Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 6 minusuri
2.3k vizualizari
si mai am 2 intrebari mai mici: de ce  in rai este urat? iar dracul este prietenul cel mai bun a lui dumnezeu?
Novice (134 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
4 0
Definiți termenii, altfel întrebarea e peste măsură de ambiguă. Ce înseamnă Dumnezeu? Dar raiul? Dar dracul? Și ce-ar însemna Dumnezeul lui Dumnezeu?

Astea sînt noțiuni care nu țin de cunoaștere, ci de imaginație, deci nu există un mod de a le defini în raport cu observații obiective și verificabile, ci numai în raport cu ce vorbește lumea. Iar lumea vorbește multe, fiecare cum poftește și cum i se năzare.
0 0
corect e un exercitiu de imaginatie..dar si de logica...am deschis special acest subiect sa vad cat de adanc si pana unde poate patrunde mintea umana!

o sa incep eu exercitiu de logica primul !

sa presupunem ca exista un dumnezeu.. si ca are si un rai...cum arata raiul? in opinia mea...raiul asa cum tot aud pe la diversi indivizi...suna bine..dar daca e sa aplic o logica simpla descoper lucruri putin cam neplacute..neplacute omului care traieste in 2014.  adica explic. eu sa presupunem sunt un stapan...si am de manageriat 2 afaceri...tot timpul voi manageria cam la fel lucrurile..adica daca dumnezeu cere omului pe pamant ..sa nu manance ,sa se roage....nu cred ca in rai ar impune lucruri contrare gen...nu te ruga...mananca cat poti. deci oricine ar fi dumnezeu...e aceeasi persoana..are aceleasi principii in tot ce ar face..prin urmare  cum arata raiul? ai fost vreodata intr-o biserica? cam asa e si in rai..acel miros..aceleasi lucruri..pentru ca am explicat..daca un stapan are aici o regula...el nu se poate schimba radical ca intr-un alt loc sa faca invers. problema e alta...oamenii pe care ii vedem si care au pe buze cuvintele"  in rai e frumos, sau...isi imagineaza ca daca in viata asta se sacrifica si ajung in rai e altfel in opinia mea se inseala. dar asta nu e tot . oamenii care incontient spun vreau sa merg in rai,mintea lor de fapt proceseaza lucrurile din iad unde poti face orice..ei cred ca in rai totul e posibil..ai voie sa faci orice..nu acela e iadul,dar ei o fac inconstient..nu stiu cat de bine m-am exprimat,dar probabil s-a inteles logica!
7 0
 Dumnezeu, în accepțiunea clasică de Creator, este la rândul său o creație a imaginației umane. 
  
 Din acest punct de vedere Dumnezeu are un Dumnezeu și acesta este Omul. 
  
 
0 3
nu stiu ce sa zic, daca dumnezeu are un dumnezeu si anume Omul. reiese un cerc vicios..noi credem in el iar el in noi ipotetic.  practic incerc sa inteleg ce simte un "dumnezeu" ce simti cand poti face practic orice? parerea mea e ca nimic..te joci un timp ..asa cum a facut spiderman in film cand si-a dat seamana ca are acea putere, apoi te plictisesti sa te joci, e  ca in zicala "le-am facut, le stiu" si ajungi plictisit de tot si toate la un moment dat. problema e alta ca pe baza ca noi evoluam  distanta dintre noi si el e din ce in ce mai mica..in milioane de ani o sa ajungem in punctul in care si noi putem stapani orice...si atunci ce se intimpla? de intalnit oamenii il vor intalni intr.un viitor indepartat si chiar vor putea purta o discutie amicala. el de ce nu se implica  cand vede toate lucrurile oribile cu care ne confruntam? raspunsul e simplu...o societate cu cat e mai civilizata cu atat e mai cuminte...e la fel ca intr-o rezervatie,vedem cum leul mananca antilopa,am putea opri asta dar nu intervenim pentru ca leul la randul lui are pui pe care ii hraneste,daca el nu mananca pe ei nu-i va putea hrani,asadar strica echilibrul!
0 0
imi cer scuze pentru limbaj,am avut 3 pe linie la limba romana,nu mi-a placut niciodata,nici acum nu-mi place..si nu intotdeauna ce am in cap pot sa transmit corect!  pentru mine conteaza logica,esenta!
2 0
 Afirmația că Omul, în calitatea sa de generator sau creator al ideii de Dumnezeu, este Dumnezeul (Creatorul) lui Dumnezeu nu este un argument circular. Ea conține doar premisa că Omul l-a înzestrat pe Dumnezeu cu atributul de Creator - fapt cert - și nicidecum premisa că Dumnezeu a creat într-adevăr lumea - fapt de nedovedit. 
  
