Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
762 vizualizari
Un politist trece prin zona si incearca sa il scape insa moartea celui blocat este iminenta. In ultima secunda politistul ii trage un glonte in cap pentru a avea o moarte mai blanda. Politistul va fi tras la raspundere pentru fapta  lui?
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
da, deoarece prezumtia ca acel om va trai, sta in picioare pana la venirea, cu adevarat, a mortii.
Novice (164 puncte)
5 plusuri 0 minusuri
Problema e interesantă şi, cred, dificilă şi pentru un practicant al dreptului, pentru că nu cred să existe jurisprudenţă pe acest subiect.

Răspunsul meu e următorul:

- nu cred că izbitura unui tren va produce o agonie mai mare decât cea a unui glonte. În ambele cazuri moartea va fi instantanee.

- pentru un judecător va fi greu să stabilească de ce poliţistul l-a împuşcat pe om şi de ce nu s-a gândit mai degrabă la o modalitate de salvare. Pentru un studiu de caz ipotetic, ca acesta, putem spune că nu există posibilitatea salvării, dar în lumea reală cum stabileşti asta?

- dacă judecătorul este convins că poliţistul l-a împuşcat doar pentru a-l uşura de o moarte mai grea pe cel prins în şine, atunci ar trebui să-l achite pe poliţistul cu "inimă bună". Dar, din păcate, nu va avea temei legal. Cred că acest caz este asemănător cu cazul real al lui Jacob Kevorkian, care asista moartea celor cărora viaţa li se părea insuportabilă (persoane aflate în faza terminală). Până la urmă, din ce-mi amintesc, a fost condamnat pentru omucidere, chiar dacă el susţiunea că i-a ajutat pe oameni, oferindu-le o moarte mai uşoară.
Senior (11.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
V-ati gandit la posibilitatea de a-i rupe piciorul si de a-i salva astfel viata?
Novice (157 puncte)
0 0
Este vorba de politist, nu de mine. Acesta are la el un pistol, un spray lacrimogen si o pereche de catuse. Trebuie sa gandeasca sa ii salveze viata intr-un timp foarte scurt. A-i rupe piciorul inseamna de fapt a i-l taia. De rupt se rupe usor insa ruperea inseamna de fapt fracturarea oaselor. Asta nu inseamna ca se va si elibera piciorul dintre sine. Pana il rupe trenul deja l-a spintecat. De taiat nu cred ca politistul are la el vreo sabie sau altceva taietor. Sa tai niste oase este destul de greu.
0 0
Nu ma refeream la tine ci la cei care au incercat sa raspunda.

In alta ordine de idei, daca ii inlatura (partial) trupul partial de  pe sine, o sa ramana doar piciorul, pe care il va taia trenul.Nu e neaparat nevoie sa stea drepti in fata trenului, ca nu e erou. Problema e sa expuna coliziunii cu trenul doar o mica parte din corp, cea blocata in sina, adica piciorul. Nu e nevoie sa ii taie piciorul e nevoie sa ii scoata restul corpului din fata trenului. Deci impuscand-ul comite o crima, existand posibilitatea ca victima sa ramana in viata, cu unele lipsuri desigur.
...