Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
800 vizualizari
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
De mentionat ca fiecare isi formeaza realitatea in jurul lui nefiind altceva decat proiectia holografica a mintii noastre.
Astfel iluzia vine din mintea fiecaruia cat suntem prinsi in dualitate, in timp si spatiu, limitati la aceasta dimensiune cand noi existam in toate planurile simultan.
Limitarea perceptiei se face datorita gandirii care nu concepe mai mult decat a fost invatata, astfel suntem obisnuiti sa vedem ce ne este dat sa vedem neaccesand tot potentialul nostru.
Intrebarile astea ti le poti pune singur, tot singur iti vei raspunde mai bine intrucat depinde de nivelul tau de intelegere ce argumente ti se par mai credibile indiferent de veridicitatea lor.
Astfel eu as putea sa-ti spun adevarul dar ar fi asa diferit fata de cu ce ai fost obisnuit incat vei pune la indoiala ce-ti zic, sa nu mai spun ca nimic nu e perceput, ci toata lumea percepe.
Astea sunt lucruri pe care geometria sacra le poate explica daca esti dispus sa asculti sa intelegi, si cel mai important, asculta-ti intuitia daca stii ce poti realiza.
0 0
unde mai pui faptul  ca creierul poate  edita pana la  50% din informatiile primite pentru ca perceptiile noastre  sa fie in concordanta cu  asa zisa realitate.
Realitatea NU este o iluzie. Realitatea pe care o percepem noi este o iluzie ( exista in aceasta forma doar in capul nostru) .

4 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

O sa merg tot pe ideea lui Quark - cu exceptia cazului in care te referi la teoria holografica.

Uite cum cred eu ca sta treaba:

- intai ar trebui sa definim ce este "realitatea". Eu as defini-o ca fiind totalitatea caracteristicilor Universului. Problema este ca realitatea absoluta a acestui Univers reprezinta un volum imens de informatii - iar din punctul nostru de vedere biologic nu avem nevoie (ca sa existam si sa persistam) decat de o mica parte din aceste informatii - cel putin in acest punct, pe drumul materiei insufletite de la simplu la complex.

- ceea ce percepem cu organele noastre de simt este SUFICIENT DE REAL pentru scopul vietii si evolutiei la acest punct pe scara. Adica percepem nici mai mult, nici mai putin decat este necesar. La ce bun sa vedem neutrinii cum ne bombardeaza in fiecare clipa ? Ne-ar impiedica vederea inamicilor, de pilda. La ce bun sa auzim radiatia de fond a universului ? Ne-ar perturba alte informatii utile.

- mai este o problema, pe care am mai abordat-o in alt raspuns, NU PERCEPEM LUMEA CU ORGANELE DE SIMT, CI CU CREIERUL ! Creierul este o masina biologica cu slabiciunile ei, el interpreteaza abstract niste semnale electrice primite de la senzori, comparandu-le cu alte semnale concurente, cu informatiile din memorie, basca perturbatiile de moment - fizice si fiziologice. Sunt nenumarate experimente neurologice care demonstreaza cat de usor poate fi perturbata functionalitatea creierului (ex: rolul campurilor magnetice in explicarea relatarilor de rapiri extraterestre, tunelul intunecat si lumina in experimentele in preajma mortii, substantele psihotrope, etc).

- de asemenea, stiu ca exista un curent filozofic care afirma ca nu putem cunoaste realitatea absoluta, la fel cum o categorie de agnostici afirma ca Dumnezeu nu poate fi cunoscut, si este deci inutil a fi cercetat. Eu zic ca n-are sens sa ne indoim, in mod cert percepem o parte a Realitatii, iar prin masinile pe care le-am creat ne-am extins organele de simt foarte mult. Pe de alta parte, este posibil ca Realitatea Absoluta sa nu fie efectiv acesibila la nivelul nostru macro-dimensional, cel putin nu pe termen scurt ...

Senior (8.7k puncte)
0 0
"iar prin masinile pe care le-am creat ne-am extins organele de simt foarte mult" asa numita evolutie tehnologica a dus cu ea inevolutia rasi umane datorita pierderii extrasensibilitatilor si a gandirii deschise, nealterata de vreo idee preconceputa.
Astefel suntem din ce in ce mai dependenti de realitatea comuna in care dormim cu totii...
0 0
Salut Iahim !

Am observat ca persoanele care impartasesc convingeri asemanatoare cu ale tale ridica pe un piedestal foarte inalt fiinta omeneasca !

Eu am o parere muuult mai prozaica, fiinta omeneasca este o amarata de masina biologica care-si indeplineste cu multe erori rolul evolutionist - nici vorba de cine stie ce capacitati exceptionale, extrasenzoriale, etc !

