Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
2.9k vizualizari
Cu ce viteza se invarte Soarele in jurul Pamantului?
Junior (743 puncte) in categoria Religie
1 0
Nu m-au pasionat textele religioase crestine niciodata, asa ca nu le-am citit.

Nu cred totusi ca cei care le-au scris, oricine ar fi fost ei, erau prea pasionati de astronomie. Asa ca as vrea sa imi indicati cu exactitate pasajele despre care vorbiti.

Unde, mai exact, scrie in biblie ca Soarele se invarteste in jurul Pamantului?
0 0

In "Cartea lui Iov", parca, se "vorbeste" despre stalpii care sustin Pamantul deci Soarele  ar trebui sa fie mult mai mic decat pamantul ca sa treaca printre acei "stalpi".

Stiintific vorbind, pentru a lucra cu un sistem de referinta "legat" de Pamant trebuie sa tinem cont de TRG, pentru a fi "exacti".Daca excludem TRG si luam in considerare doar TRR, am putea spune ca Soarele se invarte in jurul Pamantului cu (omega)=1 rotatie/ zi, cunoscand distanta de la Pamant la soare (aproximativ 150 000 000 km) calculam conform mecanicii newtoniene v=2*(pi)*(omega)*R si aflam, aproximativ, viteza cu care se misca Soarele in jurul Pamantului.

Tinand cont ca Biblia este inspirata si din mitologia babiloniana ,. asiro-sumeriana si egipteana, Soarele nu se invarte in jurul Pamantului decat ziua.Noaptea (vezi "Epopeea lui Ghigames") umbla pe sub Pamant pentru a rasari intr-o noua zilaugh.

Poate, oamenii vor renunta, in timp, la legende in favoarea stiintei dar sunt sceptic la ideea ca asta se va intampla in mai putin de 400 de ani.Parerea mea.

Pentru neavizatii care vor citi acest comentariu ma vad nevoit sa clarific unele notatii:

TRG-teoria generala a relativitatii

TRR-teoria redusa a relativitatii

(omega)- viteza unghiulara(se masoara in radiani pe secunda in Sistem International

(pi)=3, 141592...(numar real irational folosit , in geometria euclidiana, la aflarea razei si suprafetei cercului precum si in alte aplicatii)

 
 
1 0
Nu scrie asa ceva. Mai rau, scrie ca s-a oprit o vreme pe cer pentru ca evreii sa castige o mare batalie. Mai rau, exista nenumarati indivizi convinsi pana la fanatism ca adevarul absolut se afla ad litteram numai in biblie.

1 Raspuns

3 plusuri 1 minus
Cu o rotatie pe an. O rotatie este aproximativ perimetrul unui cerc cu raza de 150 milioane de kilometri. Soarele se invarte in jurul Pamantului in raport cu un observator de pe Pamant. In raport cu un observator exterior Soarele si planetele au rotatii in jurul unor axe proprii si revolutii in jurul centrului de masa al sistemului solar.
Junior (817 puncte)
...