Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
3.2k vizualizari
Novice (124 puncte) in categoria Religie
0 2

Voi expune ca raspuns doar parerile mele si cercetarile mele .... 

Viata exista peste absolut toata harta Creatiei Divine , deoarece radianta lui Dumnezeu este  printre infinit de multe altele ,,,, si VIATA , si deoarece El sustine toata Creatia sa , este logic ca o sustine cu viata , altminteri ar disparea din harta . Viata nu contine nimic din ce stie sau presupune ca stie actualmente stiinta pamanteana , viata nu are nevoie de energie , nu are nevoie de materie nu are nevoie de nimic din ce stim sau ni se pare ca stim azi .  Viata este cea care genereaza , radiaza , creaza , energie , materie , informatie campuri , curenti , fluxuri , raze , constiinte , etc ...Viata e radiata de SCANTEIA DIVINA care constituie un Kernel Arhetipal Divin  si care e continut in fiecare focar neutral al fiecarei entitati infinitezimale de materie , energie , informatie , suflet , spirit , retea , etc....Si spun asta deoarece in vaquumul intergalactic care se presupune ca este cel mai profund , exista viata , doar galaxiile se misca , ZPE functioneaza , Eterul curge , etc,,, in balk holle exista viata , deoarece si ea se misca , si converteste ,,,, in plasma termonucleara exista viata , deoarece particulele hiperionizate de acolo se misca , contin energie deci sant vii ,,,,As putea detalia foarte mult  , dar ar fi mult de scris si nu cunosc interesul pentru subiect ,,,,, totus voi aminti putin in treacat si ca Universul sta pe o Retea holografica , numita Retea de Camp Fundamental Universal ( RCFU) , prin care Creatorul Divin interconecteaza toate  Universurile in Multiversuri , apoi Multiversurile in Arhiversuri , apoi Arhiversurile in Metaversuri ,,,, etc , si tot asa pina la EL ,,,,,,Apoi am sa repet putin din ce am scris in Secretele lui Lovendal ( sub pseudonimul  mambosenko ca un raspuns  pe 22 aprilie 2015 ) si  anume ca : 

((( realitatea este holografica , universul este holografic , constiinta este holografica , creierul are propria sa holograma , ADN-ul are propria sa holograma ( toate la anumite nivele de raportare spirituala fata de constiinta ) , si toate aceste holograme interrelationeaza subcuantic prin stringuri si superstringuri holografice multidimensionale ))) ....(am incheiat citatul )      ........................................ ...................................

Deci asa comanda Universul ca hipermultime multidimensionala , pe  toate celelalte elemente subordonate  imersate in el , mai precis prin superstringuri holografice multidimensionale ,,, este foarte simplu de inteles  ....

Si asta tot viata este ,,,, Viata inseamna miscare ,,,,timpul inseamna miscare , rezulta ca VIATA = TIMP ,,,,deci timpul nu reprezinta deloc ce cred oamenii despre el ca ar fi ,,,, de exemplu cand masuram cu ceasul  sau cronometru  elongatia de afisare in spatiu a unui fenomen , noi nu masuram timpul cum forte gresit se crede  , deoarece  ceasul si timpul sant doua entitati total diferite si paralele ,,,,atunci cand masuram ceva cu ceasul sau cronometrul , noi masuram de fapt :

            FAZE SPATIALE de AFISARE a MISCARII 

afisare facuta in anumite coordonate  spatiu - constiinta ,  deci nu timp ,,,,,timpul nu poate fi masurat .

De exemplu miscarea uniform armonica de-a lungul unei drepte  , nu este o miscare continua asa cum vedem noi imprecis cu ochiul , ci este o miscare incrementala ,,, de ce ,,,,,pai e foarte simplu ,,,, insasi dreapta respectiva  nu exista ca entitate de sine statatoare , ea e rezultanta afisarii liniare a incrementului punctiform , in sensul ca deplasarea unui punct creaza dreapta , deci dreapta nu exista de la sine sau prin sine , iar punctul ca sa o creeze , are nevoie sa se afiseze pe sine in tot intervalul fazorial spatial al unghiului solid de Univers  in care exista adresa dreptei respective ,,,,,de ce e asa ,,, pai daca toate sant interconectate prin hiperstringuri holografice multidimensionale , de aia , noi cream pe hartie 2D  o figura , un tesseract stilizat , dar hartia se afisaza  in RCFU multi D , fara de care nu ar avea suport in Univers ,,,,, si tesseractul creat noi sta nemiscat pe hartie , dar e viu si se misca in RCFU , si apoi isi trimite influentele in Univers , iar Universul dupa adresa de emergenta  focalizeaza influentele spre noi care am desenat pe hartie tesseractul respectiv .... Noi nu vedem toate astea fiindca nu santem evoluati pentru acest standard holografic ,,,, neavand suficienta lumina , directorul nostru hologramatic este dormant ,,, dar cand  receptionam influentele trimise de catre Univers , fie  ne e bine sau mai bine ,,, sau fie ne e rau  ( boli , sindroame , accidente , pierderi , durere , etc ) sau mai rau ( moarte , cadere , posedare etc) ....Cred ca deja e scris mult , ma opresc aici

