Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
704 vizualizari
Sau un alt animal? Care animal de companie este capabil sa si aminteasca de fostul stapan dupa o perioada insemnata de timp?
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Biologie
0 0
Am crescut cu o catea de vanatoare cand eram mica, pe care ulterior am revazut-o dupa cativa ani, si mi-a sarit direct in brate. Sigur m-a recunoscut, pe cei straini ii latra pana la epuizare...

Si pisicile ma recunosteau dupa vreme indelungata. Dar probabil nu sunt multe nimale care sa faca asta, doar cele care au o inteligenta mai ridicata.
0 0
Tocmai citeam zilele trecute un articol de pe BBC News despre cercetări detaliate și atent organizate pe tema asta. Rezultatul e că animalele superioare țin bine minte evenimente din trecutul lor îndepărtat:

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-23330813

Impresia mea personală cu cîinii e că te țin minte și după mulți ani. Am mai multe rude la țară și mă întîlnesc cu cîinii lor foarte rar, o dată la cîțiva ani. Dar de fiecare dată cîinii par să mă recunoască, pentru că reacționează la venirea mea la fel, deși față de alți oameni (vecini, necunoscuți etc.) reacționează cu totul altfel, de obicei neprietenos.

În schimb la pisici comportamentul e prea puțin diferențiat ca să-mi dau seama dacă mă țin minte.
0 0
Apropos de pisici, comportamentul lor e mai greu de citit deoarece semnele sunt mai greu de interpretat. Dar traind printre pisici destul de mult, m-am familiarizat cu exprimarile lor. Majoritatea pisicilor nu vor fi complet relaxate cand le mangaie cineva si nu vor veni singure la o persoana necunoscuta. Am avut un motan la tara care cunostea inclusiv masina cand se apropia de curte - de altfel cred ca era un motan foarte destept, cand l-a enervat pe unchiu-meu de la bagat in portbagaj si l-a abandonat la 5 km de casa a reusit sa apara iar in curte dupa 2 saptamani...

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Cainii isi amintesc in special mirosul,mai putin infatisarea.
Junior (538 puncte)
0 0
Probabil asa este, dar si asta e tot o forma de recunoastere :)
...