Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
561 vizualizari
Se vorbeste despre memoria apei... dar cu ani in urma un experiment interesant m-a facut sa cred ca duritatea metalelor este rezultatul unui gen de memorie naturala!

Timp de luni de zile am incalzit intr-o soba de teracota diferite metale trase in sirme. Le incalzeam si le caleam de zeci de ori, notand duritatea acestora dupa fiecare calire.

Rezultatul a fost uimitor. Fiecare din metale prezenta un grafic variabil ciclic al duritatii. Este similar ciclurilor miscarii planetelor... Astfel ca plecand de la o anumita duritate, obtineam o crestere si descrestere repetabila dupa un numar specific de caliri si incalziri.

Cum era si firesc am creat deja o serie de aplicatii ale fenomenului, am explicat de ce sunt sarje de calitate slaba in turnatorii, am creat o metoda de comunicatii la nivel de duritate ciclica...

Acestea sunt observatiile mele si , cum nu le-am gasit descrise nicaieri in stiinta contemporana, le-am numit : MEMORIA DURITATII METALELOR.

Din pacate in acest site se discuta numai despre descoperirile altora, nu si ale noastre.

Cum insa am fost un mare curios si am cercetat din plin natura, altfel de cum a facut-o altii, redau spre verificare si discutii, putina mea contributie.
Novice (176 puncte) in categoria Fizica

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
imi pare rau sa te anunt ca nu esti primul care a observat asta. Probabil nu ai cautat cum trebuie informatia dar pe site-uri de specialitate se cunoaste acets fenomen.

  in relatie cu cercetarea ta: http://www.scribd.com/doc/2469673/Tratamientos-termicos

 

PS: sunt curios ce ustensile ai folosit pentru a determina duritatea metalelor? Pentru ca este destul de dificil sa obti rezultate fiabile cu ce ai prin gospodarie si asta nu o spun eu, o spun metalurgisti de cariera.
Junior (661 puncte)
0 0
Experientele au fost realizate in anii 1987-1988, in laboratorul de protectia padurilor ICAS Hemeiusi. Au fost folosite metale trase in sarme si s-a masurat rezistenta la indoire. Cam la a 50-a indoire dupa calire, sarmele se rupeau. Am efectuat aceste studii in urma cercetarilor la nivel national legate de obtinerea celor mai dure aliaje. Concluzia finala a fost faptul ca trebuia tinut cont cand bagam metalele in forja de cate ori trebuiesc calite, astfel incat aliajul sa ajunga ca sa posede toate metalele interne la un moment dat al unei caliri, aceeasi duritate. Problema consta in analiza duritatii anterioare a fiecarui metal din viitorul aliaj si care sunt ciclurile lor de duritate dupa caliri. Astfel se poate obtine aliaje extrem de dure!
...