Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
438 vizualizari
Se pare ca vestita teoremă a lui Fermat a fost rezolvată de ceva ani de către dl. Wilson.  Ce ramură a matematici , eventual mai upgradată  l-a inspirat ( analiza, algebra, geometria diferenţiallă, etc.)?  Cum rămîne cu celebra afirmaţie a lui Fermat " o demonstraţie minunată" (exprimare personală) ?
Senior (5.0k puncte) in categoria Matematica
0 1
Cum adica "se pare ca..."? Nu e clara treaba?

Si care ti-e ideea? Sa intelegem ca ai urmarit demonstratia lui "dl. Wilson" si nu ti s-a parut suficient de eleganta? Ai vrea sa calatoresti inapoi in timp in cautarea elegantei de odinioara a demonstratiilor matematice?

Sincer sa fiu, am impresia ca pui intrebari ca sa te afli in treaba. Nu ar fi mai simplu sa discutam despre lucruri de care chiar ne lovim si pe care nu le intelegem, dar pe care le-am putea intelege, cu ceva ajutor de pe aici?

 

P.S.

Cine e acest "dl. Wilson"? Macar cu atata sa ramai, daca tot ai pus intrebarea, cu numele corect al matematicianului...
1 0
Era o ]ntrebare nevinovată. Totuşi am priceput ce vreţi să spuneţi. Dar, o persoană are informaţii vagi despre un subiect interesant. Nu este capabilă să le afle singură. Aşteaptă ajutor.  Sarcasmul nu ar trebui să facă parte din el. Nu se pot pune înrebări şi da răspunsuri numai după calapodul tău. Ce facem? Ne apucăm să măsurăm lumea cu şublerul goguvist?
0 1
Da Gheorghita, nevinovata intrebare ai formulat...atat de nevinovata ca nu e nimic de discutat pe marginea ei.

Fermat nu a facut decat sa formuleze teorema ce-i poarta numele. Matematica nu evoluase pe atunci suficient pentru a o demonstra, asa ca "demonstratia minunata" de care vorbesti e fie un biet mit, fie o demonstratie valabila pentru un caz particular al teoremei....
0 0
O.K.  Şi eu şi tu vom aprecia faptul că-ţi pierzi vremea cu Fermat. Nu-i aşa că te-ai simţit  bine trântind un răspuns fără echivoc? Oare ce înseamnă semidoct ?
0 0
Nu asta implorai? Un raspuns ca pentru un semidoct venit de la un semidoct?
Cred ca as merita si un "thumb up"...

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...