Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
555 vizualizari

1. "În România totul este posibil".

2. "Doar în România se poate întîmpla asta".

3. "C-aşa-i în România'.

4. "Ca la noi, la nimenea".

Consideraţi că folosirea acestor expresii este îndreptăţită ( conţin ele un sîmbure de adevăr) sau ele sînt utilizate pentru "îmbogăţirea" conversaţiei ori pentru a evita efortul exprimării unui punct de vedere personal?

Senior (5.0k puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Intrebarea dumneavoastra imi aduce aminte de doua reportaje televizate, in urma cu doi ani.Era dupa sarbatorile de iarna, foarte multi romani care lucreaza in strainatate voiau sa plece.Din cauza conditiilor atmosferice foarte multe zboruri erau anulate.Reactia romanilor de pe aeroportul Otopeni:"Doar in Romania se poate intampla asa ceva!"

Doua saptamani mai tarziu, exact aceasi situatie pe aeroportul Heatrow.Reactia romanilor care asteptau in aeroport:"Decat sa ne prabusim cu avionul mai bine asteptam."

Aceasi situatie, doua pareri diferite.Eu cred ca multi romani sufera de un complex de inferioritate care ar putea fi numit: "indiferent cum e in Romania, dincolo e mai bine".De aici, probabil, si expresiile prezentate de dvs.
Junior (820 puncte)
1 0
Expresii perfect indreptatite intr-o tara unde majoritatea traieste cu un sentiment de fatalitate accentuat (asta e se putea si mai rau) si unde suntem campionii extremelor, in majoritatea lor, negative.
Cat despre cele doua situatii distincte de mai sus, e normala reactia diferita. Cand te afli intr-o tara unde observi in jurul tau ca lucrurile se fac cu cap, capeti si tu incredere. Daca te afli in Romania unde din mosi stramosi iarna i-a luat prin surprindere si pe nepregatite... ce reactie poti avea cand se anuleaza jumatate din trafic pentru zece cm. de zapada cazuta ieri noapte...
1 0
Stau ca prostul sau "ca prostul" si ma gandesc (am acest , prost, obicei), bun , Romania este intr-o ,mare "gaura" dar NOI cetatenii ce facem "pentru BINELE cetatii?

Nimic?Cu acest NIMIC ne alegem!

"De facto", cati cetateni din orasul Bucuresti sau din alte orase, din tara , isi dau zapada din fata portii?Cati voluntari vedem in Romania?Cati...

Cate drumuri ,un om ar avea de batut .... Cate mari, pescarusii ...

V-ati gandit si la aceasta varianta?
...