0 0
Religia monoteista este o inventie tarzie, nu exista evidente clare pentru a spune ca exista un dumnezeu. In cazul credinciosilor "evidentele clare " sunt de fapt impulsuri emotionale, ei vor cu tot dinadinsul sa existe asa ceva. Incearca prin explicatii iscusite filozofice sa deducem ca exista o fiinta suprema. Istoria extrem de lenta a evolutiei vietii cu multe accidente catastrofice la nivel planetar nu arata ca ar exista vreun plan maestru, la fel si istoria umaniozilor 3-4 milioane de ani au stat la nivel animalic, iar istoria lui Homo sapiens este plina de esecuri, abuzuri lipsuri si mizerie. Daca dv. ati avea instrumentele necesare sa creati o civilizatie inteligenta, asa faceti planul ? o lalaiala pe 3, 7 milioane de secole,  ca in ziua de azi sa avem jihadisti, explozie demografica in africa, o planeta care nu poate sustine pe termen lung 7 miliarde de persoane etc. Tind sa cred ca planul daca exista este foarte prost intocmit.

descrierea lumii din biblie nu are legatura prea multa cu ce ne spune stiinta ca gaseste in straturile geologice.
0 0
Pff...asta-i direct din putul gandirii!! N-ai putea cumva sa faci si o harta, ca pe mine m-ai cam bagat in ceata?! Nu chiar catre RCFU, aia-i doar pentru initiati, doar ceva intermediare cum ar fi disciplinele invatate la liceu. Scuze, la scoala generala...

6 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Cat timp exista energie si cat timp exista materie, da, se poate sa existe viata (nu neaparat in forma acceptata de noi ca fiind viata).
Junior (714 puncte)
1 0
 HanSolo, puteți preciza ce înțelegeți prin "cât timp există energie și cât timp există materie"? 
 Mai exact, ce relație vadeti între energie și materie?  
 Există energie în afara materiei,adică un fel de energie pură? Dacă da, cum ați caracteriza-o din punct de vedere fizic? 
  
1 0

Nefiind specialist, imi permit sa imi expun parerile (neclare si mie uneori), fara frica de a pica in penibil :)

Energia in afara materiei este de exemplu campul electromagnetic, undele electromagnetice avand energie dar neavand suport materie (atomi). Deci acest fel de energie ar fi energie pura, in afara materiei. Sau energia unui camp electric, sau energia unui camp magnetic. Aceste feluri de energii interactioneaza cu atomii cunoscuti, dar poate ca exista si energie care nu interactioneaza cu atomii.

Relatia dintre energie si materie este masurabila doar pe baza interactiunii energicei cu materia.

Cat priveste viata... Depinde de cum definim viata. Organismele unicelulare nu poseda inteligenta, dar fac schimburi chimice intre interiorul celeulei si exteriorul ei. Deci in aceptiunea acestui exemplu, viata ar fi schimburi chimice dintre o forma organizata de materie si mediul extern. Daca luam inteligenta artificiala, viata unui aparat animat de inteligenta artificiala ar fi existenta acestui aparat cat timp are furnizata energia electrica necesara functionarii, iar schimburile cu exteriorul pot fi si numai de natura informationala. Daca putem considera ca inteligenta artificiala este viata, atunci viata unui aparat animat de inteligenta artificiala poate fi mai lunga decat a unui organism biologic, existand posibilitatea de a inlocui mai usor niste piese electronice dacat niste organe biologice - cel putin la nivelul nostru al tehnicii.

