Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Credeti ca pe langa tratamentul cu interferon in cazul sclerozei multiple recurent remisive este necesar sa se ia si vitamina D?
Novice (122 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Mama mea are SM secundar progresiva. A fost diagnosticata acum 3 ani cu SM recurent remisiva si a urmat tratament cu betaferon (interferon) dar nu a ajutat-o. Pe langa  betaferon a luat ( si inca ia) Vitamina B12 de 1,200 mg. Pentru ca medicamentele nu au ajutat-o si boala a intrat in faza secundar progresiva vrem sa incercam acum o dieta paleo a unei doamne doctor care are si ea scleroza multipla. (http://terrywahls.com/about/about-terry-wahls/).

Am auzit ca ajuta si vitamina D.

Nu pot sa-ti spun decat ca in cazul acestei boli trebuie sa fii deschis sa incerci toate variantele posibile, care stii ca nu pot face rau organismului in alte feluri, pentru ca la un moment dat medicamentele e posibil sa nu ajute.

Trebuie multa rabdare si lupta. Important e sa nu renuntam:).

Multa sanatate!
Novice (108 puncte)
0 0

Din cate am aflat suplimentele cu vit.B12 nu au dat rezultate spectaculoase. Poate nu ar strica sa incerce alt tratament cu interferon ( poate Gylenia?) si pe langa acesta sa faca si trat. naturiste care sa nu-i dauneze. Eu fac trat cu Rebif de 3 ani, si pe langa acesta am luat si iau tot felul de naturiste care imi ajuta organismul. Boala nu se vindeca niciodata ( inca) , dar faptul ca sunt in activitate ma multumeste deocamdata.

2 plusuri 0 minusuri
După cîteam citit eu, efect terapeutic are și veninul de albine.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Asa este. De regula da rezultate  la cei cu invaliditate progresiva. La cei fara grad de invaliditate nu se vad rezultatele ( asta nu inseamna ca beneficiile nu exista). Pe mine ma interesa daca deficitul de vitamina D este intr-un fel responsabil de boala( spun intr-un fel deoarece cauzele sunt inca necunoscute; asa stiu eu ).
...