Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
881 vizualizari
Sunt asimilaţi pietonilor?
Senior (8.1k puncte) in categoria Auto - Moto

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
din cate stiu, ca sa fie pietoni, trebuie sa mearga pe langa bicicleta. daca sunt calare pe bicicleta, in teorie nu ar avea voie sa "traverseze" ci sa cedeze trecerea pietonilor, adica sa circule pe carosabil, nu traversand de pe un trotuar pe altul.

 In cazul in care circula pe o pista amenajata pentru biciclisti care intersecteaza un drum public destinat traficului auto si se angajeaza in traversare, au regim de pietoni, adica au prioritate in traversare, exceptie cazul in care traversarea este reglementata prin semnale de circulatie care sa indice contrariul.
Junior (661 puncte)
1 plus 0 minusuri

Eu am trecut călare pe bicicletă o trecere de pietoni semaforizată, fără pistă amenajată, iar maşina de poliţie s-a luat după mine şi m-a oprit.

Poliţistul mi-a spus că pe trecerea de pietoni sunt obligată să merg pe lângă bicicletă.

M-am enervat rău de tot, pentru că a considerat că este important să urmărească cu sirena un biciclist, care şi-aşa "înghite" multe în trafic. L-am întrebat dacă altă treabă mai importantă nu există, nereguli mai grave, decât că un amărât de biciclist a trecut călare pe trecere.

A  văzut cât sunt de pornită şi a renunţat, s-a urcat în maşină şi a plecat. wink ...dar eu am reţinut şi nu mai trec călare niciodată strada, dacă nu este pistă amenajată.

Junior (403 puncte)
0 0
Si eu tot asa stiu si practic, desi nu am cautat in regulamentul de circulatie.
...