Salut !
M-am uitat un pic pe net, iata parerea mea:
1. Spre deosebire de alte substante cristaline care formeaza si hidrati (prin rearanjarea atomilor din cristal - rezultand o cu totul alta forma cristalina fata de cristalul anhidric), initial nu am gasit date cum ca NaCl s-ar comporta similar (se pare ca reteaua de atomi de Na si Cl este atat de compacta incat nu lasa loc moleculelor de apa). Iata de pilda aici in pagina 2 avem un tabel cu diverse saruri care formeaza hidrati iar NaCl nu figureaza printre ele: http://www.stemfye.org/ids/hydrate_lab.pdf
2. In cele din urma am gasit formula pe care o invoca Adi (NaCl*2H2O) sub denumirea de hidrohalit, apoi am gasit si explicatia pentru care unele surse nu o dau ca hidrat: nu este un hidrat tipic, moleculele de apa si NaCl formand straturi consecutive, in plus se formeaza numai sub 0 grade iar peste 0C "transpira" apa, virand in halit comun (NaCl) !
https://www.uwgb.edu/dutchs/Petrology/Hydrohalite%20Structure.HTM
3. In concluzie, sarea de masa este formata din cristale de NaCl anhidrice ! Pe de alta parte, in mod cert sarea de masa contine o cantitate substantiala de apa, dar eu cred ca este concentrata pe suprafata miliardelor de cristale de NaCl, cunoscand puternica atractie a ionilor celor doua substante.
Asa incat, nu cred ca putem corobora datele experimentale cu formula chimica.