Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
1.6k vizualizari
Daca nu era asa, scapam si noi de barbierit...

Cred ca intrebarea este dificila, dar ma gandesc ca exista ceva speculatii stiintifice pe aceasta idee.
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman

3 Raspunsuri

2 plusuri 2 minusuri
Raspunsul sunt hormonii. Barbatii, respectiv femeile, elibereaza un coktail diferit de hormoni, iar unii dintre acestia sunt responsabili si cu desimea parului din diverse zone ale corpului. Acesti hormoni variaza de la o persoana la alta, de aceea exista chiar si femei cu par pe fata, sau barbati aproape lipsiti de el. Evident, la astfel de persoane sunt de multe ori observabile si alte caracteristici care ii apropie de celalalt sex.

De asemenea, la batranete aceste aspecte se estompeaza de multe ori, pentru ca hormonii sunt in catitati mai mici.
Experimentat (2.6k puncte)
3 plusuri 2 minusuri

De ce s-a ajuns la această înfăţişare prezentată de Gabriela Ivanescu? Care este motivaţia diferenţelor sexuale? Acest lucru se datorează evoluţiei, respectiv selecţiei sexuale. Masculii cu un aport sporit de hormoni masculini (ce genera pilozitate facială suplimentară) erau "preferaţi" de femele în detrimentul celor fără pilozitate. Această selecţie funcţiona şi în sens invers, femelele "cu barbă" erau ocolite de masculi, pe când cele spâne erau selectate. Acestă diferenţiere facială a sexualităţii i-a avantajat pe cei ce se bazau pe ea, alegerea partenerului fiind mult mai eficientă.

Această diferenţiere şi selecţie sexuală funcţionează în întregul regn animal şi este specataculos remarcată: coada păunului, coama leului, coarnele cerbului etc.

Junior (1.3k puncte)
0 0
dar femeile nu au fost mereu "spâne" ! treptat femeile au pierdut din parul de pe corp.
adica, atunci cand femeile aveau par pe corp, pe cine alegeau barbatii ? tot femei cu par pe corp alegeau, pentru ca asa erau toate.
explicatia pare buna la prima vedere dar la o analiza mai atenta nu e buna.
0 0
Nu chiar, procesul a fost gradual. Alegeau femei cu mai puţin păr pe faţă în detrimentul celor cu mai mult păr. Femeile alegeau invers, masculii cu mai mult păr pe faţă aveau mai mare şansă de procreare. În timp aceste definiri sexuale au devenit predominante.
Alegerile, să nu uităm, nu se făceau "conştient", erau un rezultat al selecţiei. Indivizii ai căror configurare genetică prezentau un fenotip sexual mai clar diferenţiat au reuşit să transmită aceste gene având mai mulţi urmaşi faţă de cei ce aveau fenotipul asemănător sexului complementar.
0 plusuri 1 minus
nivelul de testosteron.
Junior (431 puncte)
...