Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Au fost atatea cazuri cu preoti pedofili sau homosexuali(Nu prea pot sa se controleze prin vorbele Domnului de dorintele sexuale).E bine sau nu ca sunt celibatari?
Junior (435 puncte) in categoria Religie
0 0
E un fenomen numit suprimarea femininului.
Cat despre efecte urmareste prostia si cunfuzia din religiie si societatea de astazi si o sa intelegi.
P.S. : nu e un caz izolat ci un fenomen la scara globala.

4 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
De ce sunt celibatari? Ah! Cat ii am eu la inima pe preoti!

Sunt celibatari pentru a arata ca ei nu au nevoie de Eva cea pacatoasa, care a tarat lumea in mizerie si durere. Ca daca Eva n-ar fi pacatuit, si astazi, dupa a lor luminata minte, am fi in rai! Vor sa aratea ca sunt neintinati.

Am cunoscut personal un preot ortodox in etate, casatorit, cu nepoti, care iesea seara din bloc si mergea la telefonul public de vizavi si-si chema credincioasa la "spovedanie". Iar preoteasa statea la geam si-l privea.

Deci, ce sa spun? Sunt cei mai josnici! Majoritatea. Se ascund dupa masca blandetii, sunt constienti ca sarmanul om se teme de Dumnezeu si ca sunt convinsi ca preotul este legatura cu El. Sfanta naivitate!

Mie una mi se ridica parul in cap cand trec cu autobuzul prin fatza catedralei si vad naivii cum isi fac cruce! Si inca o vom mai duce mult asa... pt ca frica de Dumenzeu o avem in sange... in ADN, inoculata de-a lungul secolelor din generatie in generatie.

Homosexualitatea tot de la pustnici si preoti a pornit in lume! Aceasta-mi este convingerea. Toata evolutia pe planeta noastra a avut loc pe baza informatiilor acumulate in gene de-a lungul mileniilor. Ea, mama natura... a cautat mereu sa dezvolte speciile, bazandu-se pe experientele precedente, pe erori mai ales, cautand sa le corecteze.

Si ca sa raspund la intrebare: NU este bine ca sunt celibatari! Se opun astfel mersului firesc al vietii pe acest pamant. N-ar fi existat viata, daca nu ar fi existat masculin si feminin.

Asadar, cei care pretind in gura mare ca aduc pace in suflete si curatenie spirituala, sunt cei care sfideaza VIATA si FIINTA UMANA! Dintotdeauna au adunat bani de la ignoranti, au profitat, s-au imbogatit pe spinarea celor pe care i-au pus sa ingenuncheze in fatza lor! In fatza cui?! Iar cu glasul lor blajin si zambetul perfid, au sucit mintile enoriasilor in asa masura, incat cele mai multe crime pe planeta au fost si sunt provocate indirect de ei!

Dar, din pacate... trebuie sa traim impreuna cu acesti ipocriti si sa fim martori la mentinerea in continuare in ignoranta a maselor umane. Vom vedea cat.
Junior (403 puncte)
0 0
Ca sa vezi cat de puerila e povestea tradusa pe cuvinte din biblie, nu am inteles se pare adevarul ezoteric din spatele lucrarii.
Frica de zei ne este inoculata de mici dar nu o avem in sange incat este un sentiment, tine de constiinta nu de fizic cand vorbim de trairile interioare ale oamenilor.
Ai nimerit bine ideea cu suprimarea femininului dar asta evidentiaza si caracterul falic pe care il au zeitatile in raport cu omenirea si mama natura. Intotdeauna tind sa se impuna pentru ca pretind control peste populatie creand confuzie in mintile oamenilor.
Cat despre cat mai traim cu persoane indoctrinate... cat "timp" permitem ca astfel de prostii sa mearga mai departe si sa infecteze mintile tinere prea naive pentru a intelege in profunzime secretele din spatele credintelor in care orbeste pasesc daruindu-si sufletele unor entitati insetate de putere ce prostesc.
0 0
Iahim! Iar tu? :))

Deci... sa fim seriosi putintel.
Omenirea este ingenuncheata de milenii. Asa i-a placut. Asa s-a simtit protejata. A crezut ca daca are zei, ceea ce animalele nu au, ca nu le duce mintea, va fi mai bine decat in jungla. Si oare este?

A fost vreodata mai bine, daca ne uitam in urma la istoria noastra?

Suntem de rasul curcii! Ne inchinam vacilor, sobolanilor si maimutelor! Bucatilor de pietre cioplite si picturilor. Si credem ca ne ajuta!
Si aderam acelor practici orientale. Daca nu-s mai buni popii nostri... sunt buni cei cu vacile si sobolanii.

