Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.2k vizualizari
Se introduc de la tastatura n numere. Sa se afiseze cea mai mare cifra a fiecarui numar.

Prin ce algoritm se rezolva aceasta problema in C++? While, for sau if?
Novice (178 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
In primul rand, while, for si if sunt structuri, nu algoritmi. Ideea care sta la baza problemei este sa citesti un numar, apoi sa cauti cifra minima. Citesti alt numar, cauti din nou cifra.

Cel mai simplu, ai nevoie de o variabila in care sa retii numarul. Cat timp numarul este mai mare ca zero se va extrage ultima cifra a numarului folosindu-se operatia modulo. Apoi, din numar se elimina cifra extrasa. Dupa ce extragem cifra, o comparam cu o alta variabila in care retinem valoarea 0. Daca cifra este mai mare ca zero, acea variabila va lua valoarea cifrei. Aplicand acesti pasi ramanem cu cifra cea mai mare din numarul respectiv.

In realizarea programului intra o structura for, pentru a controla cate numere sunt citite, o structura while pentru ca asigura ca instructiunile se executa doar cat timp numarul este pozitiv, si o structura if pentru a vedea daca cifra extrasa este mai mare ca maximul anterior.

Iti recomand sa intri pe stackoverflow. Acolo, cu putine cunostinte de limba engleza gasesti raspunsul cam la orice intrebare in legatura cu informatica, de la simple la complexe.
Novice (132 puncte)
...