Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 3 minusuri
19.7k vizualizari
Novice (196 puncte) in categoria Fizica
5 0
Pentru a putea primi un răspuns cît mai util e bine să spuneți și ce anume știți deja. Altfel cel care încearcă să răspundă nu știe de unde să înceapă. Începutul nu e același pentru toți.

Comunicarea cere puțin efort și din partea celui care întreabă, nu doar a celui care răspunde.

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Junior (872 puncte)
4 0
Ar fi normal ca cei care pun intrebari sa se documenteze inainte de a pune o intrebare. Daca nu gasesc ceea ce ii intereseaza sau nu inteleg explicatiile din alte surse, ori gasesc contradictii si/sau curiozitati pe care vor sa si le lamureasca sau sa ni le impartaseasca, nu e deloc gresit sa apeleze la acest forum. Altfel.....
1 plus 1 minus
Curentul electric reprezinta deplasarea unor purtatori de sarcina electrica (electroni, ioni, goluri) prin conductori, semiconductori, electroliti, gaze sau vid. Cand deplasarea are loc intr-un singur sens curentul este numit continuu. Curentul continuu poate fi variabil in timp fara sa-si schimbe sensul. Cand are loc alternativ in ambele sensuri si valoarea medie in timp a curentului este nula, curentul este numit alternativ. Curentul alternativ poate avea si o componenta continua si se numeste mixt.
Junior (817 puncte)
0 0
Golurile ce sarcini electrice au?. In ce tipuri de particule constau acestea, (atat golurile in sine, cat si sarcinile lor)?.
...