Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.0k vizualizari
Cati ani/ce varsta aveau atunci cand au fost creati? Cine i-a alaptat?
Junior (743 puncte) in categoria Religie
1 0

@JohnFlower 1 Exista multe inadvertente logice, in Biblie.Referindu-ne la Biblia crestina, imi vin , in minte, doua:

1.Cum a spus domnul Puriu, "Dumnezeu i-a creat pe oameni dupa chipul si asemanarea lui."Mai departe , aflam ca Dumnezeu este atotputernic deci isi poate schimba "chipul si asemanarea".Intreb si eu, ca prostul, dupa care chip al lui Dumnezeu a fost facut omul, dat fiind ca din propozitia pusa intre ghilimele intelegem ca Dumnezeu este metamorf?

2.Asta tine doar de religia crestina.In "Vechiul testament" se spune "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana si picior pentru picior."(cred ca am citat corect).In "Noul testament" se spune (nu stiu cat de corect citez), "Daca dusmanul iti da o palma, intoarce si celalalt obraz."Cum se impaca, logic, aceste doua "instructiuni"?O fi vorba doar de palme, sa nu le dai inapoi?

 

 
 
0 0
Una dintre problemele întrebării este următoarea: dacă înţelegem că avem de-a face cu un context extraordinar (un zeu creează omul), atunci chestiuni ca alăptarea nu fac obiectul dezbaterii, pentru că sunt periferice, nesemnificative în raport cu actul creaţiei.

Altfel, îndreptăţită revolta :)
0 0
Si un copilas/sugar tot om este!.

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Afurisenie! Primii oameni au fost creati, dupa chipul si asemanarea Domnului, prin Cuvantul Sau, in Ziua a Sasea, impreuna cu animalele, pasarile, pestii si taratoarele.
 Urmeaza capitolul doi al Genezei in care Adam si Eva au fost confectionati, deasemenea dupa chipul si asemanarea Domnului, adulti, si li s-a insuflat viata. Nu erau oameni obisnuiti, ci obiecte (autoportrete 3D) insufletite. Nu aveau nevoie sa fie alaptati, ba chiar era interzis, deoarece conform poruncii din capitolul unu oamenii trebuiau sa fie vegetarieni.
 Bag seama ca cele doua capitole ale Genezei au autori diferiti si s-au inspirat din mituri orientale diferite.
Junior (817 puncte)
0 0

Intrebarea era o invitatie la ratiune. Nu speram la voturi, mai ales negative. Multumesc mult!.

"Acum logica cere ca ei sa identifice un mecanism necontrolat prin care universul ar fi putut sa apara, sa fie proiectat, creat si sa se
dezvolte singur fara un Director inteligent. Altfel, onestitatea
intelectuala pretinde necesitatea unui Dumnezeu Creator.".
 
Logica si onestitatea intelectuala nu va pretinde necesitatea sa identificati voi intai un creator al creatorului creatorului creatorului........................?.


 

0 0
Asta si cealalta erau sugestii de intrebari pe care elevii siliti sa participe la orele de religie sa le puna parintilor sau profesorilor de religie. Evident dupa ce la cea cu viteza Soarelui vor sti sa o rezolve. Daca vreti, va mai dau si altele.

Multumesc mult si pentru voturile pozitive!.

Scuze pentru nealiniamentul de la precedentul comentariu; e cu copy-paste si nu-l pot corecta decat eventual prin rescriere.
1 plus 2 minusuri
nu este o confirmare suta la suta ca au existat
Novice (116 puncte)
3 0

Nuuu?! Nuuu?!

4 0
Biblia este opera literara de cel mai mare succes si merita sa fie citita macar odata de catre oricine. Nu trebuie sa fie considerata o carte de istorie. Nu trebuie cautate dovezi care s-o confirme, asa cum nu trebuie sa cautam in padure casa caprei cu trei iezi.
...