Si am cel putin un argument: NICIUNA din rudele noastre inferioare (incepand de la amiba pana la cimpanzeu) NU ARE CAPACITATI - sa le numesc "EXTRANATURALE" ! Ca si noi, indeplinesc un scop BANAL si ATAT: transmit o informatie adaptiva generatiilor urmatoare. Nimic spiritual.
0 0
Inseamna ca nu ai inteles ce inseamna spiritul, si anume energia din spatele a tot ce exista, dar oamenii manifesta constiinta.
Deci tu crezi in teoria evolutionismului? E amuzant pentru ca asa te limitezi singur, practic crezi tot ce ti se spune fara sa cercetezi in amanunt, fara fond doar cu forma...
Pana nu realizezi ca ai suflet nu poti intelege natura fractala a existentei noastre si esti constrans la analiza corpului limitat de timp si spatiu.
1 plus 1 minus

O sa incerc sa raspund la ce am inteles eu din intrebare.

Intrebarea ar putea fi: este ceea ce receptioneaza organele noastre de simt realitatea in sine ori o realitatea a noastra, antropomofizata? Si raspunsul cred ca este clar: ceea ce percepem este o realitate, nu realitatea, conform adaptarii la natura  a organelor de simt. De remarcat ca avem cam tot ce ne trebuie, iar simturile ne cam permit sa ne descurcam  din toate punctele de vedere.

Dar intrebare poate fi si: este realitatea o simpla iluzie creata de organele noastre de simt, in fapt neexistand nimic? Adica ceva de genul Matrix. Aici, ce sa spun, nu cred... Cred in realitatea realitatea realitatii, ca sa spun asa.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Daca prin nimic intelegi totul atunci a 2-a varianta este adevarata.
2 plusuri 0 minusuri
Cei doi termeni (realitate, iluzie) se exclud reciproc. Deci, daca e realitate nu are cum sa fie iluzie, iar daca e o iluzie nu poate fi realitate.

Ca fiecare percepem "reaitatea" diferit, fiecare in felul sau, e cu totul altceva.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Nu te pierde in limbaj, recunosc, este corupt dar cred ca ne putem intelege.
Fiecare are realitatea lui dar asta nu inseamna ca si coincide cu actualitatea universului.
0 0
Exact antiteza dintre a fi si a nu fi in contrastul dualitatii trebuie sa ne arate calea spre adevar.
"Binele este Rau" Intr-un fel este adevarat intrucat raul se caracterizeaza prin absenta binelui exact cum intunericul reprezinta absenta luminii. Incearca sa vezi adevarul dincolo de cuvinte intrucat nu e nevoie sa fi Einstein ca sa realizezi asta.
Ideea se refera la faptul ca omenirea s-a cufundat intr-o iluzie a realitatii fiind purtata de ego. Tine minte ca iluzia fiecaruia vine din mintea fiecaruia astfel nimic nu e percepul ci toata lumea percepe.
Iar prin simplu fapt ca ne limitam in perceptie alegem sa perpetuam aceasta confuzie creata si sustinuta de diverse factiuni.
E o noua era in care stiinta moderna ajunge sa se "identifice" cu diverse scrieri stravechi si numai daca vom lasa prejudecata deoparte vom putea sa ne redescoperim pe noi si adevarul din spatele existentei noastre.
Respect pentru mintea deschisa, tine-o tot asa. :)
1 plus 1 minus
Noi nu cunoastem mare parte din macro si micro univers, asta nu inseamna ca ceia ce nu cunoastem, nu e realitate.  In multe ipostaze, realitatea e sinonima cu adevarul.  Daca vorbim de realitate, se pune intrebarea: ca ce?  De ex. o imagine TV e o realitate ca imagine sau ca persoana, peisaj, adica ceia ce prezinta. Deci : realitatea e realitate, adevar, existenta, iar o iluzie e o iluzie, adica o minciuna, o inexistenta..
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
VA trebui sa gandesti mai profund subiectul de fata ca sa intelegi ca ceea ce numim realitate este o iluzie generata de mintea fiecaruia, asta daca nu cumva ne-am ridicat ochelarii de cal si am iesit din turma sa observam ce e cu adevarat in jur fara a mai judeca.
0 0
Hai mai Iahim, nu ne mai aburi si descrie-ne care este Realitatea ta, cu subiect si predicat !
0 0
Are rost? Fiecare are realitatea lui, eu incerc doar sa sa va indrum spre actualitate dar nu pot decat sa va prezint informatia, fiecare face ce vrea cu ea.
Daca vrei sa intelegi cauta adevarul in tot ce am spus pana acum sau da-mi un mesaj dar mai intai deschide-ti mintea...
...