Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
1.3k vizualizari
Pentru că am văzut că unii dintre cei care participă la discuţii sunt convinşi că lucrurile nu sunt aşa cum par, adică nu guvernele ţărilor ar conduce lumea, m-am gândit că ar fi util dacă le-am dat ocazia să se explice în cadrul unui subiect dedicat.

Deci? Cine conduce lumea?
Senior (11.9k puncte) in categoria Diverse
0 0
Salut Quark.Lumea e condusa de anumite cercuri vicioase in spatele carora tot evreii se afla.EVREII conduc lumea dar nu am cum sa demonstrez fiindca e EXTREM de secret(Daca se afla v-a urma cu siguranta al treilea razboi mondial).E la atitudinea fiecaruia dintre voi sa creada ce vrea.De aceea nu am raspuns fiindca nu pot sa demonstrez.Poate in momentul in care China v-a ajunge numarul 1 mondial atunci evreii nu mai pot sa isi bage coada si la Chinezi(Sa speram ca va fi asa sau poate si China ii va tine in brate la fel cum fac acum Americanii).PA
0 0
Linii de sange dragul meu dar pentru tine o sa simplific:
Banii invart lumea iar evreii au bani... De aici e matematic.
PS: Indiferent de ce ar spune oricine aparent indoctrinarea a atins un nivel din care cu greu se poate iesi, astfel fiecare e captiv in propria minte si limitat de propriile ganduri impuse de societatea corupta in care traim, nu crezi? atunci te incadrezi.
Nu-ti face probleme, e totu perfect.
0 0
Interesant raspuns si foarte probabil sa fie cum zici tu.Mersi.PA

4 Raspunsuri

1 plus 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

Va recomand  sa tratati cu ratiune si rigoare acest subiect, ca sa nu cadeti in schematismul reductionist al maselor populare...credincioase.
 
Intai, ce inseamna "a conduce lumea" ? Politic ? Economic ? O formulare mai aproape de adevar ar fi" Cine are cea mai mare influenta pe plan mondial" - pentru ca NIMENI nu are putere discretionara absoluta asupra intregii planete ! Planeta este inca foarte fractionata politico-economic, exista mari state cu sferelor de influenta concurente: SUA, Rusia, China. Mai departe, si in interiorul acestor state exista sfere de influenta divergente - un fel de razboi rece intern - si este firesc sa fie asa.
 
Apoi mai sunt si state mai mici care au pretentii de independenta, ganditi-va ca Iranul sfideaza Occidentul cu programul lui nuclear, exista Cuba, o insulita - careia marele inamic n-a putut sa o invinga, exista marele Kazastan, care are un presedinte pe viata care sta cu fundul pe petrol si gaze, exista marii rivali India si  Pakistanul, greu de influentat, exista chiar si state comuniste precum Vietnam si Coreea de Nord !
 
Este deci o ILUZIE ca exista un control general mondial !
 
Pe de alta parte, este adevarat, ECONOMIA S-A GLOBALIZAT, este firesc sa se exercite influente reciproce intre marile blocuri. DAR, repet, este o ILUZIE sa se considere ca exista un papusar undeva - dovada este ca apar tensiuni economice si politice si intre aliati (SUA- UE, SUA - Japonia, etc).
 
In alta ordine de idei, pe planeta asta, in aceasta epoca, domneste ECONOMIA DE PIATA, asa zis-ul capitalism. Asta functioneaza pe baza de PROFIT (vorba fostului primar de la Cluj - nu se dau jos din pat daca nu fac 50.000 in ziua aia), s-a dovedit ca este singura organizare functionala, este IN FIREA OMULUI (ma rog, a majoritatii).
 
Este adevarat ca odata cu trecerea timpului, s-au acumulat mari capitaluri, DAR ASTEA NU TIN CONT DE NATIONALITATE ! Pai ia sa luam topul Forbes la persoane (caci la corporatii e greu sa stii cine cui apartine): 4 americani, 2 sud-americani, 2 indieni, 1 european si pe locul 1 un mexican ! Ca sa nu mai zic de seicii arabi ! PAI UNDE SUNT EVREII ? O fi si multi evrei bogati, dar in general asta este o legenda rasista !
 
