Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
411 vizualizari
De ce de cate ori inaintez o idee total noua pentru cei din jur, desi am lucrat la ea ani de zile, este respinsa din principiu? Trebuie ca ideea mea sa corespunda doar cunostintelor actuale? Atunci care mai este rolul cercetarii in sine? Suntem cumva papagali, ori fiinte ganditoare?
Novice (176 puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
O varianta ar fi ca ideile nu au sens, deci respingerea este justificata. O alta varianta e ca esti inconjurat de incapabili ori prea invidiosi. Cum sa stim daca nu avem "marfa"? Spune-ne ultima idee, ca sa intelegem despre ce e vorba.
Senior (11.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Dar de ce trebuie să urlați? (Titlul era scris numai cu majuscule.)

În întrebarea asta comparați mere cu elicoptere. Votatul e una, iar acceptarea de idei noi e cu totul altceva.

Presupun că v-a supărat votul meu împotrivă de la răspunsul despre vid (pentru că în momentul ăsta e singurul vot). Vi l-am dat pentru că ați spus prostii, nu pentru că a fost ușor să votez și nici pentru că v-am respins din principiu ideea.

Faptul că ați lucrat la o idee ani de zile nu înseamnă că e neapărat bună. De asemenea, nu înseamnă că trebuie să vă credem pe cuvînt, numai după ce ați enunțat concluziile, fără demonstrație. Orice teorie trebuie justificată, altfel rămîne la stadiu de ipoteză sau de vorbă în vînt.

Teoriile noi nu trebuie să corespundă cunoștințelor actuale, evident, altfel n-ar mai fi noi. Dar trebuie să treacă prin același proces de verificare ca și cunoștințele actuale.

Expert (12.9k puncte)
0 3
Stiinta considera ca totul trebuie verificat la sange! Cu toate acestea suntem limitati de posibilitatile organelor noastre de simt! fiecare organ de simt percepe doar o mica portiune de spectru electromagnetic. Ceea ce nu percepem consideram de regula ca nu exista, deci nu apartine stiintei! Dar daca gresim? Daca dincolo de spectrul electromagnetic perceput exista si o continuare a acestuia? In acest context orice gand al cercetatorilor se afla in impas. Stiinta va trebui sa accepte si viziuni din afara perceptiei si acceptiei noastre.
Realitatea depaseste limitele impuse si stiinta daca se va limita doar la perceperea lumii prin limite biofizice acceptate, va avea doar de pierdut!
Cred ca acest forum nu este dedicat cu strictete adevarurillor unei stiinte incomplete, ci este mai degraba un camp de discutii in cautarea adevarului, ceea ce este mai important ca toate metehnele stiintei actuale si a conceptiilor didacticiste. Se stie doar ca invatamantul este cu cel putin 10 ani in urma cercetarii si cu mii de ani in urma ideilor...
3 0
Vorbiți prostii. Știința a ieșit de mult din limitele simțurilor umane.
1 3
Atunci cum explici gravitatia? Cum explici curgerea meandrata a apelor? Cum explici faptul ca virusul este viu in celulele atacate si neviu in afara lor?... Stiinta actuala are limite datorate tocmai preconceptiilor impuse. Lumea nu este doar ceea ce palpam! Altfel care ar fi explicatia iubirii, al simtului artistic, al Universului insusi, daca ne-am limita doar la cele cateva simturi ale noastre? Si cand te gandesti ca si ultimul gandac are o perceptie diferita de a noastra, vede alte culori si alte radiatii...
Cu toate acestea inca mai suntem geocentristi in cunoasterea si acceptarea in stiinta!
3 1
Iarăși vorbiți prostii. Știința nu se laudă că ar ști totul.
2 3
Stiinta NU, tu insa cam...DA, atata vreme cat iei o atitudine exclusivista...
0 0
Fara suparare parascan , bati campii pentru ca nu ai nici un fel de baza de plecare de la care sa-ti formulezi ideile. "Cum explici gravitatia?" Ce intrebare e asta? daca nu ai invatat la scoala pana in clasa a VIII-a nu inseamna ca nu este explicata si inteleasa la alte nivele superioare de invatamant. AdiJapan are perfecta dreptate. Salut.
 PS: repet, nu mi-o lua in nume de rau, nu e nimic personal.
0 0
Parascan, dacă prin „atitudine exclusivistă” vreți să spuneți că aș accepta în întregime ce spune știința azi și aș respinge orice altceva, vă înșelați amarnic.

Aveți impresia că m-aș fi lăudat vreodată că știu totul. E o impresie evident falsă, vă asigur. Ați face bine să nu mai judecați oamenii cu atîta superficialitate.
0 0
SAL ADI. Cum ar fi lumea daca am vizualiza undele electromagnetice in mod natural.
0 0
Întrebați (la locul potrivit) și vi se va răspunde.
0 0
Sal.Greu o sa ne acordam pe aceasi frecventa dar in fine o sa fie constructiv.
...