Atunci cand ne desprindem de turma domnului, incepem sa gandim liber. Doar atunci, zic eu. Asa cum ai vazut si la celalalt raspuns (unde, desigur, ai scris) parerea mea este ca traim intr-o permanenta hipnoza in masa. Chiar si cand stam la semafor. Daca nu vine nicio masina si unul trece... trec si ceilalti. Ah! Si ce bine ne simtim! Suntem puternici.

Acest univers a luat nastere prin lupta si ciocniri, arderi si transformari.
Noi, probabil ca trebuie sa calcam pe urma lui. Poate ca suntem un univers la o scara muuult mai mica.  
Nu stiu... poate ca atunci cand cercetatorii vor reusi sa inteleaga ce este acea fortza ce le tzine pe toate in ordine in univers... poate ca si aici se va schimba ceva. Vom intelege ca suntem mult mai mult decat am fost invatati, ca existam pt mai mult decat suntem. Poate ca vom privi altfel lupta si vom ajunge si noi la o oarecare liniste si ordine. Interioara. Ca de-acolo pleaca tot.
0 0
"poate ca atunci cand cercetatorii vor reusi sa inteleaga ce este acea fortza ce le tzine pe toate in ordine in univers" daca prin cercetatori definesti toate persoanele care cerceteaza, atunci da.
Tot ceea ce experimentam se datoreaza dualitatii acestei realitati dar echilibrul interior iti poate aduce linistea cautata.
De remarcat ca ideea de divin(divide) a fost introdusa intr-un anumit punct in constiinta noastra nu s-a dezvoltat singura, oricum nu in forma actuala...
0 0
Dar stii macar la ce fortza ma refer? ... sau pur si simplu continui sa le spui pe-ale tale, Iahim?
Stii... ani de zile am stat in grupuri cu astfel de discutii despre dualitate, divin, evolutie spirituala. Am renuntat. In toti acesti ani, nimeni nu a facut altceva, decat sa vorbeasca, fara sa dovedeasca nimic! Doar vorbe, vorbe, vorbe! Un adevarat concurs, care stie mai multe, care a memorat mai multe. Internetul e full de asemenea informatii.
 
Fortza, da - "energia neagra", ce exista peste tot in cosmos, nu poate fi vazuta si cercetata, a fost descoperita doar prin deformarea imaginii unor planete, vazute prin telescop. Ea mentine ordinea, le tzine pe toate la un loc, astfel incat sa nu se imprastie in toate directiile. Este interesanta aceasta energie, dar ma rog... nu tzin discursuri... mai ales tzie, pt ca tot din experienta, stiu ca nu are rost.
0 0
"Stii... ani de zile am stat in grupuri cu astfel de discutii..." De aici si problema, ai discutat, daca vrei o schimbare ti-o faci singura nu astepti vreo revelatie. Vezi, aici nu e vorba de cine stie mai multe, niciodata nu a fost vorba despre ce anume stii ci ce anume intelegi iar tu ai inteles gresit se pare.
Stiu despre ce vorbesti, aparent 24% din energia universului pare a fi de tipul acesta dar sunt alte metode prin care sa INTELEGI ce reprezinta, nu e nevoie sa vina X sau Y sa-ti explice matematic, ma astept sa-ti folosesti ambele emisfere cand abordezi orice subiect pentru a nu percepe in bucati.
2 plusuri 0 minusuri
Ca in orice situatie cand iti este impusa conduita, din punct de vedere psihologic incerci sa opui rezistenta. Faptul ca preotii sunt obligati la celibat nu mi se pare a fi pozitiv deloc, tocmai pentru ca sunt sanse sa apara anumite deviatii comportamentale. Si da, cred ca homosexulitatea este o deviatie comportamentala. Asta pentru cine se intreaba!
Novice (233 puncte)
1 plus 0 minusuri
Inca o dovada ca religiile sunt doar nishte inventii fara rost.
Senior (6.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Pentru ca asa le impune religia :D De ce le impune asta? Un raspuns probabil este: pentru ca religia este distructiva. Nici preotii ortodocsi nu mai au voie sa se casatoreasca dupa ce au fost hirotonisiti, daca nu s-au casatorit pana atunci! E cam nasol sa te casatoresti contra cronometru pentru ca mai apoi sa nu mai ai voie la asa ceva. (cel putin asa era pana acum csriva ani cand dadeam importanta crestinismului). Dar nu iti fa griji, in orice parohie unde este un preot singur se gaseste cate o femeie (tot singura) care sa aiba grija de casa parinteasca, indiferent daca este preot ortodocs sau catoloc ;) Daca asfel de femei singure lipsesc, apar cazurile de pedofilie, homosexualitate, viol si chiar afectiuni ale prostatei datorita lipsei activitatii sexuale.
Junior (904 puncte)
...