Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
965 vizualizari
Se ia o seringa (de 10 ml). Indepartam acul. Tragem 5 ml de apa. Astupam capatul liber al seringii cu degetul si tragem pana la capat fara a lasa sa intre aer in interior. Ce se observa? De ce apar eventualele fenomene observate?
Junior (984 puncte) in categoria Fizica
1 3
Pai...ce s-ar putea observa?! Calatoria in timp? Vreo 'gaura neagra'? bosonul 'Particula lui Dumnezeu'? In afara de o vidare partiala (cu efecte cunoscute si deductibile), nu-mi dau seama cam ce ar fi de observat. Suna ca intrebarea aia: Ce se poate spune despre 'Lumi Paralele', care a si primit raspunsul pe masura: Ca nu sunt perpendiculare.
2 0
Si ce efecte cunoscute si deductibile apar?

2 Raspunsuri

0 plusuri 2 minusuri
Ati pus intrebarea cu un anumit scop. Astept sa ne dezvaluiti fenomenele misterioase care apar la efectuarea procedurii de mai sus. La o simpla experienta practica, nu apare nimic demn de mentionat. Sper ca va referiti strict la fenomene de natura fizica, care se pot masura/cantari/estima cu mijloacele standard.
Junior (458 puncte)
1 0
Nu inteleg tonul belicos. Nu asa aducem pe acest site tineri interesati de stiinta. Efactuand experimentul (cu apa de la robinet) se observa apariti pe peretii interiori a unor bule. Nu am facut experimentul cu apa distilata. Am citit intr-o carte ca "aceasta aparitie ar fi de fapt o evaporare in intreg volumul lichidului. Care reprezinta fix fenomenul de fierbere. Care fenomen apare la 20 de grade Celsius in conditiile in care presiunea in interiorul seringii este aproape zero." Personal nu sunt convins ca ar fi chiar asa. In apa de la robinet exista bule de aer invizibile cu ochiul liber, care isi maresc volumul atunci cand presiunea din seringa scade. Cam despre asta a fost vorba in intrebare. Nu am atins Nirvana si am vrut sa ma laud si nici nu sunt genul misterios. Doar ca nu am vrut sa dau un raspuns care sa fi viciat rationamentele altcuiva. Concluzionand: bulele apar datorita fierberii apei la 0 Pa, datorita expandarii bulelor microscopice, datorita ambelor cauze expuse mai sus, sau din alte motive care imi scapa?
0 plusuri 0 minusuri
In atmosfera rarefiata care se creaza banuiesc ca apa incepe sa se evapore.
Novice (111 puncte)
...