 "Eroarea" logică pe care o detectați, adică cercul vicios, conduce la  concluzia că asumați ca adevăr ipoteza că Dumnezeu a creat lumea. 
  
 De data asta logica, pe care văd că  o invocați des, v-a trădat. 
 Sau ați trădat-o involuntar în cazul în care sunteți, totuși, ateu.  
0 0
am  2 aspecte de clarificat si pe care nu le inteleg.. citez...conduce la concluzia ca asumati ca adevar ca dumnezeu a creat lumea. de fapt aici sunt credioncios... sau ati tradat- involuntar in cazul in care sunteti ateu? aici sunt necredincios! eu nu discut aceste astepcte..credinta,ateism. cine crede si cine nu.   eu vorbesc ca daca omul crede in dumnezeu iar pentru dumnezeu omul inseamna dumnezeu...se produce  cercul vicios..e un fel de dans al mortii. si o sa-ti explic altfel..e cunoscut faptul ca in univers niciun lucru nu este egal cu altul asadar...dar as face o scara cu care as putea masura puterea ambelor esantioane respectiv..primul esantion dumnezeu..si esantionul 2 om ,vom constata ca petru unul din cele 2 esantioane..unul e mai dumnezeu ca altul. Prin urmare care sau care e dumnezeul cui ..sau dumnezeu are un dumnezeu...revenim la intrebarea de baza!
1 0
 Eu v-am explicat că primul meu comentariu nu conține o eroare logică. Despre logică era vorba, în principal. 
 Așa cum înțeleg din ultimul comentariu pe care-l faceți (cu greu, ce-i drept), e fără sens să afirmăm și că Omul e Dumnezeul lui Dumnezeu și că Dumnezeu e Dumnezeul Omului. 
 Păi eu am afirmat că Dumnezeu e doar o plăsmuire a imaginației umane și atât. Adică, cel puțin din punctul meu de vedere, ridicați o falsa problemă. Iar falsele probleme nu pot servi drept bază pentru exerciții logice. 
 Pe de altă parte, un teolog v-ar spune că Dumnezeu este atemporal și deci necreat și că e absurd să ne imaginăm un Creator al Necreatului. 
 Pesemne că nu v-ar strica ceva lecturi despre religie ca și despre logică. 
0 0
eu nu folosesc cuvinte academice,pentru ca am mai precizat am avut media 3 la limba romana si nu glumesc..folositi cuvinte academice  atat de sofisticate incat ai senzatia ca se intimpla lucruri extraordinare..daca ma bati si nu inteleg fraza "omul e dumnezeul lui dumnezeu si ca dumneze e dumnezeul omului!  eu caut explicatii complexe ..dumnezeu e o plasmuire a omului...am inteles asta,stiu asta si eu si tu si toata planeta, nu asta ma interesa ceva ce e evident si stie toata planeta. Ci de ce mintea mea , a ta si a altor oameni plasmuiesc imaginea asta?ca simte nevoia corpul de  o explicatie? ca simte nevoia omul sa creada in ceva..nici asta nu cred. iti dau un exemplu : tot timpul cand ies pe usa , daca uit ceva...am o anumita senzatie..asa ca nu plec..stau pana imi amintesc ce am uitat,ca sa nu plec fara acel lucru si sa ma trezesc apoi pe drum ca trebuie sa ma intorc. parerea mea e ca aceasta chestie,sau eu inca mai tin minte vag un eveniment de la varsta de 1 an si cateva luni..dar ca si cum nu sunt eu acel ce a fost in acea scena.. cred ca undeva in creier exista acea ceva o urma de poza ,de amintire vaga din primele secunde a facerii omului..ceva ce e transmis prind adn sau ramas prin creier..probabil nu e o poza ca s-a estompat in sute de mii de ani..dar ceva a ramas in creier ,care inca tine minte acea frantura si care pe noi ne face sa ne imaginam pe baza acelui feeling chestia asa. Alta explicatie gen asa simte organismul sa creada in ceva..nu o vad plauzibila.Vreau sa explic si de ce  nu o vad plauzibila..asa sunt eu mai sucit de felul meu. intram intr-o alta discutie ,de ce simte mintea mea sa creada in ceva..omul de rand are 3,4 variante pentru ca el nu-si bate capul prea mult si imediat la nivelul lui da o explicatie si anume...creierul meu simte nevoia sa creada in ceva pentru ca trebuie sa crezi in ceva si punct. deci el da unei senzatii care e produsa de creier o explicatie din viata lui de zi cu zi...si zice cam asa" mintea mea simte nevoia sa creada in ceva ca uite imi e mie frica de intuneri  .omul trateaza problema ca si in cazul altor organe, daca ma inteapa inima gasesc imediat o explicatie,am baut cafea sau am facut efort sau e.t.c plecand de aici a facut acelasi lucru si cu chestia asta...creierul plasmuite o imagine cu un creator..iar eu gasesc explicatia..trebuie sa cred in ceva si de asta creierul si.a inchipuit asta. dar de ce nu exista si o alta varianta..creierul si-a inchipuit asta pentru ca nu simt nevoia sa cred in ceva. in tot ce fac oamenii de rand exista explicatia simpla si buna..e baza de mult bine.nu pot accepta explicatii de genul asta . minte-ma zi-mi orice dar sa fie iesit din comun!
0 0
Domnule Bargan, mie mi se pare ca incercati sa intelegeti lucrurile prea in detaliu. Si de asemenea mi se pare ca nu aveti nelamuriri, ci aveti pareri bine formate si incercati sa ne convingeti si pe noi, pe ceilalti cititori, ca aveti dreptate in logica dumneavoastra.

