Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.2k vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

3 Raspunsuri

2 plusuri 2 minusuri
Este evident ca barbatul conduce lumea,  care in covarsitoare proportie a fost gandita de el. Uneori in fata acestui fapt, si al feminismului militant barbatii parca se rusineaza de cata putere au acumulat.

Cam tot ce se vede are la origine o minte masculina:  statele, organizarea politica, legile, filozofie, toate ramurile stiintei , masinarii industriale sau produse de larg consum.

Grupurile feministe au motivele lor intemeiate de a cere drepturi egale in societate, dar, evolutia pare ca nu a fost generoasa cu ele in a le inzestra cu egala capacitate creativa. Desi, in anumite tari au depasit numarul de barbati cu pregatire superioara, in nici o ramura stiintifica sau artistica nu ies in evidenta sau nu este dominata de femei, poate doar cea a cantaretilor care poate fi explicata prin preferintele subiective ale publicului. pt. ca si acolo managerii, compozitorii si cei mai buni instrumentisti sunt de sex masculin.

imi cer scuze daca am ranit sensibilitati, dar aici este un forum de stiinta si nu de politica.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Nu se poate arta fara muza
0 0
offtopic:   din poze reiese ca tu intrebi,tu raspunzi :)ai cumva 3 conturi?
0 0
Marco si Trabuk! Iar sunt atacat ca am trei conturi. Va rog sa clarificati situatia. Admin te rog sa faci acelasi lucru.
0 0
scuze,nu e niciun atac, doar o curiozitate.
0 0
Chestiunea fundamentală, după mine, următoarea: faptul că încă sunt diferenţe din perspectiva impactului social al femeii (mă refer la cele enumerate mai sus de Marco) are legătură, azi, cu biologia ori, într-o lume dominată de bărbaţi, cu blocarea conştientă ori inconştientă a femeilor în poziţii cheie? Eu cred că există un misoginism natural, prezent la majoritatea bărbaţilor.
1 plus 0 minusuri

Bărbatul o fi el cel care conduce lumea. Dar de ce o conduce bărbatul? Datorită religiei, dragii mei. Nu avea cum să fie altfel din moment ce femeia a fost mai mult un instrument în mâinile bărbaților timp de multe secole. Chiar și acum se păstrează în multe zone această mentalitate primitivă.

 

Marco, de unde ai scos fraza următoare: "Grupurile feministe au motivele lor intemeiate de a cere drepturi egale in societate, dar, evolutia pare ca nu a fost generoasa cu ele in a le inzestra cu egala capacitate creativa."?

 

Logic că nu au cum să domine vreo ramură cât timp sunt influențate de aceste gândiri medievale, dar de aici și până a spune că au capacități mentale reduse datorită procesului numit evoluție mi se pare o cale foarte lungă și de asemenea e o insultă adusă persoanelor de sex feminin, dar în mod special marilor femei din știință.

Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Deci, dupa parerea dv, inainte sa existe religie, femeile erau egale cu barbatul ? tin sa iti amintesc ca 90 % din existenta umanitatii nu a existat religie. Suspectezi ca omul preistoric canibal nu trafica sau abuza femeile invinsilor, avea nevoie de religie ?

Deci, daca esti deacord ca in toate ramurile stiintei domina barbatii, pt. tine unica explicatie posibila este "gandirea medievala", nu gasesti nici o fisura in aceasta explicatie ? cumva, barbatii in evul mediu interziceau sotiilor sa fie creative in bucatarie pt. ca in ziua de azi cei mai mari bucatari ai lumii sunt barbati, la fel este in cazul creatorilor de moda sau la inventia electrocasnicelor.  Este ca si cum o mana de elevi romani ar castiga majoritatea medaliilor de limba si literatura chineza, ipoteticul fenomen ar fi anormal, pt. ca exista o baza enorma umana de indivizi care studiaza chineza.

exista doua concepte, una este sa fim egali in drepturi, cea ce este corect, si alta este sa sustinem ca suntem egali in capacitati.

In stiinta adevarata nu ar trebui sa conteze ideologia politica de moment.

Faptul ca un parinte se simte insultat la auzul vestii ca progenitura este retrasata intelectual nu schimba realitatea, cand astronomii au vrut sa detroneze Pluto de la rangul de planeta vulgul s-a suparat.
1 plus 0 minusuri
În realitate există un "război între sexe" la nivel biologic (în sensul maximizării eficienţei - costuri minime, avantaje maxime), maximul de avantaj, cel pe termen lung, genetic, fiind câştigător. Iar acesta se configurează la egalitate cel puţin în viitorul apropiat (la nivel mondial sunt 1,1 femei la 1 bărbat).

Societatea umană a fost construită doar în ultimii 3-4 mii de ani pe structuri de conducere masculine, datorită avantajului de moment al unor tehnologii ce au permis acestora să se implice superficial în costurile de dezvoltare a descendenţilor şi substanţial în cele de acaparare a potenţialului de procreere. De altfel masculul are zeci de milioane de spermatozoizi la o singură ejaculare în timp ce femelele au pentru toată viaţa o zestre de câteva sute de ovule.

Datorită forţei masculii au reuşit să descopere şi să inventeze tehnologiile (roata, focul, plugul, domesticirea animalelor, descoperiri de noi terenuri, războaie). Femelele au fost cucerite (de învingători, de stăpânii tehnologiilor), lucru ce le-a pus în postura de rangul doi, de utere. Lucrul acesta a fost consacrat în structuri sociale: religii, legi, tradiţii.

Dar tot tehnologia, pe măsură ce s-a dezvoltat, le-a oferit femelelor şi posibilitatea de a se elibera. Acum tehnologia poate fi stăpânită prin eforturi fizice minore, lucru ce a permis femelelor să nu mai fie dependente de masculi. Acest lucru transpare în noile paradigme sociale, în care feminismul este vocal (justificat de altfel).

În viitorul îndepărtat tehnologiile devin din ce în ce mai performante, inclusiv cele de procreere (genetice, medicale, de inginerie bio-cibernetică). Este foarte posibil, ţinând cont şi de potenţa din ce în ce mai slabă, atât ca zestre genetică cât şi ca vitalitate biologică, a masculilor (ce nu mai sunt stimulaţi să fie genetic virili şi puternici, tehnologia "înmuindu-i"). Aşa că eu estimez că în viitorul foarte îndepărtat toţi vom fi ... femei. Sau ceva asemănător. Capabili de clonare şi reproducere asistată, cu şanse reale de a surmonta barierele "războiului dintre sexe".
Junior (1.3k puncte)
0 0
Detaliu mărunt: cîteva sute de ovule (400-500), nu cîteva zeci.
0 0
AdiJapan - mulţumesc pentru corectură.
...