Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.1k vizualizari
toata lumea vorbeste despre sport. eu sunt mai lenes. imi place sportul, dar nu sa alerg de unul singur ori sa fac flotari, genuflexiuni. imi place sa joc fotbal si tenis de masa. dar de ce e important sa facem sport? ce se intampla cu organismul dupa de e asa de bine pentru sanatate? de ce nu e sanatos si fara sport? ca bunicul meu nu face sport si a ajuns la 70 de ani
Junior (546 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Mai mult ca sigur bunicul tau a muncit toata viata la camp, deci nu prea are nevoie de sport. Daca tu lucrezi toata ziua la birou si nu faci absolut nimic, ti se atrofiaza muschi. Dupa 5 lopeti de dat zapada la o parte o sa vezi ce febra musculara sau dureri musculare faci.

2 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut !

Sunt nenumarate motive ca sa faci sport, iti enumar cateva, dar cel mai important este Argumentul biologic, suntem o fiinta creata pentru miscare permanenta, cat am fost noi sedentari in istoria noastra de - sa zicem 2 milioane de ani ? Cat am alergat sau am fost alergati de speciile concurente si cat am stat cu fundul pe scaunul din fata computerului ?

- Argumentul fiziologic: miscarea pune in stare de functionare normala mai toate functiile corpului - ceea ce nu poate fi decat benefic pentru starea generala de sanatate (digestie, respiratie, etc); Realitatea este ca civilizatia a permis accesul facil la alimente FOARTE CONCENTRATE, si ne alimentam mult prea intensiv fata de nevoi - singura sansa fiind miscarea.

- Argumentul psihologic: dupa utilizarea intensiva, muschii elibereaza endorfine -substante care creaza o senzatie "de bine". Smecheria este ca asta nu se intampla la primul efort (care mai curand va produce disconfort), TREBUIE SA TRECI UN PRAG, apoi vei simti nevoia de miscare exact cum resimt drogatii nevoia de drog ! 

- Argumentul estetic: Vechii greci au avut un cult pentru frumusetea unui corp lucrat si zvelt. Nu cred ca e nevoie sa mai spun ca sexul opus apreciaza un trup zvelt...

- Argumentul matusalemicsmiley: In diverse experimente de prelungire a duratei vietii prin metode naturale, efectuate pe subiecti din lumea animala (eu stiu de musculita de otet si rame) a reiesit urmatoarea concluzie: "Vrei sa traiesti mult ? MANANCA PUTIN !". Mai era o chestie legata de reproducere, dar asta e alta poveste...

Senior (8.7k puncte)
0 0
excelent raspuns
2 plusuri 1 minus
Am vazut un documentar care avea ca subiect comunitatile de pe planeta unde se traia mult, peste medie.

Imi amintesc ca era vorba despre o comunitate din Japonia, care manca putin, adica niciodata nu se saturau. Nu erau obezi printre ei pana de curand, cand noua generatia e ignorat regula mancatului putin si au inceput sa moara repede, avand diverse boli legate de mancatul excesiv.

Mai era o comunitate din Italia, care manca doar carne de berbec. Nu s-a prins nimeni care-i treaba cu ei.

Si mai era vorba de o comunitate din America, niste sectanti, care faceau sport, dar minimal, zilnic. Mergeau cu bicicleta si pe jos mult, daca-mi amintesc bine.

Deci, daca faci sport - in principiu, te mentii la o greutate optima, care te salveaza de la bolile legate de obezitate.

Eu nu as supraestima valoarea sportului, dar as evidentia problemele create de supraalimentatie.

Ca beneficiu cert al sportului este forma fizica ce se resfrange asupra fortei de munca si asupra starii generale de bine asupra organismului.
Senior (11.9k puncte)
...