 

Eu de exemplu cred in "inteligent design" (de fapt creationism), dar povestile religioase ale habotnicilor religiosi incerc sa le las la nivelul de povesti. Eu nu stiu nici un loc in Biblie in care sa se descrie raiul sau iadul, din contra, ar intra in conflict cu una dintre cele 10 porunci: sa nu isi faca nimeni nici o reprezentare a lucrurilor din ceruri, de sub ape si de sub pamant (sau asa ceva...).
 

La intrebarea dumneavoastra "Dumnezeu are un Dumnezeu?" sunt de acord cu AdiJapan. Inca nu stim ce sau cine este Dumnezeu pentru a putea judeca daca a fost si El creeat la randul Sau.
0 0
trebuie sa modific titlul acesteii intrebari. am precizat pe undeva...ca aceasta intrebare a fost deschisa pentru a face exercitii de imaginatie..si pana unde poate merge imaginatia omului! Unde am descris cum vad eu raiul a fost logica imaginatiei mele...e un exercitiu de imaginatie..pe tema asta poti spune orice pentru ca niciun om de pe planeta nu are dovezi clare...asa ca de nu ?

5 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
In acceptiunea crestina, Dumnezeu e unic si El exista doar in acest registru - al crestinismului.

Luand aceasta notiune de Dumnezeu si extrapoland-o intr-un mediu diferit de cel in care e definit Dumnezeu nu ajungi decat la rationamente absurde gen: daca Dumnezeu e omnipotent, poate concepe o piatra asa de mare incat sa nu o poata ridica? Alta intrebare asemanatoare cu cea pusa: forta gravitationala poate stoarce portocale? Sunt intrebari identice in care se preia o notiune dintr-un domeniu si i se atribuie elemente care nu o definesc.

