Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
813 vizualizari
Mîine 8 octombrie va avea loc o eclipsă totală de lună. Din păcate nu poate fi văzută din România. Dar întrebarea oricum nu cere să spuneți ce ați văzut, ci să vă imaginați cum s-ar vedea această eclipsă dacă v-ați afla pe Lună, undeva pe partea orientată spre Pămînt. Ce lumini s-ar vedea? Ce culori? Cum ar evolua ele în timpul eclipsei?
Expert (12.9k puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Pentru cine este interesat, nu pentru autorul întrebării care bănuiesc că doreşte judecăţi personale: http://earthsky.org/space/five-best-things-to-see-during-an-eclipse-from-the-moon

Senior (5.0k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
De pe lună se poate vedea doar eclipsă de Soare sau Pămînt.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Întrebarea era alta: ce se vede de pe Lună atunci cînd la noi e eclipsă de lună?
1 0
Dacă la noi e eclipsă de Lună, la lunatici e numai eclipsă de Soare
0 0
Si cum ar arata eclipsa aia de Pamant?
0 0
Nu poate fi totală, Luna are diametru mai mic decît pămîntul, s-ar vedea umbra Lunii deplasînduse pe suprafața Pămîntului.
0 0
Nelu, am înțeles, nu aveți chef să răspundeți la întrebare. Eu întreb ce se vede, dumneavoastră îmi dați denumiri. Nu-i nimic, nu e prima dată cînd scrieți un răspuns dar de fapt ocoliți răspunsul. M-am obișnuit.
0 0
Funcție  de zona de pe Tera, care e umbrită la un moment dat: deșert, păduri, ocean, sau zone polare cu zăpadă, culorile și luminozitatea locală  ar fi dependente de zona  respectivă care e umbrită,de pe Tera.  Ex: dacă e umbrită zonă verde, în spectrul care ajunge pe Lună verdele va fi mai puțin, pe ocean  -albastrul va fi mai puțin, in deșert  -roșu sau maroniu va fi mai puțin.
0 0
deci umbra Lunii pe Pamant s-ar vedea (de pe Luna) doar daca ar fi eclipsa de Soare,  Daca e eclipsa de Luna teoretic cei de pe Luna vad ce vad si cei de pe Pamant adica nimic !

Legat de culori ma gandesc la o tenta de albastru din cauza atmosferei !
...