Viata vesnica... Chiar daca exista o forma inteligenta de viata care ar putea fi vesnica, sigur la un moment dat va avea probleme cu memoria (amintirile). Una dintre solutii ar fi stergerea acestora (echivalenta cu nasterea din nou) - deci intreruperea vesniciei, sau executarea unor operatii repetate, care sa nu furnizeze amintiri noi - echivalent cu robotizarea completa. Deci nu-i inteleg pe cei care isi doresc o viata vesica - ce vor sa faca intr-o vesnicie...

2 0
 Cum am bănuit, faceți eroarea de a pune în aceeași categorie concepte diferite. 
 Eroarea stă în confuzia dintre "ceva" și proprietatea a "ceva". 
 Undele electromagnetice reprezintă excitații ale câmpului electromagnetic pe care le numim fotoni. În acest caz fotonii sunt "ceva-ul". 
 Acești fotoni au mai multe proprietăți: spin, masă (nulă în cazul lor), viteză, frecvență, moment, poziție, energie.  
 În univers nu există pur și simplu energie, există energia a ceva. Nu energia, pur și simplu, se propagă, ci obiectele fizice care au, între alte proprietăți, pe aceea de a avea energie. Obiectul fizic se propagă, nu proprietatea. Sunt multe de citit și înțeles pe tema aceasta și, la un anumit nivel, abordarea modelului matematic devine inevitabilă. 
 Va dau două situri interesante care tratează aceste probleme și care cred că pot fi utile pentru clarificări conceptuale: 
  
0 0
Va spun ce confuzie fac (si voi mai face): pentru mine energia este - conform definitiei invatate in scoala - o forma de existenta a materiei. In exprimarea mea de mai sus nu m-am referit la energie ca proprietate a materiei, ci ca la o alta forma de existenta a materiei. Nu stiu cum arata manualele scolare de acum, dar cand am fost elev printr-a zecea (daca bine imi aduc aminte) am invatat aceasta definitie.

Iar despre propagarea obiectului fizic, mi se pare ca dumneavoastra faceti o confuzie, considerand tot ce se propaga avand proprietatea de corpuscul, uitand dualismul unda-corpuscul.

Ma voi uita imediat peste link-urile pe care mi le-ati recomandat si va voi spune parerea mea :)
1 0
 Cred că în liceu vi s-a predat la filozofie (nu la fizică) altceva: că formele de existentă a materiei sunt de substanță și de câmp.  
 Chiar și așa, atât substanța cât și câmpul au, printre alte proprietăți, o energie căreia i se poate asocia un număr și o unitate de măsură: joule, kwh, eV etc. 
 Revedeți lecturile din liceu și spuneți-mi și mie unde găsiți că energia este una din formele de existentă a materiei. 
 Cred că materiale mai recente ale curentelor new age, care abundă în presă, în cărți sau pe internet, au corupt conceptul de energie transformându-l dintr-o proprietate a realității într-o formă a existenței. 
  
 În ceea ce privește dualitatea corpuscul-undă nu era necesar să o aduc în discuție în acest context. 
 Fie corpuscul, fie undă, fie amândouă, ele au, între alte proprietăți, o energie pe care o transportă prin propagare. Esențial este că ceea ce se propagă rămâne obiectul fizic și nu o proprietate fără obiect. 
  
 Dar citiți materialele recomandate și mi-ar face plăcere să-mi spuneți părerea. 
 Pe blogul Prof. Strassler puteți găsi multe alte articole foarte interesante la un nivel destul de ridicat pentru intenția sa de simplă popularizare a științei. 
0 0
0 0
Am cautat in manualul de fizica din clasa a zecea si am gasit :). Este definitia campului electric si nu a energiei...

"Aceasta forma de existenta a materiei din jurul corpurilor electrizate, care se manifesta prin actiuni asupra corpurilor cu sarcina electrica se numeste camp electric".
1 0
 Să înțeleg că vă gândeați la teoria corzilor? Oricum ea nu e validată experimental. 
 Și uneori fizicienii vorbesc, pentru concizie, despre energie ca despre un sitem fizic în sine.  
 Se spune, de exemplu, că Soarele trimite energie Pamantului, ceea ce într-un limbaj riguros ar trebui să fie: Soarele emite radiații electromagnetice a căror energie este transferată parțial Pământului atunci când ele interacționează cu acesta. 
  