Ia sa vedeti ca in curand o sa ni se inchida fabricile ca sa se mute in China, si atunci vom spune: "bai frate, chinezii astia sunt peste tot, ne-au distrus economia, pe unde te uiti, vezi numai d-astia galbeni si cu ochii mici !"  Si ei nu sunt vinovati cu nimic - ESTE LUPTA PENTRU EXISTENTA EXTRAPOLATA LA NIVEL ECONOMIC !
 
Poate atunci n-o sa mai repetati ca o mantra povestea cu evreii !
Senior (8.7k puncte)
0 0
Pentru a intelege mai bine aceasta problema iti recomand articolul:
http://inforomania.org/index.php/dezvaluiri/70-cine-conduce-lumea-piramida-puterii
Gasesti acolo si o harta a guvernului mondial facuta de serviciile secrete.
Si daca ai nevoie de dovezi suplimentare vizioneaza clipul Noua Ordine Mondiala - Declaratii Fatise ( e si o declaratie a lui basescu acolo legata de problema asta):
1 plus 2 minusuri

După cum ştim lumea este condusă de guverne ,preşedinţi , şeici sau dictatori ,care toţi se lasă influenţaţi de diavol (1 ioan 5 : 19)

Deci SATANA conduce lumea .Din această cauză lumea se duce dracu.

Junior (632 puncte)
0 0
De unde ai mai scos si asta cu Satana.L-ai intilnit cumva si ti-a zis sa nu spui nimanui ca exista.NU EXISTA.PA
0 0
pai dk omu' a facut o afirmatie si a raspuns cu o alta, trebuiau ac sa se potriveasca.
cum poti spune k nu exista? tocmai ai alcatuit si tu o fraza cu el :)
1 plus 0 minusuri
Foarte concret: banii, smecherii...  nici vorba ca fraierii!
Experimentat (3.3k puncte)
2 plusuri 1 minus
Intrebarea mi se pare excelenta. Si nu pentru potentialul conspirationist pe care il genereaza, ci mai ales pentru posibilitatile ulterioare de discutie.

In acest moment tind sa cred ca lumea nu este condusa de nimeni in mod special, ci exista doar interese economice si politice care pot dicta o conduita la nivel regional. Adica un haos oarecum organizat...

Intrebarea lui Quark genereaza insa o alta idee, si anume acea a necesitatii unei conduceri centralizate, a carei intentie exista de mult timp, dar punerea in practica lasa mult de dorit. SI care, in conditiile in care suntem un bulgare de pamant atarnant undeva in spatiu, mi se pare a fi cea mai buna solutie pentru a garanta viitorul nostru ca specie. Omul este intr-adevar o fiinta sociala, dar ca orice individ care are nevoie de modele pentru evolua/supravietui, nu avem si certitudinea ca am facut cea mai buna alegere. De aceea voi merge intotdeauna pe ideea unei conduceri la nivel mondial. Un fel de guvern absolut care sa ia deciziile in numele oricarei regiuni/natiune. Si sa nu ma bateti la cap cu teorii conspirationiste, pentru ca nu dau 2 bani pe ele.

Ca specie suntem niste idioti notorii si vom ramane asa pana in momentul in care se va ridica cineva si va spune :"Stop!" De acum vom face toti ASA!

Din pacate am convingerea ca acel moment se apropie mai repede decat si-ar dori unii.
Novice (233 puncte)
0 0
Bun raspuns Demostene. Vad ca nici tu nu crezi in teoria conspiratiei mondiale..
Sunt de acord ca va veni vremea unui guvern planetar, dar nu prea curand. Abia cand resursele naturale vor deveni foarte rare, va aparea o presiune majora care va tinde spre unificarea politico-economica a unor zone din ce in ce mai mari. Este cam ceea ce se intampla si azi, cu asa zisele "sfere de influenta" - ele au rol economic.

Sa speram ca acest proces se va produce fara mari varsari de sange si inainte de a ne distruge iremediabil planeta...
0 0
Corect. Nu sunt insa de acord cu ultima jumatate a ultimei fraze din raspunsul tau. Omul nu poate distruge nimic, nici ca individ nici ca specie. Se poate distruge doar pe el si atat. Planeta exista de mai bine de 4 miliarde de ani si va exista mult dupa ce noi vom fi doar nisip scurs printre degetele de piatra ale pamantului! :)
...