Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 4 minusuri
1.1k vizualizari
Studiaza cineva Cabala? Sau macar a auzit cineva de ea?
Novice (175 puncte) in categoria Diverse
3 0

Stiinta este stiinta, a spune ca Kabbalah(ptiu! facui o mare cacofoniesmiley) are legatura cu stiinta, este ca si cum ai spune ca Schroedinger era budhist.Pe de alta parte, un pic de "intelepciune" exista in oricare religie dar nu inseamna ca acea religie reprezinta "adevarul".Eu "banuiesc" ca, noi oamenii, nu suntem intr-atat de dezvoltati, psihic vorbind, incat sa "cunoastem" adevarul.

Religia "cea mai apropiata de de stiinta" mi s-a parut budhismul dar este religie deci nu are nimic de-a face cu stiinta.Cand nu accepti ca "zicerile" sacre pot fi contestate prin experiment, aceasta se numeste religie si nu are nicio legatura cu stiinta.

Am mai spus-o si o repet, poate intra si in capetele indoctrinate:"Stiinta accepta orice teorie atat timp cat este confirmata printr-un experiment repetabil.In stiinta exista legi(principii, postulate sau cum vrea cineva sa le spuna) pentru ca nu au fost infirmate de catre experiment, daca o lege este infirmata printr-un experiment repetabil, acea lege nu mai este valabila."

 
 
0 5
Daca habar nu ai ce e Kabbalah, de ce iti dai cu parerea?
3 0

Daca voiam sa-mi "dau cu parerea" scriam un "raspuns".Poate am scris prea mult pentru un comentariu dar am vrut sa-mi fac inteleasa opinia.Orice "chestie" care nu are baza stintifica, nu poate fi stiinta.Intelepciuanea are conotatii filosofice(sofos=intelept, greaca veche) deci poti fi intelept fara a fi om de stiinta.

Intr-o lume in care "semnele" pot insemna orice , ma gandesc , eu, ca nu avem nevoie de ele.Parerea mea.

 
 
4 0

Titlul dat de tine intrebarii ar sugera ca habar nu ai ce e stiinta. Totusi nu a constituit o piedica in a folosi termenul. Pai nu? smiley

0 5
Cabala este o stiinta, repet, daca nu studiezi si nu ai aflat despre ce este vorba cu adevarat (nu gasesti cu o cautare pe google) nu ar trebui sa te bagi in discutie, intrebarea mea a fost pusa pentru cineva care chiar studiaza.
3 0

"Cabala este o stiinta ...".Cine a demonstrat asta?Probabil, in viziunea dumneavoastra si astrologia este o stiinta.Si eu pot afirma ca Harry Potter , Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana exista dar asta nu inseamna ca afirmatia este adevarata.

 
 
3 0

Repetarea unei afirmatii false nu reduce falsitatea ei. Chiar repetari repetate o lasa la fel de falsa ca la inceput.

In privinta stiintei esti mai norocos decat viitorii cabalisti, chiar si cautari pe Google iti pot sugera cam ce este si cu se mananca stiinta. La fel cum cautari in dictionare ne ajuta sa nu folosim teremnii unei limbi cu sensuri gresite. Asa ca urmeaza-ti propriul sfat: nu mai insista in a folosi termeni pe care nu ii intelegi.smiley

 

2 Raspunsuri

7 plusuri 0 minusuri
Da, am auzit.

Nu studiez.
Novice (287 puncte)
3 0
Unul dintre cele mai amuzante răspunsuri pe care le-am văzut pe acest site, răspunde perfect la întrebare.
0 plusuri 2 minusuri
Cabala e fundamentul unei parti din iudaism.E interesanta explicatia pe care o da Cabala originii universului.La inceput, nu exista decat Dumnezeu.Apoi El s-a retras in Sine Insusi si a inceput sa creeze.Asa se face ca Dumnezeu a ramas transcendendent, in afara Universului
Novice (103 puncte)
0 0
O fi in recreatia mare!. Acolo sa ramana!.
...