Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
997 vizualizari
Îmi propune să fac diverse în fiecare zi. Chiar dacă ce fac nu are legătură cu Internetul, ci doar cu PC-ul, ajung invariabil pe Internet. Nu întodeauna timpul petrecut pe Internet îmi aduce vreun profit.

Cum ar fi un program zilnic pe Internet care să fie şi eficient, nu doar "rătăcire"?
Senior (11.9k puncte) in categoria Informatii utile

3 Raspunsuri

1 plus 2 minusuri

uite aici, un joc care dupa spusele lor forteaza ambele emisfere sa lucreze mai bine, nu stiu daca l-ai mai vazut-jucat

http://www.zanorg.com/prodperso/jeuxchiants/doublejeu.htm

cu ani in urma am ajuns pe la 41 secunde, ba chiar ll jucam binisor si cu mana stanga, desi, sunt dreptaci.

Experimentat (3.3k puncte)
4 plusuri 0 minusuri

Eficiența are sens numai în raport cu un scop stabilit. La fel, utilitatea și profitul presupun ideea de bine și rău asociată cu activitatea de pe internet, și nu e întotdeauna clar ce înseamnă că am petrecut timpul într-un mod bun, util sau profitabil, pentru că și noțiunile astea depind de definirea unui scop sau a unor repere de valoare.

Așa că o să răspund la altă întrebare, și anume: Ce scop urmărim în timpul petrecut pe internet?

Și o să răspund din propria mea perspectivă. Iată ce scopuri urmăresc eu pe internet:

1. Să aflu lucruri pe care nu le știam. Partea dificilă e să selectez din multitudinea de surse care există pe internet cele în care pot avea încredere. Internetul e plin de gunoaie și, mai ales în domeniile în care nu am cunoștințe solide, poate fi foarte greu să-mi dau seama dacă ceea ce am găsit e de calitate.

2. Să cunosc oameni pe care altfel n-aș fi avut șansa să-i întîlnesc. Aproape toți oamenii cu care mă intersectez pe internet sînt obișnuiți, neinteresanți, dar cîteodată găsesc și nestemate, oameni foarte valoroși. E o mare bucurie să-i cunosc. Cu timpul pe unii ajung să-i întîlnesc și pe viu.

3. Să contribui cu ceva la ceea ce există pe internet. Asta mă face să particip la Wikipedia, pe unele forumuri, aici la Scientia și în alte cîteva locuri. Contribui cu materiale (texte, imagini, înregistrări, traduceri de subtitluri etc.) despre fizică, lingvistică și alte domenii la care mă mai pricep. Ofer nu numai informații, ci încerc să explic și cum trebuie judecat, pentru că informațiile sînt adesea perisabile și prea puțin productive prin ele însele, în timp ce modul de gîndire e cel important.

4. Să fac cumpărături, rezervări la hoteluri, cinematografe, trenuri etc. Îmi trebuie adesea lucruri care nu se găsesc în orașul meu sau în țara asta sau, chiar dacă se găsesc, de multe ori e mai comod sau mai ieftin să le iau prin internet. La fel, se pot face rezervări și cumpărări de bilete și prin telefon, dar pe internet e mai comod și nu consum timpul nimănui.

5. Să comunic cu rude, prieteni și cunoscuți.

6. Să mă amuz, atunci cînd obosesc făcînd celelalte lucruri.

Proporția perioadelor de timp cînd urmăresc un scop sau altul nu e constantă. În ultima vreme constat că scopul 3 are ponderea cea mai mare. Trebuie să fie de vină vîrsta. Scopul 6 n-a avut niciodată pentru mine o pondere mare; pentru unii cred că e singurul scop.

Am vorbit strict despre folosirea internetului în timpul liber. Pentru serviciu îl folosesc ca să-mi pot face treaba.

Expert (12.9k puncte)
0 1
Curiozitatea îmi şopteşte să vă întreb cât timp zilnic dedicaţi Internetului?
0 0

În sondajul de dincolo am răspuns 6 ore, apoi mi-am dat seama că de fapt petrec mai multe, dar nu mai pot schimba. (Cică: „Nu iti poti schimba votul odata ce l-ai exprimat.”) N-aș zice însă că dedic orele astea internetului, ci le dedic serviciului, mie însumi și celor care găsesc util ce am făcut eu.

0 0
am raspuns eu peste 6 ore !
0 plusuri 1 minus
Ce fac eu pe internet ?

1. Pai in primul rand cred ca cel mai mult timp il dedic pe youtube. Am subscribe la peste 200 de canale majoritatea de stiinta (gen:  Vsause, smartereveryday, veritasium, c.g.p. grey, minutephysics,brainstuff, minuteearth, numberphile, spacerip ......... etc..)

2. Skype pt chat

3.Site-uri stiintifice

4.Magazine online pt diferite lucruri

5...si downloadare de seriale americane, din cauza ca la noi nu sunt date si alta metoda de vizualizare nu prea este disponibila.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Ori spui downloads ori descărcări.
...