Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
513 vizualizari
Novice (216 puncte) in categoria Corpul uman
1 0
Probabil că niciodată.
Speranţa este aceea de a identifica alte metode de tratament al cancerului.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
cred ca daca am sti cand, am sti si de ce si atunci nu am mai astepta pana atunci, ci am face-o acum.
Novice (327 puncte)
0 0
Cred că ai dreptate, chimioterapia, din câte știu eu e destul de neselactivă, așadar omoară cam la întâmplare, prieteni și dușmani. Cam ăsta cred că e nivelul de acum. Dacă apare ceva nou, se schimbă situația, însă asta nu putem prezice. Poate descoperă unul dintre noi.
3 plusuri 0 minusuri
Chimioterapia a reusit deja sa afecteze numai celulele canceroase, dar costurile unei astfel de terapii tintite sunt, din pacate, in stadiul actual, de ordinul a sute de mii de euro pentru un singur pacient. Este, mai degraba, vorba de o chimioterapie genetica individuala care exista in studiu la Insitutul de Neuropatologie din Geneva. Ma refer strict la neuropatologie intrucat acesta este domeniul in care am luat la cunostinta despre proiect.

Pe scurt, se preleveaza de la un pacient o parte din tesutul tumoral cerebral, se identifica gena mutanta implicata in tumora respectiva dupa care se produce un medicament "personalizat"  care sa "atace" numai celulele purtatoare ale acelei gene. Numai ca tot acest proces costa enorm de mult si dureaza destul de mult pana sa fie produs medicamentul personalizat, de multe ori fiind prea tarziu pentru pacient. Poate peste cativa ani vor reusi sa scurteze procesul si sa reduca si costurile.
Experimentat (2.4k puncte)
0 0
Daca nu ma insel, cred ca este vorba despre secventierea genomului uman.

Se pare ca la momentul actual, aceasta procedura, care odata era destinata doar celor a caror buget era incarcat cu multe zerouri, a suferit modificari substantiale.

Cu 1000 de dolari, poti obtine un rezultat, macar orientativ despre posibila  aparitie a unui agent mutagen.Mai mult, se pare ca, odata ce tumora si-a facut simtita prezenta, aceasta,  trebuie sa dezvolte anumite proteine care ar fi "atacate" de un sistem imunitar ale carui celule trebuie sa contina diferite molecule.Prin urmare, trebuie sa existe o concordanta.Incurajator, dar totusi, ineficient.
...