Deci din moment ce folosesti notiunea crestina de Dumnezeu, Dumnezeul crestin nu are Dumnezeu pentru ca El e definit ca fiind cauza necauzata.
Novice (174 puncte)
0 0
deci dumnezeu pentru unii e muma si pentru latii ciuma? din moment ce in acceptiunea crestina se spune ca dumnezeu e atotputernic...nu e normal sa ma intreb daca poate ridica o piatra mai mare decat el? ce daca esti crestin nu mai ai voie la genul asta de intrebari ?nu inteleg de ce in registrul crestin e atotputernic..dar daca il duci intr.un alt registru isi pierde puterea..pentru ca la baza in orice registru l.ai duce...tot oameni suntem..numai ca unii nu pun intrebari...si cand nu pui intrebari e atotputernic...cand pui intrebari...de fapt l.ai scos din registru si si-a pierdut valoarea!
1 0
Spor la stors portocale.
0 1
sincer eu nu inteleg de ce tii cu el. El nu ma refer la dumnezeu..ma refer la lumea crestina,pentru ca lumea crestina e in numar mare acum ..dar candva a existat un inceput, un tip ca tine ca mine acum mii de ani, care ia trecut prin cap chestia asta si apoi au preluat-o usor si altii. eu cu acel tip ma"bat" e  ca in ring e 1vs1,si nu inteleg de ce acel tip castiga .Probabil el nu castiga,dar oricat ma bat cu el lumea de pe margine tot pe el il gaseste castigator. inseamna ca eu nu am o putere mai mare de convingere decat el. Cum iti explici ca "el" zice eu zic "el zice" eu zic..si tot ce zic eu nu e bun...tot ce spune el e bun. nu e corect  ..nu pot sa am un procentaj de 100% pierdere
0 0
Tu... esti la fel ca mine: refuzi sa crezi ceea ce eu refuz sa nu cred. Tu pornesti de la premiza ca nu exista, insa o analiza obiectiva ar concluziona ca ceea ce poate exista poate sa nu existe pentru simplul fapt ca poate sa nu existe. La fel de bine ceea ce poate exista, poate sa existe pentru ca poate exista, nu pentru ca eu vreau sa poata sa existe ci pentru ca poate exista.

Iar preluarea ta a anumitor termeni si a plasarii lor in alte contexte ti-am zis ca e fatalista. Mi se pare normal ca daca il duci pe Dumnezeu intr-o camera intunecata sa fie si Dumnezeu negru.

Dumnezeu e Dumnezeu, cand nu il mai faci Dumnezeu atunci nu mai e Dumnezeu, poti sa ii zici cum vrei insa nu il mai poti acuza ca nu mai corespunde cu Dumnezeu.
0 2
nu plec de la premisa ca nu exista, eu am una din cele mai tari teorii posibile despre cum a luat fiinta universul nostru care da peste cap toate calculele marilor ganditori..dar din cauza ca eu sunt un nimeni in drum..nu o poate auzi nimeni..noi auzim teorii a oamenilor care au o scoala in sensul asta si sunt recunoscuti. ei sunt cei ascultati..tu ca om normal degeaba ai ceva ..din cauza ca nu ai recunoastere,patalama la mana esti luat in ras. asa e cladita societatea!
0 0

eu am una din cele mai tari teorii posibile despre cum a luat fiinta universul nostru care da peste cap toate calculele marilor ganditori

 

Aia de pe Discovery?

0 0
habar nu am care de pe discovery, e gandita de mine in ani de munca si de imaginatie! si nu are nimic in comun cu ce spun ei in cor!
0 0
Ah, de asta nu ne-o poti impartasi, corect?
0 0
uita de ea, lasa-i pe cei cu patalama la mana sa caute! de asta primesc banii si au facut o scoala in sensul asta!
0 0
Eu sunt unul dintre curiosii interesati de teoria dumneavoastra, si nu sunt platit pentru a elabora astfel de teoriidespre cum a luat fiinta universul nostru. Sunt curios in special daca teoria dumneavoastra explica formarea noilor stele si planete, precum si evolutia in timp a stelelor si planetelor din punct de vedere energetic.
0 0
teoria mea nu are legatura cu formarea noilor stele si planete..are legatura cum s.a format universul nostru! chestia cu formarea noilor planete si stele e o alta poveste care are loc dupa acel moment!
0 1
teoria lor cu bing bang.ul e gresita..atat timp cat vor merge pe calea asta nu vor putea inainta, la un moment dat a fost cineva care a enuntat problema asta..care la prima vedere pare plauzibila...dar daca te gandesti putin mai mult..de fapt aici nu e nevoie de un fizician ci de un ganditor...eu nu ma pricep la multe lucruri dar sunt un ganditor, nu stiu nici macar la nivel mediu limba romana..sunt materii la care sunt zero absolut. dar imi place sa gandesc lucruri