 În ce privește formele de existență a materiei, manualul nu greșea. Probabil că mai departe despre câmp se spune si că are intensitate, orientare, energie și altele.
In concluzie,mai este pentru dumneavoastra energia "o forma de existenta a materiei"?
  
1 0
:)

Chiar inainte de a va raspunde despre ce-mi aduceam aminte din clasa a zecea, am vrut sa scriu ca fac confuzie intre nergie si campurile de forta.

Trebuie sa-mi recunosc greseala, si sa admit ca energia este o proprietate a "ceva" :)

Oricum, trebuie ca materia sa aiba energie disponibila pentru diversele procese, pentru a avea ceva care traieste :).
0 0
Spatiul gol nu este nimic, spatiul gol are proprietati ca un obiect. spatiul se poate curba, se dilata in timp, etc.

Viata eterna ar putea exista doar in conditiile in care universul ar fi etern, dar, de moment stim ca se dilata la infinit, iar intr-o zi materia asa cum o stim noi va dispare, energia va fi din ce in ce mai rarefiata.

Nu stim daca exista si alte universe si daca exista posibilitatea iesirii din acest univers, dar, de moment avem o viata ridicol de scurta, si efortul medical abia mareste in medie viata cu 1,3 ani la fiecare 10 ani (in usa).
0 2
Eu am  sa raspund facand abstractie de stiinta actuala si zic ca ....

Materia este Energie condensata la standard 3D ( arhivata ) prin scaderea amplitudinii scalare de catre campul torsionic quasitoroidal numit gravitatie ....

Energia Pura , o putem considera Substanta Divina si se numeste VIATA si ea este fluctualizata prin hipermagistralele RCFU de care am vorbit mai sus .....dar este radiata de catre Dumnezeu , iar in noi si in toate fiintele vii este radiata de catre Scanteia Divina ,,,,,

Radianta gravitatiei  nu este atractia , ( gravitatia  este  forta  torsionica spirituala cu interval de manifestare / definitie infinit ,  de accelerare quasitoroidala ( de aia o controleaza paranormalii , sfintii , maestrii , ozn-urile , demonii , si altii abili sa o faca ,  ( paranormalul sau ceilalti nu incep sa se invarteasca cand leviteaza ceva sau chiar pe ei insisi ) ,,,, gravitatia nu are nimic comun cu atractia corpurilor )  ci aceasta radianta a gravitatiei este reprezentata de catre Campurile  Sonic ( principiul seriei sunetelor superioare / monocordul  ) , Electric (Tesla , T.TBrown , etc ) , Magnetic ( maglev , etc ) , Nuclear ( antimateria , materia intunecata , energia intunecata , etc ) , Mental , Psihic ( toti cei supraevoluati  , ozn  , demonii , etc ) , etc ....Savantii o considera gresit , de aia nu reusesc s-o unifice , fiindca nu o inteleg  asa cum vor ei  s-o descrie , nu merge orice i-ar face ...

Gravitatia trebuie unificata holografic holistic cu Constiinta ,,,,, RCFU ,,,, si  VIATA  ,,,,, ( dar nu in metrica  Euclideana ,,,, ci se poate doar in metrica duala lobacewski minkowski ),,,,,,astea sant entitatile master de unificare  cu gravitatia ,,,, nu ce zic ei  , ( fiindca  aceasta gravitatie este una din manifestarile Constiintei Divine  ,,,, este radianta manifestarii vietii prin timp in Univers ca miscare indusa prin accelerare centrifuga quasitoroidala  de catre constiinta ,,,,, tocmai de aia  Kybalionul deriva din ea , si e valabil in orice punct din Univers ) ,,,,,, nu cu ce zic ei ,,,,,ei gresesc creand anomalii si distrugeri  in  ordinea cibertronica  din Galaxie  , si densifica  haloul de materie intunecata in jurul planetei Pamant .....dezechilibrand Sistemul Solar si Galaxia .....

