Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
242 vizualizari
Sa presupunem ca peste 5 ani romanii hotarasc revenirea la monarhie. Este micutul fiu al lui Paul de Romania printul mostenitor ori nu? Stiu ca Regele Mihai a modificat recent regulile de functionare a Casei Regale, dar nu cunosc detalii. Daca da, au aceste modificari putere juridica? Cum functioneaza casele regale, in general? Sunt supuse unei legislatii anume? Aveti idee?
Senior (8.1k puncte) in categoria Diverse

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Avand in vedere anul in care ne aflam si facand parte din uniunea europeana, e foarte complicat sa-ti mai schimbi structura guvernamentala. Daca te referi doar ca titlu onorific prin absurd se poate dar doar atat si nimic mai mult.

In alta ordine de idei, coruptia, servicile secrete si alti factori externi nu vor permite acest lucru.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Intrebarea mea era una cu caracter strict juridic, nu despre conspiratii, servicii secrete ori coruptie...
2 plusuri 0 minusuri

Salut !

Nu sunt mare expert, dar unele lucruri imi par destul de clare:

 - Fiecare Casa Regala functioneaza dupa niste Norme, stabilite candva sau modificate cand este cazul  - de Seful Casei Regale. NIMENI altcineva nu poate interveni din exterior ! Uite aici:http://www.familiaregala.ro/ro/activitati-curente/acte-si-documente-oficiale/normele-fundamentale-ale-familiei-regale-a-romaniei/

 - In cazul in speta, Mircea Grigore Lambrino a obtinut in instanta recunoasterea descendentei din Carol al II-lea, dar acest lucru are NUMAI VALOARE PATRIMONIALA (si aici trebuie sa se pronunte din nou instanta) nu si unul DINASTIC ! Nici Carol al II-lea nu si-a recunoscut copilul !

- Daca maine romanii ar decide sa se intoarca la monarhie, prin acel referendum S-AR NUMI si REGELE, fie el Popescu, Iliescu, etc ! Efectiv, romanii ar decide pe cine pun rege ! Desigur, referendumul ar putea si sa se pronunte pentru restaurarea sistemului de guvernare din 1947 - in acel caz Mihai ar fi din nou rege, apoi ar fi urmat de persoana desemnata de el (de familia regala).

- In 2011, Mihai a rupt formal orice legatura cu Casa Regala de Hohenzollern, probabil tocmai pentru a inlatura orice posibila cale de imixtiune in deciziile Casei Regale Romane.

Senior (8.7k puncte)
0 0
Trebuie sa mai subliniez ceva: MIZA acestei afaceri nu este urmasul la tron, si nici "printul" Lambrino nu crede asa ceva, miza SUNT BANII !

Anterior, Lambrino castigase 2 procese pe aceeasi tema in Anglia si Portugalia - si nu intamplator in aceste tari - sunt cele in care Carol al II-lea avea averi, astfel ca Mihai a fost nevoit sa le imparta cu tipul asta.

Acum se va intampla acelasi lucru si in Romania, si aici se discuta de valori mult mai mari !!
...