Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.2k vizualizari
Dupa cum se spune, starea in care ne aflam azi, 2 maini, 2 picioare, 2 ochi, 2 nari, 2 fese, 2 urechi, 2 plamani, 2 rinichi, 2 buze, 2 sani, 2 testicule...etc se datoreaza faptului ca individul si le-a dezvoltat din nevoia de a le utiliza/folosi sau din motive benefice acestuia dar creierul de ce a evoluat atat de mult dar este folosit doar la max 10%? parca toate au evoluat din nevoia de a le folosi, dar restul creierului?
Novice (243 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Salut.cind eram copil puneam intrebari copilaresti dupa aceea imi puneam intrebari mai complexe,da,ce stimuleaza dezvoltarea cerebrala pentru mine un factor stimulator a fost si este curiozitatea,aceasta ma facea sa experimentez tot felul de teorii si povestiri pe care le ascultam in copilarie unele raspundeau cind activam functiile respective,altele erau pure fantezii.Progresul umanitatii este intr-un trend urias tot ceea ce se creeaza si se inventeaza sint copii ale functiilor biologice si tot ce se va inventa se afla in zona neexplorata a mintii omenesti insa imi este greu sa-mi imaginez in ce scop le va folosi omenirea in viitor.Pentruca la un moment dat se va ajunge la doua cai paralele Natura biologica si tehnologia biologica,asa este informatia exista in noi numai sa stim cum sa o accesam.Probabil se vor anula una pe ceealalta.

4 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Ideea că ne-am folosi doar zece procente din creier este mai degraba un mit. http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_brain_myth

Novice (140 puncte)
0 0
sunt sigur ca la fel ca mine ai cunoscut persoane care folosesc chiar mai putin din alea 10 procente din materia cenusie cu care sunt dotati. :D :D
0 0
un mit inventat de stiinta? lol
0 0
@costinel.Stiinta nu inventeaza mituri. Stiinta propune ipoteze care se sprijina pe observatii si rezultate experimentale. A vorbi de mituri in stiinta este o grava contradictie in termeni, este o corupere atat a notiunii de mit cat si a notiunii de stiinta.
Raspunsul este, deci, nu.
0 0
pai si atunci cine a inventat mitul? presupun ca s-a ajuns la toata chestia asta prin stiinta, prin experimente stiintifice...si daca-i asa inseamna ca nu-i un mit, ci este o greseala stiintifica
1 0
In loc sa presupuneti puteti sa va informati asupra chestiunii, pentru ca pare ca va intereseaza. Probabil ca e o greseala stiintifica, nu ma pricep, stiinta poate si gresi. Ce e reconfortant este ca stiinta este apta sa se autodeparaziteze, neformuland adevaruri finale ci  cautand permanent raspunsuri.
0 0
pai de fapt am deviat putin de la intrebare.... pentru ca initial nu stiam ca este o greseala, cat despre afirmartie, nu stiu ce sa mai cred....unii zic ca da, altii ba, concret este ca s-a facut o greseala undeva in studii iar pe mine ma depasesc ca sa-mi dau seama unde s-a gresit
1 0
William James a speculat ca am folosi zece  procente din creier, intr-o perioada in care nu avea cum sa verifice acest lucru. Afirmatia lui a fost preluata si propagata apoi de altii, chiar daca  intre timp s-a dovedit contrariul.    Spunem ca este un mit deoarece, desi este o afirmatie falsa despre capacitatile creierului, ideea continua sa circule in folclorul new age, de exemplu, ca supozitie si incurajare pentru dezvoltarea oarecum  ,,cantitativa`` a constiintei.
2 plusuri 0 minusuri

Ideea că ne-am folosi doar zece procente din creier este SIGUR un mit.

Aici pe site am găsit, la o simplă căutare -

Folosim doar 10% din creier?    Folosim doar 10% din creier? (sunt articole diferite, numite la fel, după câte văd)  Mitul folosirii a 10% din creier. Origini

Senior (11.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
De fapt, expresia "ne folosim doar 10% din creier" nu este completa. Nu exista parti din creier pe care sa nu le folosim.

Complet este: Ne folosim doar 10% din creier in acelasi timp.

Si ca sa fac o analogie amuzanta: Doar cu atata memorie RAM am fost proiectati.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
mai degraba ne-a fost limitata viteza procesorului, sau accesul la toate nucleele, xD.
1 0
Care e sursa afirmaţiei tale pentru că mi se pare problematică. De ce ne-am folosi doar zece procente în acelaşi timp? Şi restul creierului ce face? Stă mort? Păi creierul procesează, fără ştiinţa noatră, o cantitate enormă de informaţii în fiecare secundă. Doar organele de simţ produc informaţii cu nemiluita, pentru a nu mai vorbi despre funcţiile perpetue ale creierului, cum ar fi controlul şi reglarea organismului.
0 0
de intrebat pot sa intreb si eu din ce motiv/cum/etc.., insa mai problematic este daca intr-adevar se foloseste atat sau nu, adica ori e un basm inventat de stiinta ori nu...presupun ca s-au facut studii asupra aceste afirmatii....
0 0
Idem cu comentariul de la primul raspuns. Stiinta nu inventeaza basme. Pentru basme incercati Fratii Grimm sau povesti pseudostiintifice despre memoria apei sau extraterestri.
0 0
"Fratii Grimm sau povesti pseudostiintifice despre memoria apei sau extraterestri." haaha
0 0
Ma bucur ca v-am amuzat. Ca sa nu-l lasati fara predicat, ar fi fost bine sa dati citatul intreg. Incepe cu "Pentru basme incercati...".
0 0
da...in fine, cine citeste tot isi da seama :)
0 plusuri 0 minusuri
este o legenda populara, afirmatia este veche, nici acum nu stim precis cum functioneaza, cu atat mai putin acum 60-70 de ani in urma.

 

Creierul nu a fost programat sa gandeasca academic si pur rational, este un organ specializat sa ne ajute sa spravietuim. Este un organ caruia ii place mai mult contactul social decat gandirea abstracta, milioane de oameni prefera sa stea cu amicii amuzandu-se copios decat sa studieze, sansele de supravietuire a unui individ in cadru unui grup este mai mare decat singur. Exista chiar si expresia "X are multe relatii" .
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
da, este adevarat ce spui tu dar nu te intrista, pentru ca programarea tine de scopul individului.
...