Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Se discută zilele astea în mass-media pe tema unor posibile furturi din cutiile de valori ale unei bănci şi încă nu m-am lămurit cum anume un posesor de cutie poate justifica faptul că a depus ceva anume în respectiva cutie.

Poate printre cei care frecventează QA-ul sunt şi posesori de cutii de valori.

Există undeva o urmă/un inventar a/al valorilor depuse în cutie?
Senior (8.1k puncte) in categoria Economie - Afaceri
0 0
Salut, aceeasi intrebare am vrut sa o pun si eu.Ar fi bine de stiut cine are a doua cheie(am inteles ca sunt doua chei) si cite persoane pot folosi aceasta cheie.Din ce am inteles persoana intra singura in camera si doar ea stie ce depune in cutia de valori,nu exista un inventar.Ar fi bine de stiut daca exista personal care urmareste in timp real inregistrarile si complexitatea sistemului de inregistrare.Ma gandesc si la o posibila modificare a inregistrarilor sau mai simplu nefunctionarea acestora ceea ce poate duce la culpabilitatea unor oameni(om) din interiorul bancii.Astept si eu un raspuns la obiect.
1 0
Din cate stiu continutul e secret, nu exista inventar. O cheie e la cel ce inchiriaza cutia, o alta la un functionar al bancii. Cand umbli la ea, functionarul vine cu tine, se baga ambele chei, se scoate cutia, te lasa singur sa faci ce vrei (sa pui, sa iei din cutie), dupa care vine, se introduc iar ambele chei si se incuie. Din afara cheia ta teoretic n-o poate folosi altcineva pentru ca e nevoie si de act de identitate, nu doar de cheie in sine. Insa se pare ca din interiorul bancii se poate fura... Oricum cheia ti-o da banca initial, se poate face o copie la cheile cutiilor neinchiriate inca. Exista sisteme de supraveghere, insa cine cunoaste sistemul le poate opri sau fenta, nu?
0 0
Ar fi bine sa stim cum se procedeaza cind persoana care foloseste cutia de valori pierde cheia?In ce conditii si cine are acces la copie daca aceasta exista?
1 0
Da, si asta conteaza. Ori exista o copie, ori se scoate cutia prin deteriorare, cu forta, ceea ce ar fi mai sigur pentru continut dar mai prost pentru banca. S-ar putea sa existe niste copii tinute intr-un seif in banca. Dar daca se pierde o cheie ar fi normal ca sa se schimbe incuietorile la cutia respectiva.

La cate scandaluri au fost, probabil lumea nu se va mai inghesui sa inchirieze asa ceva, mai ales ca chiria e si ft scumpa.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Buna seara !

 Cam asa se pune problema:

 - continutul casetei de valori este cunoscut NUMAI de client (si de hot, ma rog). Tocmai asta este ideea principala, continutul casetei este confidential, iar banca te asigura de acest lucru contractual; Nu exista niciun inventar validat de banca.

- pentru asigurarea aceste confidentialitati (si securitatii), exista o procedura (a mentionat-o Gabriela mai sus). Se pare ca aceasta procedura are o fisura, iar ancheta o va arata-o.

- daca se va dovedi ca este culpa bancii (asa pare la prima vedere, chiar daca hotul a avut sau nu un complice in interior), clientul va actiona banca in judecata (daca nu se vor intelege amiabil). Atunci va aduce probe privind continutul casetei - intocmai ca la orice furt. In rest este treaba judecatorilor ...
Senior (8.7k puncte)
...