Gravitatia nu este centrata numai pe mase materiale masive , nu depinde numai de ele , ci este universala ,,,,,si omniprezenta in Univers precum aerul pe Planeta , sau plasma in Stea , ori apa in Ocean ,,, si  tot gravitatia actioneaza si in mediul interplanetar , interstelar , intergalactic , interrealitati , etc ,,, si se numeste  imponderabilitate  ( de aia  razele si altele entitati corpusculare , sau ondulatorii sau materiale , sau etc se misca ( se pot misca ) in vaquumul cosmic ( imponderabilitatea nu este  lipsa gravitatiei ,,,, ci este gravitatie in lipsa maselor mari ( adica dispersata izotrop si quasiomogen ) ,,,,, deci masele mari nu o creaza , ci o concentreaza prin focalizare , functie de viteza nucleului intern al masei respective , si functie de densitatea masei respective ,,,,, deci asa cum RCFU este suport pentru Univers ,,,,, tot asa gravitatia este suport pentru miscare ( miscarea de orice fel sau cauza o consideram ca manifestare a timpului , adica a vietii )  si avem  timp extern de cadere care este functie de materia intunecata si energia intunecata , si genereaza inertia de nemiscare si corpurile sant grele ,,,, si timp intern de inaltare , care e functie de energia spirituala .....si corpurile se transmuta din materie in lumina  si leviteaza si se misca indefinit in distanta si viteza ....

Parerea mea  visavis de gresala savantilor , este ca ei inteleg gresit ce spune Einstein cand zice ca nici un corp material nu poate atinge sau depasi viteaza luminii ,,,,,de ce inteleg ei gresit asta ,,,,,e foarte simplu ,,,,,materia solida ca substanta telurica are frecventa ELF ( sau multipli )  ,,,,,, lumina ca substanta ( vizibila sau invizibila ) spirituala are frecventa  foooarte inalta ,,,,,

DAR,,,,daca noi ridicam frecventa de vibratie atomo moleculara a structurii cristaline a corpului material ( de exemplu o carena paraboloidala  ) pina la standardul luminii  , atunci se produce o transductie de sistem holografic in Univers la nivel de coordonate spatiu -  constiinta ale adresei in RCFU a corpului carenat , fapt care modifica local metrica de miscare a carenei respective ,,,,, de la melcul relativist care se freaca cu spatiul si pierde masiv energie  pentru deplasare strict  limitata  in distanta si viteza ,,,,, la lumina , sau la neutrin , ori antineutrin  , ori gand , ori etc,,,,,, care NU  folosesc spatiul 3D ca magistrala de deplasare , si atunci  corpul carenat se poate misca cu viteza infinita ,,,,,, pe metrica duala Lobacewski Minkowski  aplicata transportului paralel Levi-Civita al continuumului hiperbolic  miscare + constiinta ...... Deci obtinem motrico foto propulsie holografica , care acum numai are nevoie de spatiu ca releu , ci doar de directorul holografic al Universului .....

Am explicat intr-un mod total diferit de tot ce se stie sau se presupune ca se stie  , cateva elemente  ale manifestrarii VIETII in Univers , si in elementele imersate in Univers , atat la nivel local  temporizat ,,,, cat si la nivel nonlocal etern ,,,
0 0
Parerea mea este ca daca un corp se dilata , asta nu inseamna deficit de energie ( energie rarefiata ) , ci surplus de energie  ,,,, dilatarea insemnand miscare , iar miscarea presupune fie energie pura , sau fie varietati ale ei ,,,,, De exemplu un balon  neumflat  , contine o anumita magnitudine a energiei in launtrul lui , si are forma si dimensiunile pe care le are in starea latenta in care se gaseste ,,,,,  dar in momentul  in care ne propunem sa il umflam , de fapt injectam surplus energetic  in el sub forma  gazului cu care e umplut , el isi schimba starea din statica pasiva in dinamica activa ,  si el se dilata si-si modifica dimensiunile ,,,,, dar bineinteles  ca un copil il va umfla haotic pina il va sparge ,,,, dar un adult il va menaja , umflandu-l  cat sa nu depaseasca constanta elastica de rigiditate a lui , si il va putea desumfla  cate putin cand are nevoie .....Ori Dumnezeu nefiind copil ignorant ,,,,,, ci Entitate etern desavarsita , nu va sparge Universul mai mult ca sigur ,,,,
0 0
Viata = TIMP

Big Bang  nu inseamna protoinceputul Creatiei Divine , ci se refera  doar la o supernova locala ,,,,,, una din multele miliarde din Universul infinit ,,,,,ea este generatoarea de GENESIS  in aceasta locatie de Univers in care se afla Galaxia noastra ....
1 0

Carmen Damian, teoria dumneavoastră nu are nicio legătură, dar  niciuna, cu știința. Vorbiți în lungile comentarii pe care le faceți despre subcuante, fotoni statici, transducție de sistem holografic și câte și mai câte, sau pompați hemoragic noțiuni scoase din ceva cursuri de fizică sau matematică, pe care le deschideți dadaist doar pentru a obține expresii fancy.

