Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.4k vizualizari

Spaţiul rămas disponibil pe partiţia C a unui PC ( după toate operaţiile de "curăţare" ) nu-mi mai permite actualizarea unor aplicaţii. Nu vreau să modific dimensiunile partiţiilor apelînd la aplicaţii specializate de acest fel. Le-am folosit necorespunzător în trecut, din cauza nepriceperii mele, şi am pierdut mult timp pentru a reinstala ce se mai putea reinstala. Cum pot să mut unele aplicaţii (pentru care nu mai am kit-uri) instalate pe C pe o altă partiţie, bineînţeles menţinîndu-le funcţionarea? Dacă are vreo importanţă, sistemul de operare este XP. Salutări oamenilor pricepuţi în informatică şi săritori care-mi vor da un soluţie verificată de către ei înşişi.

Senior (5.0k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Singurul articol cat de cat serios peste care am dat si care abordeaza problema dvs. este acesta:

http://www.techsupportalert.com/content/nifty-way-safely-move-folders-or-programs-another-drive-or-partition-windows-7.htm
Senior (8.1k puncte)
0 0

Rămîn recunoscătoare, dar aveam nevoie de un fel de mklink pentru un computer cu XP.

0 0
Da, asa se pare ca este, din pacate. XP-ul e lasat pe dinafara. Am mai gasit diverse alte programe care se pare ca functioneaza pe Vista si Win7 si care fac ce va doriti. Nu si pe XP:

http://www.ampercent.com/move-installed-programs-another-windows-partition/6677/

http://www.ghacks.net/2012/05/29/how-to-move-installed-programs-in-windows/

http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/3512962/can-i-just-drag-drop-program-files-in-windows/
0 0
Revin... Se pare ca exista alternative mklink si pentru XP: Junction, de la fostul Sysinternals:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896768
0 0
Pornind de la adresa furnizată, din link în link se pare că îi voi da de capăt. Cu prietenie...
1 plus 0 minusuri
Oricat de mult spatiu ai avea pe C: se vor gasi aplicatii care sa ti-l manance. Spunand asta inseamna ca daca vei muta ceva ce ocupa 500mb sau 1gb in cateva saptamani acel spatiu va disparea iar si iar. De asta ar fi recomandat ca odata la 1 an sa reinstalezi windows-ul.

Legat de solutii ar fi 2. Prima si cea mai eficienta si usoara  e partition magic, care poate sa mute spatiu liber din alta partitie in C: fara sa fii nevoita sa bagi windowsul din nou.

A doua solutie ar fii sa stergi cache-ul anumitor programe care ar putea ocupa foarte mult. Dezactivarea functiei Hibernate poate salva 3gb. Cache-ul de la google earth poate fi si el destul de mare 1-2gb sau la cat l-ai setat. Pana si la Java am gasit un cache de 500mb  Pt cineva care se pricepe poate elibera cativa gb foarte usor din junk-uri. Mai ai folderele de Temp si Temp Internet.

Nu mai stiu cum e la win xp, dar la win 7 in Users / (name of user) / AppData / Local...LocalLow, Roming - gasesti temp si junk files la toate programele care le-ai avut chiar daca le-ai dezinstalat de mult.

Pt accesarea anumitor foldere de sistem - din folder options trebuie activata optiunea de show sistem folders.

Acuma nu stiu ce operatii de curatire ai facut, daca cea care te sfatuieste windowsul atunci cand iti zice ca nu mai are spatiu si te pune sa cureti C: stai linistita ca nu curate defapt nimic. Nici macar temp-ul.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Nu doresc să modific dimensiunile partiţiilor. Am folosit TuneUp Utilities pentru curăţare.

Vreau să mut, de exemplu, Microsof Office de pe C pe D, cu ajutorul unei aplicaţii care să schimbe în mod adecvat setările pe care şi le-a făcut Office-ul la instalarea pe C. Mulţumesc pentru solicitudine.
0 0
Pt a functiona fara erori (Office), e recomandat sa-l dezinstalezi si sa-l reinstalezi  pe partitia D
2 plusuri 0 minusuri

Gheorghita, orice program care se instaleaza in Windows (sau aproape orice program) vine cu fisiere dll (Dynamic Link Library) si fisiere de configuratii. In plus fata de acestea, pot fi modificati registrii Windows (unde exista nume de variabila si valoare - se pot studia si modifica registrii Windows cu programul regedit inclus in Windows).

