Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 5 minusuri
8.8k vizualizari
Nu trebuia sa pun neaparat in ghilimele "posedati de diavol", deci sa zicem ca esti ateu (stiu,sunt multi atei pe aici) si mai mult de atat esti si un om de stiinta, cum explici acest fenomen de "posedare diavoleasca"? Nu imi spuneti ca nu exista asa ceva pentru ca am vazut cu ochii mei o persoana "posedata", mai exact era vorba despre o femeie de 30 de ani, care avea vocea foarte groasa, o forta supranaturala (5-6 barbati abia o puteau stapani) si au fost multi martori care au confirmat faptul ca "victima" vorbea in mai multe limbi exotice.

Deci, astept parerea voastra.
Novice (175 puncte) in categoria Informatii utile
1 0
Nu e niciun dubiu: există inşi care par a fi posedaţi de ceva. Eroare de logică pe care cred că o faci este următoarea: pentru că unii bolnavi au un comportament agresiv, atipic, tu tragi concluzia că este posedat de diavol. Aşadar, tu introduci în povestea asta, fără nicio probă, o fiinţă mitologică, diavolul, ignorând explicaţii raţionale, care ţin de psihiatrie.

Şi eu am văzut aşa-zişi posedaţi de diavol. Nu m-am lăsat păcălit. Dacă te interesezi de istoria personală a bolnavului te cam lămureşti despre ce vorba.

PS. Nu am înţeles de ce întrebarea e votată negativ. Întrebarea e ok, pt că dă prilejul unor lămuriri. Deci, un vot "up".
0 0
Quarck, intrebarea mai are dupa ea si o afirmatie care nu prea lasa loc de interpretari. De aici si votul negativ (cel putin al meu pentru asta a fost)

5 Raspunsuri

0 plusuri 10 minusuri
Chiar exista, si eu am vazut acum doi ani in apropiere de Focsani  doua femei, una de circa 70 de ani si una mai tanara.

Cea tanara tipa cu o foce ciudat de subtire iar cea mai in varsta blestema in ultimul hal dupa care se oprea si bolborosea.

Ce se intampla cu acesti oameni nu  se stie pentru ca nu se mediatizeaza asa ceva, din pacate mass media promoveaza doar lucruri de atei, lucruri care exclud religia noastra cea dulce si anume crestinismul. Din cauza tv, internetului si alte surse de informare ii avem atei pe cei din acest site.

Cred ca sunt ajutati sa isi revina de catre preotii care au acest har de a scoate demonii din oameni , in Biserica.

Dar tratamentul este indelungat si foarte obositor pentru ambele parti dar cu credinta in Dumnezeu demonii ii lasa in pace pe oameni. Trebuie doar sa avem credinta, Ateii sunt demonizati la randul lor insa ei nu se percep astfel ci oameni normali cu capul pe umeri.
Experimentat (2.2k puncte)
3 0
Mass media promovează lucruri de atei? E o ironie? Presa e plină de prozelitism pro-ortodox şi ştiri ce pun în lumină favorabilă religia.

Nu se mediatizează aşa ceva? Cum nu? Am văzut nenumărate emisiuni cu acest subiect. Sigur, nu se intră în detalii, pentru că dacă ţi-ar da povestea "posedatului", ai afla adevărul, cum ar fi că, de regulă, persoana este un caz clinic cunoscut, iar mascarada cu "posedatul" nu este decât o reflexie a unei afecţiuni psihice.

Lipsa de gândire critică reprezintă, după mine, un grav defect al lumii moderne, iar acesta se perpetuează de la generaţie la generaţie, în principal, pentru că învăţământul nu dedică timp (suficient) educării gândirii, iar religia se predă ca şi cum ar fi o materie ce merită studiată în şcoală (nu mă opun însă istoriei religiilor, căci religia spune multe despre istoria omului şi natura umană).
11 plusuri 0 minusuri
Sorin, povestea pe care o relatezi este un exemplu privind (una din) radacinile primordiale ale religiei, anume tendinta de a personifica cauza unor fenomene neintelese de omul primitiv. Dupa el, cauza nu poate fi un fenomen, ea este pusa in seama unei fiinte mai puternice - pentru ca aceasta era situatia cu care omul preistoric s-a intalnit de atatea ori. De aceea si divinitatile sunt construite pe tipare antropomorfe sau zoomorfe - nimeni n-a vazut vreodata vreun zeu sau alta creatura miraculoasa !

Referitor la cazul relatat de tine - nu te-ai gandit ca putea avea cauze fiziologice, maladive si nu "diavolesti" ?

- avea voce groasa ? Ei si ce, toti avem voce groasa dupa ce ragusim ! Iar in conditii de suprasolicitare (urlete), raguseala survine obligatoriu ! Eu, de pilda, ragusesc si vorbesc ca din butoi a doua zi dupa ce tin cate un curs fara sistem de sonorizare.

- forta uriasa ? Perfect natural ! In conditii de "criza" maxima, creierul initiaza inundarea muschilor cu hormoni care accelereaza brusc metabolismul pe termen scurt, rezultand o reactie maxima, chiar pana la ruperea muschilor ! In plus, nu uita de efectul de parghie - in functie de punctul de sprijin (pat, perete, etc), forta poate fi amplificata de cateva ori !

- "vorbea limbi exotice" ? De unde stii asta, erau acolo persoane care cunosteau aceste limbi exotice ? Si de cand vorbitul unei limbi "exotice" este apanajul dracilor ?

