Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
454 vizualizari

De azi scriu cu diacritice, în urma sugestiei lui AdiJapan.

Întrebarea e de ce copiilor le plac dulciurile şi de ce, odată ajunşi adulţi, nu le mai plac aşa de mult. E şi cazul meu. Mic, eram mort după ciocolată. Astăzi cu greu mă lipesc de o pătrăţică de ciocolată.

Un doctor să ne lumineze!

Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
problema se pune altfel, pe timpul lui ceausescu nu aveai ciocolata si deasta iti placea , acuma daca ai frigiderul plin, nu mai ai aceiasi pofta.  ( asa si eu tin tot timplul in frigider 5-6 beri, asta nu inseamna ca beau 2-3 pe zi sau ca beau zilnic bere.)

O alta explicatie ar fi ca,..,.., cu cat crestem mai mari si nevoile noastre cresc. Cand erai mic si primeai o ciocolata erai multumit. Acum ca ai crescut ai nevoie de alte lucruri mai importante pt ati satisface poftele.
Senior (6.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Sa analizam intai efectele legate de starea de bine produsa de o tableta apetisanta de ciocolata: eliberarea de dopamina la creieras si aportul de zaharuri - care te invioreaza si cresc in general tonusul.

Presupuneri legate de copii:

- ei au nevoie de foarte multa energie, parte folosita in crestere, parte la nenumaratele activitati zilnice;

- copiii sunt foarte imitativi, daca vad alt copil mancand ciocolata, precis ca o sa vrea si ei;

Privind antiteza copil - adult, nu este neaparat cum zici tu Quark, de pilda la mine este invers, nu ma omoram cu dulciurile cand eram mic, in schimb acum sunt momente cand mananc instant jumatate de ciocolata - exact in momentele de efort intelectual, uneori si dupa efort fizic.

Pe de alta parte, adultii isi controleaza mai bine "poftele", rationalizeaza mai mult, au alta ordine a prioritatilor decat copiii, de aceea ii vezi mai rar plangand dupa ciocolata. PS: O fi adevarat ? Cica 55% din femei prefera o ciocolata decat o partida de sex smiley!

Senior (8.7k puncte)
0 0
E posibil ca PS-ul tau sa fie adevarat. Pe de o parte femeile cred ca mananca mai multe dulciuri decat barbatii (nu e studiu, e ce vad eu in jur fara exceptie), iar pe de alta parte la un procent considerabil dintre femei placerea actului sexual este mult mai mica decat in cazul barbatilor (aici exista numeroase studii).
...