Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
292 vizualizari
Probabil aţi văzut la TV ori aţi citit despre Alexandru Vişinescu, primul "subiect de presa" dintre cei 35 de angajaţi ai sistemului penitenciar comunist care sunt încă în viaţă şi care au participat la epurările politice din primii ani de comunism de la noi.

Am observat că unii dintre analiştii din media privesc cu satisfacţie o aşa iniţiativă. Dvs. o găsiţi oportună? La ce bun transformarea în iad, altfel decat pe caile firesti, ale mecanismelor legale, a finalului vieţii cuiva care a făcut la rându-i iaduri din o serie de alte vieţi?

Nu mă pot pune în pielea rudelor celor care au suferit teribil şi chiar şi-au pierdut viaţa în închisori în anii 50, dar bănuiesc că e şi ăsta un fel de mulţumire sufletească.

Consider că e un subiect delicat, mai ales pentru o populaţie care se vrea a fi profund pătrunsă de simţăminte creştineşti...

Eu unul m-aş fi limitat la plângerile penale, fără toată nebunia din media... Voi?

 

P.S.

Interesant ar fi de discutat şi chestiunea răspunderii individuale a fiecăruia dintre torţionari. Unde începe aceasta şi unde se termină cea a "sistemului" care i-a instalat în aceste poziţii odioase?

 

****
IICCMER este un institut care se ocupa cu investigarea crimelor comunismului...
Senior (8.1k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
Presa se face, in cea mai mare parte, de persoane care nu au nicio specializare. Practic nu inteleg nimic despre nimic. De acea la o discutie despre un caz penal se exprima o vrajitoare, un psiholog si un astrolog. In acest caz ar fi necesare macar cunostinte de istorie si psihologie sociala. Prima le-ar reaminti ca majoritatea populatiei era comunista inainte de 89, iar condamnarea in corpore a comunismului e o ineptie. A doua le-ar spune ca majoritatea celor care acuza azi, de ex jurnalistii de la Gandul, s-ar fi comportat la fel cu Visinescu, daca ar fi fost in locul lui. Nu au fost, deci isi dau ochii peste cap si se mira cum a fost posibil, neavand nicio idee despre ce sunt ei in stare, in anumite circumstante.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Pe mine m-ar interesa sa stiu si cat de "predispusa" la comunism era populatia Romaniei in 45. Care era sustinerea reala, numeric vorbind, de care se bucurau comunistii dupa al Doilea Razboi Mondial? Exista date? Cati au votat cu ei in anii 40?
...