Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari
si nu ma refer la carti sau alte povestiri, ci la ceva stiintific, explicat si logic.

Ori starile pe care le simtim nu sunt altceva decat actiunea hormonilor si a altor transmitatori?
Junior (477 puncte) in categoria Religie
3 0
Definiți mai întîi sufletul.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri

S-a mai raspuns la intrebari asemanatoare: http://scientia.ro/qa/18303/cum-ati-aprecia-existenta-sufletului-in-cadrul-dualismului-creier-minte?show=18303#q18303.

Ce inseamna pentru dumneavoastra suflet? Constiinta, empatie, mila? Ce calitate o presupuneti ca fiind caracteristica fiintei umane? Spuneti-mi-le ca sa va pot demonta aceasta convingere absurda. Logic ca nu exista o explicatie stiintifica a sufletului, nici n-ar fi nevoie, toate aceste 'stari' pe care le traim nu sunt altceva decat rezultatul proceselor biologice din interiorul acestei incredibile masinarii umane (si nu numai umane).

 

Credeti ca empatia e o dovada pentru existenta sufletului?

Atunci cititi acest articol: http://www.sciencedaily.com/releases/2011/12/111208141933.htm. Sau credeti ca si rozatoarele au suflet?

 

Credeti ca inteligenta e o dovada?

Atunci urmariti acest video: .

Printre numeroasele specii, in video apar si leii de mare. In urma unui studiu, s-a aratat ca acestia stiu ca daca a=b si b=c atunci si a=c. Ca o mica paranteza, nu am habar cati oameni care dau Bacu' anul acesta cunosc acest simplu adevar matematic, dar pot presupune ca nu foarte multi.

 

Trebuie totusi sa fim realisti si sa recunoastem ca stiinta inca nu cunoaste toate raspunsurile, dar e ilogic sa spunem ca ceea ce nu cunoastem are o sursa divina. In cursul miilor de ani de cercetari, sfera necunoscutului si-a redus considerabil volumul si in timpul acestui proces de descoperire n-am gasit nimic religios pe-acolo; minunatul proces stiintific face lumina in cele mai intunecate colturi ale cunoasterii umane, trebuie doar sa avem rabdare (ce? credeati ca spun credinta? :) ).

Experimentat (3.5k puncte)
...