Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Daca ati citit presa online in ultimul an, ati observat fenomenul titlurilor-momeala: un titlu bombastic, gen "X nu se astepta la asa ceva. Informatia care face chiar acum inconjurul lumii", care are "in spate" o stire de 2 lei. Non-stirile sunt promovate, am vazut, prin supertitluri.
Am citit ca in urma unei analize facute de Facebook rezulta ca aceste titluri sunt cele mai "clicuite".
Voi ce atitudine aveti?
Cat credeti ca va dura moda asta stupida?
Dati clic pe astfel de titluri-momeala?
Senior (11.9k puncte) in categoria Diverse

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Pentru că doriţi să aveţi opinii de la users, un fel de trăncăneală (flecăreală), mi-o spun pe a mea: în primul rînd nu citesc presa online, prefer ziarul cu foşnetul lui, să fie ceva palpabil în mînuţele mele. Aceste două modalităţi de a face presă nu diferă. Senzaţionalul după cum se ştie aduce profit şi manipularea persoanelor se face prin intermediul titlurilor bombastice, cum le spuneţi dvs. De-a pururea va exista acest lucru şi oamenii de oriunde vor citi mai ales aceste lucruri, ceea ce înseamnă că planeta este în pericol de a ajunge în stare de "prostire". Întrebarea dvs. nu credeţi că este la fel de bombastică?

Senior (5.0k puncte)
0 0
Presa cu "fosnet" a cam disparut. Si ce spun eu e altceva decat senzationalul obisnuit al presei - e vb, dupa mine, de inselarea publicului din motive care-mi scapa: de ce sa aduci cititorul pe o pagina care-l va dezamagi si de pe care va pleca repede? La intrebarea de final nu raspund, dat fiind ca mi-e clar, din exprimarea dvoastra, ca stiti mai bine.
0 plusuri 0 minusuri

Personal nu citesc presă nici online, nici pe hârtie deoarece calitatea articolelor este una de cea mai joasă speţă. Încerc să ocolesc astfel de articole de presă pe cât posibil, dar inevitabil mai vezi/auzi câte un cretinism de "ştire", moment în care mă cuprinde greaţa, din fericire doar metaforic vorbind evident, nu ca reacţie somatică şi viscerală.

 

Eu nu dau click pe titluri momeală, dar există suficiente persoane interesate de toate gunoaiele de ştiri, sau cărora pur şi simplu nu le pasă ce deschid, nu sunt revoltaţi de mizeria ce le este prezentată, iar această industrie prosperă. Dacă lumea nu ar mai deschide astel de articole, iar vizualizările lor ar tinde spre zero, această modă ar dispărea în mod natural. Atâta timp cât există consum, există şi ofertă, iar din câte văd această modă este în continuă dezvoltare, fiind încă departe de o posibilă traiectorie descendentă. Până la urmă calitatea acestor articole de presă sunt în raport cu valorile, nivelul de inteligenţă şi cultură a unei majorităţi covârşitoare de oameni ce compun o societate.

Junior (925 puncte)
...