Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
769 vizualizari
Care este cauza frigului care s-a abatut asupra Europei?Au mai fost ierni grele dar asa de frig ca acum nu a mai fost in ultimii 25 de ani.Ne indreptam cumva catre o noua era glaciara?
Junior (435 puncte) in categoria Diverse

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Domnilor! Este IARNA, nu e vara.  Iernile nu sint la indigo, una e mai moale, alta mai "teapana".
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 1 minus
De unde rezulta ca nu a mai fost asa de frig de 25 de ani in Europa? Nu spun ca nu e asa, sunt curios care-i sursa.

Nu cred ca ne indreaptam spre o noua era glaciara doar pentru ca e frig iarna asta. In niciun caz nu sunt astea semnele. Ceea ce nu inseamna ca nu ne putem totusi indreapta spre o noua era glaciara.

Pentru mine si acest episod, razboiul cu zapada, arata inca o data incapacitatea statelor moderne de a  organiza o societate pentru a face fata unor probleme sociale rezolvabile. Desi luptam cu natura, nu este vorba despre vreun vulcan in eruptie ori un cutremur devastator, ci despre un fenomen previzibil (e drept, cu doar cateva zile inainte, dar suficient de previzibil), caderea de zapada.

Am vazut cum unii politicieni ne spun ca si la altii se moare iarna de frig, ca si cand daca in Franta se moare de frig, gata, asta este standardul - asa trebuie, sa se moara de frig, pt ca asa e in Franta! E ridicol.

Pe de alta parte, televiziunile au fost mai informate despre starea localitatilor tarii decat Guvernul, ceea ce e inacceptabil.

Si ca sa ma intorc la intrebare, nu, nu stiu de ce naiba e asa frig - si m-am saturat de iarna, ca sa fie clar :)
Senior (11.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
@Quark:Am spus ca nu a mai fost asa de frig de 25 de ani fiindca eu am 29 de ani si de pe cind aveam 4 ani tin minte ca nu a fost asa o iarna grea ca acum.
Junior (435 puncte)
1 plus 1 minus
Am inteles. Inca o data, nu era o critica. Credeam ca a anuntat cineva stirea asta, cu 25 de ani.

Am dat intamplator peste urmatoarea explicatie in jurnalul national: "Frigul persistă pentru că presiunea atmosferică ridicată din Siberia nu lasă să pătrundă curenţii de aer mai cald, veniţi dinspre Oceanul Atlantic înspre Europa de Est. Cum presiunea atomsferică ridicată se menţine la cote stabile, masa de aer polar continuă să se abată asupra Europei."

Cica Organizatia mondiala a meteorologiei spune asta.

http://www.jurnalul.ro/observator/frig-persistent-europa-explicatie-organizatia-mondiala-a-meteorologiei-603688.htm
Senior (11.9k puncte)
...