Dar teozofia dumneavoastră nu corupe doar conceptul de știință, ea alterează și demersul sincer pe care un om l-ar putea face în căutarea lui Dumnezeu. În locul unui Dumnezeu trăit, interiorizat, asumat, propuneți o ciudată divinitate dedusă (!) dintr-o fizică pe care evident nu o înțelegeți sau rezultată din ecuații pe care nu păreți a le fi frecventat, în ciuda apelului la Minkowski sau Levi-Civita.

Combinate cu avertizările privind Oculta și Extraterestrogeneza, teoriile dumneavoastră debitate pe un ton de suficiență, iertați-mă, ridicolă, nu fac decăt să polueze acest forum care se numește, totuși, Scientia.

 

 

 

 

 

0 0

Da prietene Puiu foarte corect ai observat , dar ti-a scapat esenta observatiei  si anume:

,,,, Am explicat intr-un mod total diferit de tot ce se stie sau se presupune ca se stie  , cateva elemente  ale manifestrarii VIETII in Univers , si in elementele imersate in Univers , atat la nivel local  temporizat ,,,, cat si la nivel nonlocal etern ,,,

apoi :

 

Eu am  sa raspund facand abstractie de stiinta actuala si zic ca ....

apoi:

Parerea mea este ca ....

Deci prietene Puiu asa cum spuneam observatiile tale sant pertinente , dar goale , adica lipsite de esenta , adica moarte , in sensul ca eu am avertizat dinainte aupra faptului ca ce voi scrie se incadreaza in alte norme , logici si statistici , adica e ceva noncomformist , deci total diferit ....Dar daca nu intelegi ce scrie acolo , no problem , sari peste partea dificila si retine doar ce poti duce , copii mici mai intai mananca lapte , si mai tarziu rod oase sau isi rup dintii in ele ...Si apoi ce am frecventat eu sau ce nu tu nu poti cuprinde si intelege ...

Daca crezi ca stii tu mai bine decat am  scris eu , continua tu expunerea de unde am ramas eu , dar respectand conditiile expunerii , fa abstractie de tot ce ti se pare ca stii tu din carti si facultati , si zii cum am zis eu sa vad stii ? Stii poimarti !

Cat despre ce altereaza sau nu  teozofia mea , iaras no problem , nu fi zgarcit boierule si pune si tu niste sare pe ici pe colo , ca la piper vad ca te pricepi , cat despre ce fantezii stiintifice corupe , lasa ca daca tu crezi ca zero supra infinit iti da zero , asta nu corupe nimic , e doar in armonie cu turma ... De exemplu eu spun ca da infinit , tu intelegi asta ?.. Daca intelegi iti mai raspund , daca nu , pune mana si studiaza altfel decat ai fost invatat la scoala si ai sa afli ca zero poate fi considerat si ZPE  si asta presupune cantitate infinita de energie , deci infinit supra infinit da infinit , crezi ca am dreptate ? Respect .

0 0
A si uitasem suficienta , scuze dar ,,,,, daca un om nu-si este lui insusi suficient , atunci cat va trai va fi o plaga pentru  ceilalti  semeni ai lui , deoarece  totdeauna va ataca pe oricine nu e ca el , si va face ravagii in cautarea echilibrului numit suficienta  , si asta din lasitate si frica de nou .... Doar din nou se naste evolutia , fiindca ea da experientele ce fortifica cunoasterea ( vidya ) ....

Si cat despre poluare si nume de forum , daca vrei am si aici argument ,,,, tine minte de la mine ,,,,, nimic pe planeta n-a poluat , nu polueaza , si nu va polua  mai tare ca ingamfarea ,,,,,,care este umbra prostiei ..... deoarece ingamfarea se naste din ignoranta ( avidya ) ...

Daca am uitat ceva de analizat imi cer scuze .....Respect si Pace ....
0 0

Carmen Damian, am observat că ați fost precaut(ă) și ați anunțat de la început că faceți abstracție de știința actuală. 

Numai că ulterior tot ce ați afirmat a fost cu referire la știința actuală, la limitele ei, la ce înțeleg savanții greșit cu privire la Einstein, în principiu cam cum și de ce ar trebui ea, știința, amendată, interpretată sau completată.

