Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.5k vizualizari
Am auzit ca sunt firme specializate la care platesti sa iti recupereze datele de pe un hard disk?Are vreo idee cineva cum se procedeaza?
Junior (435 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0
La link-ul de mai jos sunt prezentate cateva instrumente de recuperare a fisierelor sterse.
http://asapteadimensiune.ro/instrumente-de-recuperare-a-fisierelor-sterse.html

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Acuma depinde de ce vorbim.

Daca iti formatezi hardul din greseala sau intentionat, (full format sau quick format) aceste date se pot recupera intr-un anumit procent folosind un program de recuperare. Ca sa poti sa le recuperezi trebuie sa mai ai inca un hdd de cel putin aceeasi marime, pe care se face recuperarea. Nu se poate face recuperarea pe acelasi hard. Ca recuperarea sa fie un succes va trebui sa nu mai scrii absolut nimic pe el.

Eu am patit-o(mi-am formatat hdd-ul din greseala) Pot sa spun ca o sa se recupereze filmele, muzica, pozele.

Jocurile instalate, sau  documente -> NU.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Cand scrii o poza de ex. pe hdd, acesteia i se aloca un sector de memorie pe discul hdd-ului si inca un loc intr-un asa zis tabel de index (nu retin exact cum se numeste si nu vreau sa vorbesc prostii), tabel care are acelasi rol ca si cuprinsul unei carti, iti spune la ce pagina, relativ la ce adresa de pe hdd se afla imaginea. Cand inspectezi elementele de pe hdd, inspectezi defapt acel tabel de index, de acolo sti ce si cat ai pe hdd. Cand stergi imaginea, in realitate este stearsa doar din index, pe hdd inca exista fizic si va exista atat timp pana cand acel sector din memorie va fi scris cu un alt fisier. De pe hdd defapt informatiile nu se sterg, se rescriu peste celelalte care nu mai au un corespondent in index. Programele de recuperare ignora acel index si inspecteaza direct sectoarele de pe disc. Astfel pot fi recuperate datele sterse defapt doar din index.
Junior (904 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
toti ti-au raspuns doar cu solutii software care sunt o puzderie. Ce faci insa cand ai un hdd cu controlerul ars?? Gasesti un alt hdd identic si ii folosesti controlerul aceluia pentru salvari date. Daca hardiscul stricat e total compromis se poate chiar si desface salva datele daca se poate si apoi arunca. Nu dau detalii despre aceasta ultima solutie sa nu dau idei novicilor. Nu incercati asa ceva acasa.
Novice (169 puncte)
0 0
E bine că nu dai detalii... Tu răspunzi doar pentru a ne spune că tu ştii.
...