Fisierele aplicatiei se instaleaza de obicei in "C:\Program Files\NumeAplicatie", fisierele dll se instaleaza de obicei in "C:\Windows\system32", fisierele de configurare pot fi oriunde (de obicei in "C:\Program Files\NumeAplicatie" sau "C:\Documents and Settings\User\...").

Deci pentru o migrare sanatoasa trebuiesc mutate fisierele aplicatiei, fisierele dll, actualizate fisierele de configuratii si actualizati registrii Windows.

Eu nu am incercat sa mut dintr-o partitie in alta niciun program datorita lipsei de documentatie privind o astfel de operatie.

Unele programe isi realizeaza protectia la copiere utilizand complexitatea de mai sus...

Junior (714 puncte)
0 0
Sînt recunoscătoare pentru răspuns. O aplicaţie ar fi binevenită pentru mine pentru că, spre ruşinea mea, spun ca vulpea: " da' strugurii sînt acri? ".
0 0
Prima solutie este rularea unui program gratuit, mic si rau, numit CCleaner. Poate elibera si jumatate din discul C "umflat". Programele instalate pe C: nu pot fi mutate deoarece in timpul instalarii s-au scris adresele apelurilor si toate acestea incep cu C:. Cand sistemul merge bine si sunt instalate toate programele necesare este bine sa se foloseasca functia "Backup" pentru tot discul C pe alt disc sau pe o memorie flash. Cand discul C se umfla, se corupe sau se viruseaza se foloseste functia "Restore" si discul revine in starea din momentul cand s-a facut Backup. Kiturile programelor, inclusiv a sistemului de operare, este bine sa se pastreze intr-un folder mare pe alt disc.
0 0

Puriu, ai zis ca "in timpul instalarii s-au scris adresele apelurilor si toate acestea incep cu C:". Ai dreptate, dar aceste adrese ale apelurilor sunt scrise undeva: in fisiere de configurare sau in registrii Windows. Deci un programel ar putea sa faca migrarea dorita de Gheorghita daca acest programel ar sti ce fisiere si ce valori din registri sa modifice. De asemenea programelul nu trebuie sa uite fisierele dll ce vin cu programul, si care trebuiesc trecute in PATH-ul curent.

In aparenta nu-i complicat de facut, dar avand in vedere ca exista numeroase variante ale programului dorit (adica numeroase subversiuni, fiecare subversiune cu o mica modificare), nu-i usor de facut de facut decat pentru o anumita subversiune.

Eu nu cunosc nici un programel care sa faca migrarea...

0 0
O solutie neverificata este mutarea continutului discului C pe un disc gol si redenumirea acestuia ca fiind C. E mai complicat, dar se poate face.
0 0

$ puriu: nu evit nici o variantă complicată, ideea dvs. este......., dar tocmai de asta este şi interesantă: "se poate face", dar cum, dacă tot ştiţi? Sînt .... de oamenii care spun: se face aşa, nu ştiu cum (dar este un fleac), totuşi se poate face. 

0 0
Sub DOS. Se porneste calculatorul cu orice discheta de boot, poate fi si de Windows 98, si se dau comenzile DOS necesare. Operatia este periculoasa deoarece sub DOS numele discurilor pot fi altele decat cele sub Windows. Comenzile DOS le mai stiu, dar n-am mai lucrat cu ele de 20 de ani. Trebuie intrebat si un meserias.
0 plusuri 0 minusuri

Sper ca am inteles bine intrebarea. Se poate incerca utilizarea unei aplicatii de mici dimensiuni, usor de instalat si de folosit. Face multe operatii din cele amintite in alte raspunsuri, printre care: stergerea cache-ului, curatarea registrilor etc., toate aceste operatiuni ducand la eliberarea spatiului de pe partitia C. Se numeste Ccleaner.

 

Junior (1.3k puncte)
0 0
CCleaner nu ajută. Răspunsul lui HanSolo v-ar ajuta să înţelegeţi mai bine ce am vrut să spun în întrebare. Cu prietenie...
...