Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
624 vizualizari
indiferent de varsta, ca sunt saraci sau bogati... isi doresc f. mult sa supravietuiasca
Junior (1.1k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Frica de necunoscut.
Cum nimeni nu-ti poate spune ce se intampla cu tine dupa moarte ci realizezi singur, oamenii se lasa condusi iar creierul din reflex se fereste de gandul asta.
Toti isi doresc sa supravietuiasca pentru ca nu stiu ce e dupa si s-au familiarizat prea mult cu lumea materiala...amuzant este ca insasi exteriorizarea este un alt proces intermediar pana la constientizarea adevaratei identitatii.
Se poate observa usor cum profita tot felul de indivizi de nesiguranta oamenilor din moment ce traim in frica...suntem prinsi in iluzia propriei gandiri.

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut !

Problema pe care ai ridicat-o are implicatii foarte profunde...

Aceasta dorinta de a supravietui  - numita si instinct de conservare - este una din caracteristicile fundamentale ale fenomenului numit VIATA ! Una din caracteristicile Viului este dorinta de a se prezerva (homeostaza), in tandem cu vointa de a-si transmite informatiile generatiei urmatoare prin inmultire.

Si Natura a reglat acest mecanism, la unele specii generatiile traiesc putin, altele mai mult - functie de frecventa multiplicarii, dar TOATE au in final acelasi SCOP - a-si transmite informatiile mai departe, urmand o directie de la simplu la complex.

La o fiinta avansata ca Omul, as crede ca sunt chiar doua mecanisme, unul instinctual inscris in gene si unul constient. Sunt cazuri cand mecanismul constient se deregleaza si il submineaza pe cel instinctual - oamenii ajungand sa se sinucida, dar asta este o anomalie. Situatia particulara - bogat/sarac este o alta discutie, plus ca termenul este relativ - tu te consideri bogat sau sarac ?

Tangential, vad ca preocupa problema asta cu bogat/sarac, poate ar merita o discutie separata...

Senior (8.7k puncte)
1 plus 0 minusuri
salut, ceea ce zici tu te referi la specia in sine, ci nu la persoane individuale. Sunt si multi care se sinucid.

Specia umana este exact la fel ca si celelalte specii de pe pamant. Nu e cu absolut nimic mai diferita fata de alte specii cand e vorba de supravietuire.

Din lumea animala se stie ca sunt multe specii care isi dau viata pt ca sa lase urmasi. ( somonul - dupa ce depune icre moare pt a avea cu ce se hrani noii somoni aparuti, anumite specii de paianjen dupa imperechere femela mananca masculul, un caz recent un cocos s-a transformat in gaina dupa ce a vazut ca toate gainile din curte disparuse- si doar prin felul acesta a cerzut ca poate sa duca specia lui mai departe.( http://www.libertatea.ro/detalii/articol/un-cocos-s-a-transformat-in-gaina-284959.html )

Daca te referi la genul de persoana altruista care vrea sa traiasca si atat, inseamna ca esti tanar, dupa o anumita varsta vei vedea ca ti-ai da si viata daca  ai stii ca vei salva viata urmasilor tai.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Asa spune Libertatea? Articolul pare fabricat in redactia oligofrenilor de la Libertatea. Nu e dat nimic care sa identifice cocosul, cercetatorii, locul.
0 0
stiu ca cei de la libertatea sunt oligofreni, dar stirea o stiu din alta parte dar  nu am mai gasit articolul respectiv. Stiam ca daca o sa dau exeplu un tabloid o sa mi sara cineva in cap, greseala mea !
0 plusuri 1 minus

Fara aceasta nazuinta catre a trai, probabil ca viata nu ar fi existat. Ne nastem cu aceasta dorinta de a nu muri.

Faimosul biolog Richard Dawkins spune ca e vorba de genele noastre, care nu doresc sa piara, iar noi am fi un fel de receptacol pentru acestea.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Uiti ca ne nastem pentru a muri, gandirea asta rudimentara si absenta cunoasterii de sine creaza dorinta de a evita moartea din firca de necunoscut, alta iluzie.
...