.
0 0
Si eu cred ca teoria cu bing bang-ul este gresita. Am vazut in ceva articol ca universul nostru este ca o holograma. Seamana asta cu ceva din teoria gandita de dumneavoastra?
0 2
pe mine nu ma intereseaza ce dau ei , eu sunt altfel, nu e nimic din ce ai citit sau vazut, niciodata nu am copiat pe nimeni sau sa fi luat macar ideea cuiva si dezvolta. si e imposibil ca universul nostru sa fie o holograma..e ceva cat se poate de adevarat si de real!  asta cu holograma este o idee absurda... iar ca sa fie o holograma care in natura normal nu exista...prin urmare o proiecteaza cineva cu inteligenta...de la sine fara o inteligenta nu se poate proiecta nimic...prin urmare de ce ar fi proiectat universul nostru de cineva cu inteligenta? la ce-i foloseste? din moment ce a facut holograma ii foloseste la ceva ca doar ..nu.ti bati atat capul sa faci o holograma fara un scop..si ma gandesc la ce i.ar trebui cuiva  o holograma.. tu la nivelul tau de inteligenta dintre toate lucrurile pe care le poti face cu ce scop ai face o holograma?iti da de mancare, te ajuta sa te deplasezi mai repede? poate sa te amuzi..da nu vad cum te.ai amuza cu un univers..deci ca sa fie o holograma principala conditie a ca  o inteligenta sa faca asta 2. daca suntem o holograma inseamna ca cineva face holograme si mai sunt si alte holograme...cine face holograme ajunge sa reuseasca sa faca holograme nu din prima...prin incercari repetate...prin urmare mai exista holograme..si mai bune ca a noastra dar si mai proaste...ca doar nu cred ca acea minte s.a oprit de facut holograme dupa ce a facut.o pe a noastra...dar intrebarea e de ce face holograme acea inteligenta?ca sa faci chestii gen...ori lucrezi in domeniu si vinzi....ori ca ai o doaga lipsa si faci  ca un robot aiurea ! nu tine! nu are logica!
0 0
Intrebarile care mi le-ati pus sunt foarte logice, de aceea sunt curios la ce concluzie ati ajuns cu creatia Universului.

 Am spus ca universul este "ca o holograma", nu "o holograma".