Chiar și faptul că simțiți nevoia să vă expuneți teoriile elucubrante pe un sit de popularizare a științei denotă că aveți convingerea că ce susțineți e despre știință. Nu e. Nu e deloc.

Sunt o grămadă se situri despre conspiraționism, spiritualitate, așa zisă fizică cuantică, ezoterism, energii pozitive, naturism și alte suplimente alimentare, unde ați putea să vă comunicați trăznăile. 

Dar de ce nu vreți să descrieți acele alte norme, logici și statistici în care vă încadrați, fapt asupra căruia m-ați avertizat dinainte (de parcă mă puteați avertiza după)? 

Puteți descrie ceea ce numiți metrică duală Minkowski Lobacevski?

Nu mă aștept să-mi răspundeți, judecând după lipsa de reacție pe care ați arătat-o la invitația politicoasă care vi s-a făcut, aceea de a descrie principiul pe care funcționează un program pe care pretindeți că l-ați făcut în Matlab

 

1 plus 0 minusuri
Nu am auzit pana acum ca ceva sau cineva sa fie etern (exceptand religiile). Totul se transforma/dezintegreaza/moare, depinde la ce te raportezi.

Totusi, ma gandesc la virusuri si prioni, pe care ii consider cei mai vechi "locatari" de pe pamant, dar si ei pot sa dispara (nu cred ca pot muri pentru ca nu ii consider organisme vii)
Junior (477 puncte)
5 plusuri 0 minusuri
Viata eterna in ceva temporal nu poate exista indiferent ca vorbim de evolutionism sau creationism. Ambele au un punct de pornire (prima Big Bangul si cealalta Edenul) si ambele au cealalta limita situata pe axa timpului la "acum".

Deci orice eveniment care se va intampla va fi limitat de "acum" rezultand ca vesnicia poate exista doar inafara unui sistem temporal.

In concluzie: universul avand timpul ca una din dimensiuni nu poate fi gazdui nimic vesnic.

Parerea mea...
Novice (174 puncte)
0 0
Daca privim timpul ca o dimensiune liniara,cu inceput si sfarsit ,atunci ai dreptate.Dar cred ca , chiar daca oamenii au invatat (sau s-au invatat) sa-l masoare-timpul este doar un CONCEPT de oameni inventat, la inceput din rationamente de ordin practic.Teoretizarea a aparut muuult mai tarziu...
0 plusuri 0 minusuri
Defineste urmatoarele: existenta, viata, eternitate/vesnicie, univers, infinit, vid absolut, timp, etc.... Apoi mai vorbim.
Junior (743 puncte)
1 plus 1 minus

Lăsând fabulațiile la o parte, există o specie de meduze (Turritopsis dohrnii) care sunt practic nemuritoare, ele reușind să-și inverseze procesul de îmbătrânire. Tot o formă de nemurire, nu? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_dohrnii

E singura specie cunoscută capabilă de așa ceva.

Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Lasa tu fabulatiile!. Cati ani are una dintre aceste nemuritoare?. Cate forme are/poate avea nemurirea?. Ce e aia nemurire?.
1 plus 0 minusuri
Mai intai ar trebui definiti termenii intrebarii. Pana in prezent nu exista definitii consacrate si, functie de definire, pot fi mai multe raspunsuri, toate logice. "Vesnic" ar trebui sa insemne "dintotdeauna si pentru totdeauna". Legile de conservare a materiei, energiei si momentului cinetic presupun un Univers vesnic in ambele sensuri ale scarii timpului. Daca se prezuma un inceput al Universului si o Creatie, termenul ar trebui inteles ca "semivesnic". "Viata" nu inseamna durata de viata a unui organism, ci existenta in Univers a vietii. Pentru termenul "viata" propun si eu o definitie: viata este interfata dintre lumea materiei si lumea informatiei (spiritului). Pentru a exista viata vesnica ar trebui ca si lumea informatiei sa fie vesnica, adica sa existe o lege a conservarii informatiei. In aceast context raspunsul la intrebare este afirmativ. Pentru o viata "semivesnica" ar trebui ca, o data cu aparitia lumii materiale sa fi aparut si lumea spirituala. Aceasta ipoteza naste alte intrebari, etc.
Junior (817 puncte)
0 0
Manevrăăăă  Minciuniii .
...