Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
851 vizualizari
Semnalul emis de telefonul meu mobil la efectuarea unui apel trece prin anumite statii de emisie receptie inainte de a ajunge practic la telefonul mobil al  interlocutorului din SUA. Care sunt acestea?
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Eu zic asa: telefon Romania, releul zonal, releul central(principal), satelitul cel mai apropiat (deasupra Romaniei) si celelalte satelite ce inconjoara Terra pana cand semnalul ajunge  la satelitul de deasupra SUA. De la acel satelit semnalul pleaca la un releu central iar apoi la releul zonal de telefonie mobila dupa care ajunge la telefonul mobil al interlocutorului.
Junior (453 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Eu zic asa: Semnalul tau radio emis de telefonul mobil este captat de cel mai apropiat base station (releu) al operatorului mobil caruia ii apartii. Semnalul este transformat in biti de informatie si transmis catre MSC-ul (mobile swiching center) operatorului, dupa care va lua diferite cai (conform unor protocoale si intelegeri intre diferitii operatori de telefonie) pana cand va ajunce in MSC-ul operatorului interlocurorului tau din SUA, unde va fi transmis la releul interlocutorului si transformat din nou in unde radio catre telefonul sau mobil. La un moment dat cel mai probabil convorbirea ta va trece prin cablurile de date subacvatice transatlantice si probabil ca va fi transportat in general prin retelele de telefonie fixa datorita costurilor reduse de transport. Pentru acest transport, operatorul tau va plati o suma operatorului interlocutorului tau, de aici si tarifele destul de mari pentru convorbiri internationale.
Novice (116 puncte)
...