In zilele noastre este destul de greu sa vii cu idei noi, care sa nu fie spuse de altii. Poate nu sunt spuse din diverse motive (vad ca si dumneavoastra refuzati sa ne spuneti ideea dumneavoastra).
0 2
nu pot s-o spun, mi-a luat ani de gandit, in fiecare seara inainte sa adorm ..steteam o ora in pat in intuneric cu ochii inchisi sa caut sa ajung in acel punct unde au inceput sa se formele lucrurile, e vorba de multa energie consumata de creier...energia o luam din mancarea din frigider...mi-au trebuit multe frigidere de mancare ca sa pot face asta...frgiderele de mancare inseamna cheltuiala:)) nu pot s-o spun, nu ma lasa constiinta! e a mea !
0 plusuri 3 minusuri
Dumnezeu--Iahweh-- este Duh (Spirit).  El nu este limitat de spatiu sau de timp.Pentru El, trecutul,prezentul si viitorul ,sant un prezent continuu. El  este  unul  singur,nu o ''sfanta treime'' cum  gresit se  intelege azi in cea mai  mare parte a lumii crestine. Dumnezeu,in natura Sa, este de nepatruns. El  nu poate fi luat prin surprindere de nimic din tot ce se poate intampla in tot Universul. El le-a creat pe toate fiintele inteligente din Univers,dandu-le  liberul arbitru, pt. ca ele sa aleaga sa Il iubeasca ...sau nu ....Dumnezeu in esenta Sa este dragoste,  este infinit  iubitor,Se jertfeste pe Sine,pt.binele fiintelor create de El .El nu are inceput,nici sfarsit--El  este Spiritul  cel etern--(....deci  El  nu  are cum sa  aiba un Dumnezeu al Sau,pt. ca nu exista un alt Dumnezeu in afara de El .)  El este prezent pretutindeni, (nici nu ar putea fi altfel,pentru ca asa este natura Sa ),El  este bun si drept,El nu poate face nimic gresit,El vrea ca toate fiintele pe care le-a creeat ,sa Il cunoasca personal,sa Il iubeasca sincer,nu din teama sau din interes,ci pentru ceea ce este El.
Novice (124 puncte)
0 1
Damian..eu acum o sa-ti explic babeste un lucru la care nu s-a gandit multa lume! Tu in tot articolul tau folosesti mult cuvantul "BINE"  acum o sa-ti explic cum tu si inca vreo 7,5 miliarde de oameni de pe planeta traiti in minciuna!  Incep logica: si pun intrebarea asa, exista bine si rau? Binele si raul sunt 2 forte? . 7,5 miliarde de oameni o sa-ti spuna ca da ..eu am sa-ti spun ca , raul si binele nu sunt 2 forte! Stiu ca esti curios sa intelegi cum mii de ani oamenii au crezut ca sunt 2 forte si deodata cineva spune ca nu sunt :)  Teorie, daca BINELE si RAUL erau 2 forte bine delimitate , ce era BINE pentru mine era BINE si pentru tine si pentru cei 7,5 miliarde de oameni de pe planeta, daca pentru 1 din acesti 7,5 miliarde de pe planeta ...ce e bine pentru ei ..pentru el nu este...aceasta regula cade! Pricepi? Daca erau 2 forte binele si raul ...asa stateau lucrurile...dar din moment ce pentru tine a bate un om inseamna ceva rau..dar pentru mine a bate un om inseamna ceva bun...regula cu 2 forte cade. Asadar binele si raul sunt 2 forte? Raspuns :NU. Cum ia nastere binele si raul atunci? E simplu ..fiecare om vede lucrurile prin propriul lui algoritm...exista aceasta unda care trece prin creier....creierul o interpreteaza in cheia sa si iti da raspunsul :a fost bine, sau a fost rau...e ca un starter, un comutator..unda intra ..creierul proceseaza si gata te bucuri sau nu. Dar te.ai intrebat de ce unii vor sa fie numai pe baza de "BINE"? Acel esantion de oameni are o problema...sunt lenti in gandire..BINELE tine de incapacitatea creierul de a procesa...cand te nasti inzestrat de la natura cu putere de procesare esti indreptat spre rau...cei care nu sunt asa ...sunt indreptati spre bine.. toate lucrurile bune tin de "retard" uite exemple de bine..o femeie trece strada..ma duc langa ea si trec o data cu ea" practic am facut o fapta buna...dar am gandit mult? NU .  Dar ca sa faci rau...trebuie sa gandesti..sa planuesti...ca sa.i furi acelei batrane banii...trebuie sa urzesti un plan..un moment optim..sa faci diverse balante..prin urmare sa faci rau necesita mai multa putere de calcul decat sa faci bine. Oamenii saraci de asta sunt saraci..nu pot procesa..sunt lenti..sunt pe baza de "bine" si e normal sa se roage la cineva care e in ton cu ei . Citeste asta de cateva ori si poate intelegi cum stau lucrurile cu binele si raul!
0 0

Damian,

Evitand probleme de natura teologica privind un Dumnezeu pluripersonificat sau unipersonificat, vreau sa iti arat cateva greseli facute in rationamentele tale:

1. Dumnezeu e Duh - Dumnezeu nu e limitat de spatiu - dar un Duh e limitat de spatiu pentru ca traieste in spatiu, se misca in spatiu si are o forma spatiala chiar daca e diforma. A... ca El transcede spatiul... e cu totul altceva, dar nu ca e aspatial.

2. Pentru El, trecutul,prezentul si viitorul ,sant un prezent continuu. Ai prins o idee pe la nu stiu ce teolog si o vinzi mai departe cu nonsalanta. Dumnezeu are un trecut, are un prezent si ne prezinta si planurile lui de viitor. Poate tu ai alt Dumnezeu, insa Dumnezeu crestin are o ordine a lucrurilor - asta e timpul - succesiunea evenimentelor. 

3. Dumnezeu,in natura Sa, este de nepatruns.Dumnezeu in esenta Sa este dragoste  Hotaraste-te, e sau nu de nepatruns. O data zici ca e si dupa aia vii si ne zici de fapt cum e.

4. este infinit  iubitor. Ala din Biblie pedepseste, deci nu e infinit iubitor. Nu stiu de unde l-ai scos tu pe asta.

5. Se jertfeste pe Sine,pt.binele fiintelor create de El Unde? Cand? Cum? Pentru prima data aud si eu ca Dumnezeu se autojertfeste!

Refuz sa mai prezint si altele din seria "Asa cum de fapt nu e Dumnezeu...".