Revenind la intrebarea ta, ce ne scapa noua in general este marea instabilitate a functionalitatii creierului, generata de imensa sa complexitate. Sunt mii de circumstante care pot afecta functionalitatea acestuia, si mostenite, si dobandite, si accidentale, etc, etc. Si atunci nu mai esti un om "normal", ai nevoie de tratament medical sau psihologic - si din pacate mai avem mult de studiat privind afectiunile cerebrale.

Un caz clasic este cel de la Tanacu. Persoana "exorcizata" pana la moarte era un copil parasit crescut in mizerele stabilimente ale statului ceausist, agravate in perioada postrevolutionara - loc unde copiii si tinerii se alienau in toate sensurile. In plus, fusese clienta spitalului de psihiatrie.

Dar tanarul si ambitiosul popa de la Tanacu (care-si facuse manastire pe cont propriu din banii unui "om de afaceri") era hotarat sa scoata dracii din ea, numai ca tot ce a reusit a fost sa o trimita pe lumea ailalta. Si pentru asta a primit 14 ani de puscarie in prima instanta !

Adevarul este ca anomaliile si bolile mintale sunt foarte greu de tratat, necesitand tratament pe ani de zile, de multe pe intreaga viata ! Exasperati de asa efort, rudele ajung sa "incerce" si asemenea experienta - si bineinteles ca (pseudo)literatura bisericeasca retine numai cazurile (aparent) favorabile, in care efectul a fost cel dorit (pe moment, dar mai scrie acolo daca luna sau anul viitor persoana "exorcizata" n-a facut o noua criza ? NU mai scrie !). Nu mai zic ca izvoarele exorcizarilor vin din vremuri cand medicina era la inceput - preotul era cel care le stia pe toate...

Verdict: NU EXISTA POSEDATI DE DIAVOL, dupa cum NU EXISTA DIAVOL. Este vorba de persoane bolnave care au nevoie de atentia medicilor.
Senior (8.7k puncte)
5 plusuri 0 minusuri

Mai întâi că abordarea nu este deloc ştiinţifică: "Nu imi spuneti ca nu exista asa ceva pentru ca am vazut cu ochii mei o persoana "posedata". Faptul că tu "ai văzut" nu înseamnă că acel lucru chiar există aşa cum crezi tu că există. Noi ne înşelăm în ceeea ce priveşte simţurile noastre şi traducerea lor în ideile ce ne populează mintea. În mod normal o adevărată diagnoză se face cu instrumente ale căror limite le cunoaştem şi pe care le luăm în calcul.

Apoi femeia respectivă putea foarte bine să joace teatru, la fel ca şi bărbaţii ce o ţineau. Aceste tehnici sunt des folosite de adepţii şi propagandiştii unor culte religioase cu scopul de a certifica ceea ce susţin.

Şi nu în ultimul rând apar discrepanţe în ceea ce înţelegem prin Diavol. Pentru ajutor: http://profudereligie.blogspot.ro/2011/10/diavolul.html

 

Junior (1.3k puncte)
0 0
Excepţional articol!
2 plusuri 0 minusuri
De fiecare data cand vorbim despe posedari demonice,
realizam cu stupoare ca, acestea apar doar in familii
profund religioase.Din momentul in care ai crescut
intr-un grup familial cu principii si cutume radicale,
necunoscutul si inxecplicabilul devin, din pacate,
cei mai apropiati companioni.In acest caz, la fel cum
preciza si "Truth", abordarea preotului, reprezinta
singura solutie care pare "rationala".Observ ca in
unele zone din Romania, figurile bisericesti locale,
se arunca direct si fara echivoc in mreaja prezentei
demonice fara insa, sa consulte si alte posibilitati.

Apoi mai exista si aspectele financiare.Tratamentul rezervat bolilor
cerebrale este unul destul de costisitor.Mai mult decat
atat, aceste manifestari care la prima vedere par a fi
desprinse din filme cu subiecte paranormale, apar in
genere in zone eminamente rurale.Este de la sine
inteles ca in multe sate, remuneratia ajunge doar
pentru subzistenta.Asadar, optiunea destinata tratamentului
este anihilata.

Dincolo de aceste aspecte, trebuie sa luam in considerare
si homeostaza creierului.In cele ce urmeaza voi descrie
un exemplu ce sintetizeaza importanta legaturilor neuronale, caci,
pana la urma, esti suma impulsurilor electrice si reactiilor
chimice cerebrale.Un foarte cunoscut rabin, a suferit un
accident vascular cerebral.Acest AVC i-a afectat, printre altele,
zona cortexului prefrontal, mai exact, aria responsabila de
planificarea deciziilor si dezvoltarea personalitatii.Odata ce acest
individ, s-a trezit din coma, deprinderile religioase care i-au
guvernat intreaga viata, au disparut.E ca si cum nu ar fi existat
vreodata.Cand medicii au decis ca este nevoie de o craniectomie pentru
salvarea pacientului, acestia i-au afectat si ariile aflate in proximitatea
AVC-ului.Rezultatul: cetateanul care era odata un respectabil rabin,
a devenit o persoana nerecunoscuta pana cand si de familie.Sufletul este o
conditie sine qua non pentru actul de posedare.E bine, in acest caz, de ce atunci
cand suferi o trauma in diferite zone ale creiererului,viata , personalitatea, cognitia, comportamentul cat si multe altele te transforma in altcineva?
Novice (216 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
O explicație ar fi că unii sînt infestați cu anumite soiuri de paraziți, paraziți ce pot să ajungă la scăfîrlie și să producă scurtcircuitări.
Experimentat (3.3k puncte)
...