Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
1.6k vizualizari
In comparatie cu celelalte zone ale capului, fruntea este singura zona in care parul este cu putiinta cat mai mic/rar sau chiar deloc....(cel putin eu n-am nici un fir). De ce exista discrepanta asta?
Novice (152 puncte) in categoria Corpul uman
1 1
Nici verisorii primatele nu au par pe fata,  nu au un limbaj articulat, iar fata lor transmite multe sentimente si stari de spirit celorlalti. La oameni dupa ce au mostenit o fata asemanatoare (fara par) a intervenit si selectia sexuala, adica omul primitiv si-a ales partener dupa anumite caracteristici fizice. In cazul femeilor parul pe corp nu este apreciat, dar are si o corespondenta hormonala, testosteronul. O femela cu mult par pe corp nu este fertila si este mai putin sanatoasa.
0 0
Asta e doar o parere de observatie, dar eu vreau mai concret sa stiu, daca stramosii stramosilor aveau par pe fata(ma refer la mamiferele primare), cum s-a ajuns la acest aspect? prin ce efecte? pt ca evident trebuie ca un efect sa aiba loc pentru schimbare...Faptul ca se observa ca unele maimute n-au par pe fata (desii au, dar mai fin), nu dovedeste modul prin care fruntea a scapat de par.....
1 1
Lipsa parului pe corp la homo sapiens are legatura si cu eliminarea caldurii corporale, parul din cap ajuta la protectia impotriva radiatiei solare pt. mersul biped.

barba exista la homo sapiens probabil prin selectie sexuala, persoana barboasa pare mai : impunatoare, agresiva, inteleapta.
0 0
adica vrei sa-mi zici ca nu avem par pe frunte pentru ca s-a facut ecomonie la caldura coporala?
iar afirmatia ca barba exista prin selectia naturala pentru ca persoana arata mai impunatoare sau mai inteleapta, e o afirmatie destul de funny :)....stiu cum gandesti, insa nu vreau ceva bazat pe credinta, ci ceva mai concret, la nivel de genetica; Cum au ajuns homo sapines sa aibe par mult mai mult in zona barbiei decat celelalte primate? si de asemenea cum a ajuns homo sapines sa aiba mai mult par in cap, mult mai mult (daca il lasi sa creasca) in comparatie cu celelalte primate, care dupa cum vedem bine, foarte putine au parul peste 20% in proportie cu trupul, spre exemplu daca ne uitam la un cimpanzeu, firele lui de par nu depasesc 10-20 cm(oriunde pe trup)...ceea ce e infim pe langa 100-150 cm lungimea parului la care un om poate ajuge si de asemenea aici e o diferenta foarte mare cu restul parului de pe trup care nu depaseste 5 cm ca lungime, insa la primate nu exista astfel de diferente de lungimi, tot parul este la aceeasi marime, mai putin pe fata, unde este mai fin

 

PS: parul ajuta impotriva radiatiei solare doar la mersul biped?
0 0
uau, super, forumul asta "stiintific" incepe sa fie din ce in ce mai dubios...poti primi voturi negative chiar si la o intrebare...
0 1
0 0
Eu cred ca ma opresc aici din intrebari despre evolutie, pentru ca "ma doare sufletul" cand vad prostia crasa a oamenilor.(ei o mai numesc si stiinta).

"Ca sa-ti faci ideea infinitului, gandeste-te la prostia omeneasca" - Arsenie Boca.

1 Raspuns

1 plus 1 minus
Din cauză că sîntem cheli din naștere.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Ha? eu unul n-am inteles...poti explica in termeni mai stiintifici totusi...? fara a veni cu pararei personale...
...