0 0
Da prietene Dan Bargan ai dreptate  , asa este , si crezi ca eu nu stiu ca e minciuna  ? Crezi ca nu cunosc jocul popilor si al ocultilor ? Il cunosc chiar prea bine , hei si , ce sa fac singur ca sa schimb ??? Zic ca ei si fac ca mine !!! Ce am scris mai sus e din ce stiu ca spun altii , si din ce am invatat la scoala si la biserica , nu e din ideile mele .... ideile mele sant altele , si in acest context prefer sa le tin pentru mine ....Respect

Liviu Popovici  vad punctul tau de vedere ,,,,acum vezi-l si tu pe al meu ,,,,,ideile alea de mai sus sant ale teologilor nu ale mele ,,,,, si mai ales sant ale celor 7,5 miliarde de oameni de care zice mai sus Dan , sant cele cu care eu si tu si altii si toti am crescut , ne-am pomenit in lume in mijlocul lor , si toata lumea asa a pomenit .... Ca o fi ca nu o fi , popii oricum nu vor schimba nimic , fiindca popii nostri sant condusi tot de Vatican , si papa e condus de guvernul ocult mondial prin papa negru  ....  Sa zicem ca ne aliniem toti 3 in pareri ,,,, crezi ca putem muta un bolovan de 7,5 miliarde de tone , si vechi de peste 2000 de ani de la intuneric la lumina ? Invata-ma cum ? Respect .
2 plusuri 1 minus
Un răspuns pe măsura întrebării; Dracu știe!
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
sunt cam necredioncios ce-i drept, dar dupa calculele mele exista totusi ceva, tot ce functioneaza in organismul nostru are aceleasi principii ca si in natura si in univers, sunt niste reguli extrem de clare peste tot pe unde te uiti,desi sunt sceptic in existenta lui dumnezeu toate calculele mele imi spun ca e imposibil sa nu fie ceva...o forta ceva, totul functioneaza intr-o perfecta armonie cu reguli clare..de asta fizica cand descopera ceva bazat pe o formula matematica..acel lucru functioneaza ceas...cum au aparut aceste reguli in tot universul atat de bine puse la punct, daca una din toate aceste reguli  dispare sau o ia razna tot universul ar intra in colas datorita efectului de domina....pentru ca acea regula din toate cate sunt..nu distruge doar un obiect izolat ..priveaza de acea regula toate obiectele din univers...toate aceste reguli  bine gandite tin universul asa, acest univers sunt sigur ca ajuta pe cineva la ceva...adica e facut cu un scop, nu percep sa faci ceva mai ales cu niste reguli bine puse la punct fara un scop, ce produce universul nostru? energie? ceva produce...mancare nu produce...probabil energie..toate reactiile care se petrec in universul asta...pana la urma e vorba de multa energie......cineva are nevoie de energie pe care o ia din universul nostru, eu sunt contient ca intr- o celula din corpul nostru-exista un univers...nu avem noi ustensilele necesare sa vedem atat de departe in celula..dar sunt convins ca acolo e un univers...la fel cu legi extrem de clare unde exista un alt pamant..iar la nivelul ala pe care noi nici macar nu ni-l inchipuim pot trai fiinte...care nu vor putea iesi niciodata din acea celula acel univers protejat de o membrana..si care si ei la randul lor isi pun acelasi gen de intrebari....pentru ca asa cum e universul nostru contruit...ca o minge..ca o celula..si nu putem iesi din ea,asa sunt si ei, si sunt convins ca si ei la randul lor au  in corp alte celule in care exista un alt univers..pana unde se termina firul asta ,tunelul asta..habar nu am!
0 0

"Un răspuns pe măsura întrebării; Dracu știe!"

Defapt un răspuns caracteristic ție, câteva cuvinte trântite aiurea.

0 0
Sînt două personaje care se cunosc, se supraveghează și se monitorizează reciproc.
0 plusuri 0 minusuri
de unde ai aflat ca raiul e urat si ca dracu e prieten cu dumnezeu ? din bancuri ?

in toate mitologiile ceva asemanator cu raiul era cel mai misto loc posibil in care toata lumea vroia sa mearga .(cu primavara eterna , banchet continu si fete virgine)

notiunea de dracu daca o iei din crestinism , nu are cum sa fie prieten pentru ca este dusman
Junior (632 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Ca mama ta sa ajunga sa te 'creeze' a trebuit sa fie "creeata" mai intai ea , si asta se poate duce la nesfarsit , nu cred ca este un raspuns care te-ar putea ajuta dar este parerea mea.
Novice (130 puncte)
...