Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
879 vizualizari
intreb pentru ca stau de ceva timp in Bari(Italia) si vad ca foarte multe cuvinte din dialectul barez sunt identice cu ale noastre(nu asemanatoare,identice).pana aici e bine(barezii sunt italieni ,deci teoria dacii si romanii e valida),dar discutand cu mai multi studenti italieni,mi-au confirmat ca dialectul lor are la origine limba greaca.si daca mai ma gandesc si la zecile de cuvinte din alte limbi(rusa,turca)ma gandesc care e adevarata origine a limbii noastre,ca asta cu romana(limba romanilor) si daca(limba dacilor) nu o mai cred.
Novice (146 puncte) in categoria Limba Romana

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Ciao. Limba Romana e asa cum se spune, o combinatie intre latina, slava, daca etc.. Noi nu avem dialecte, parerea mea, e o mare diferenta intre accent si dialect... avem doar accente. Baresa putem spune ca e dialect fiindca doar ei inteleg ce vorbesc fata de limba oficiala. Baresa e o Italiana deformata de alte limbi Albaneza, Greaca, Araba etc. Stiu si eu o serie de cuvinte si expresii unele exact ca in Romana:)): fci cald, lasama-n pace , si rott la chidem :)), ch' st' fe, (se mai zice si "ce faci?" pe la Andria), fmì apch', ptev, trmont etc. Limbile se schimba din mers la contact cu alte natii :)).
Experimentat (1.7k puncte)
selectat de
0 0
cuvintele care s-au pastrat din dacă le numeri pe degetele de la maini
2 plusuri 0 minusuri

Pe scurt limba romana este o limba indo-europeana, din grupul italic si subgrupul oriental al limbilor romanice.

Cea mai mare parte a gramaticii și morfologiei românești se bazează pe cea a latinei vulgare, cu influente de limba daca (cea mai mare influenta asupra limbii), slava, greaca, traco-ilirica, germana, turca, maghiara.

Imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor.

Novice (185 puncte)
0 0
Limba romana face parte din grupul limbilor romanice , alaturi de: catalana , dalmata , franceza , italiana , portugheza , provensala , reto-romana , sarda , spaniola.
...