Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
877 vizualizari
Parasute pentru fiecare pasager in parte. Daca se va sti ca se prabuseste avionul capitanul sa hotarasca parasutarea. Din 100 de pasageri care se parasuteaza trebuie sa scape, macar cativa. Totusi e mai bine decat sa moara toti.
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Tehnologie
3 0
Majoritatea dezastrelor aeriene se produc atât de repede şi de violent încât nu numai că nu este timp să pui paraşuta aia, dar nici condiţii de paraşutare nu sunt, vitezele şi condiţiile putând fi fatale sau toate acele condiţii însumate să fie generatoare de panică fatală. Nu cred că nu s-a încercat şi o asemenea abordare.

1 Raspuns

6 plusuri 0 minusuri
Salut

     Exista mai multe motive pentru care avioanele civile nu sunt dotate cu parasute si nu vor fi vreodata dotate:

         Un avion de linie nu poate reduce viteza asa incit sa fie permisa o parasutare cit mai sigura.

          Producerea unui dezechilibru aeronavei atunci cind pasagerii se reped la usile de evacuare(citeva zeci sau sute de pasageri).Majoritatea accidentelor se produc destul de repede si de cele mai multe ori la aterizare sau decolare cind inaltimea este foarte mica si nu permite parasutarea.

           Pozitia avionului in aer care nu ar favoriza parasutarea.Purtarea parasutei in avion ar crea un puternic efect psihologic negativ (in special asupra persoanelor in varsta).Pasagerii ar trebui sa aiba antrenamentul necesar unui parasutist.

             Accidentele aviatice au particularitatile lor.
Experimentat (1.6k puncte)
...