Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
7.9k vizualizari
Un antrenor de baschet al unei echipe de juniori a spus ca unui adolescent sanatos ii poate fi stimulata cresterea in inaltime daca practica acest sport. Are vreun suport stiintific afirmatia lui? Nu ma puneti sa il intreb personal, ca nu il cunosc. Ma refer strict la dezvoltarea lungimii oaselor in perioada de crestere si nu la masa musculara. Sau, reformulez: doi gemeni identici cresc la fel in conditiile in care unul practica baschetul la nivel de club sportiv si celalalt nu?
Junior (984 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Salut! Fiecare om are inaltimea o inaltime maxima pe care o poate atinge, inaltimea fiind limitata genetic. Daca luam ca exemplu cei doi gemeni, inaltimea lor va depinde de hrana pe care o consuma fiecare in perioadele de crestere. Daca cel care practica baschetul la nivel de club sportiv este hranit mai slab calitativ sau cantitativ decat fratele sau atunci va ramane mai scund decat el.

 

Baschetbalistii sunt inalti pentru ca au fost selectati de catre antrenor pentru ca erau mai inalti decat restul, si astai un avantaj in baschet.

 

Nu vei fi mai inalt daca practici baschetul ci mai degraba daca esti inalt probabil vei fi selectat intr-o echipa de baschet! Asta-i ideea!
Junior (394 puncte)
0 0
Bun. Si daca ambii frati au la 14 ani 195 cm? Si doar unul doreste sa practice baschetul. Si ulterior calitatea si cantitatea hranei sa fie aceeasi. Baschetbalistul il intrece pe celalalt in inaltime numai pentru ca practica baschetul?
0 0
Nu, nici vorba, singura metoda care ajuta la crestere, inafara de hranirea corecta a corpului in perioada de crestere, este sa stai atarnat de o bara cateva minute pe zi. Dar atentie! In toata perioada de crestere ( sa zicem intre 9 si 20 de ani, cand poti practica metoda cu atarnatul) doar o singurra perioada exista, cam de 1-2 ani, cand merita sa faci asa ceva, in rest faci in zadar. Dar nu poti sti cand este acea perioada de 1-2 ani, iar acest lucru este foarte dezamagitor.

 

Si cel mai important lucru este ca metoda atarnatului nu este dovedita stiintific, este doar o parere, care pare a fi logica, nimic mai mult.

 

O alta metoda poate fi prin tratament hormonal, dar tot doar in perioada de crestere, cu anumite riscuri pe care nu le cunosc. Aceasta metoda are efect pe toata perioada de crestere ( de cand te nasti pana pe la 21 de ani).

 

O ultima idee: din punct de vedere al cresterii oaselor, baschetul are acelasi efect ca orice alt sport. Insa fiecare sport face minuni la cresterea anumitor grupe de muschi.
0 0
De fapt las-o balta cu atarnatul. Cred ca de fapt e o pierdere de vreme. Efectul maxim pe care il poate avea nu cred ca ar depasi 1-2 cm in plus, si am spus 2 doar din optimism.

 

Mananca cat de anatos poti. Cate o portie cu simt de om normal (niciodata sa nu crezi ca ai mancat prea putin), de vreo 4-5 ori pe zi. Este singura metoda fara riscuri, cu rezultate uimitoare in timp.
...