Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.6k vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse
0 0
Voiam mai multe detalii. Cum nu m-am uitat la tv, nu stiu decat ca au murit vreo ~18 persoane din ~45. Atata timp cat nu stiu cum a actionat autoritatile romane nu am de unde stii daca au actionat bine sau prost.
Daca as intreba si eu cum au actionat autoritatile romane in urma accidentului de la timisoara de ieri unde s-au ciocnit 3 tiruri ce mi-ai raspunde, presupunand ca nici nu stii de incident ?
1 0
Pai se presupune ca daca nu stii, nu raspunzi :)
Teoretic raspund cei care au ceva informatii sau au urmarit evenimentele.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Este o reactie: ineficienta, haotica si intarziata, compensata apoi cu un circ,  dar este ceva normal in tara noastra daca analizezi evenimentele din ultima suta de ani.  Poti vedea multe ex. in istoria recenta a Romaniei si iti va confirma ca lucram haotic aproape in orice domeniu.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Cum vezi tu ca ar fi trebuit sa se desfasoare ?
Ce s-a facut bine ?
Ce se putea face mai bine ?
Ce nu s-a facut deloc ?
0 0
Daca primul ministru a declarat el a aflat dupa ce milioane de oameni deja stiau asta inseamna ca ceva functioneaza foarte rau la nivel de minister. Plecam de la ideea ca daca s-a declarat doliu national este ceva foarte grav , important , ei bine,  in primele 48 de ore opinia publica inca nu aflase care era destinatia, din ce punct plecat autocarul si cine sunt victimele.

O sesizare personala , podul  nu avea o balustrada de beton sau dubla moderna cum au unele poduri din  UE ci una albasta si firava, tragedia putea fi evitata daca era modernizat.

http://es.123rf.com/photo_2780047_el-windvane-en-un-signo-de-alerta-para-el-trafico-pesado-vientos-en-la-autopista-de-paso-elevado.html

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Neue_Br%C3%BCcke,_Neuss_%28CherryX%29.jpg

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tunnel_Doelzschen_A17.JPG

Rudele nu au fost anuntate de situatie de catre minister, guvernul declara ca vor fi aduse cadavrele in tara iar rudele povesteau prin telefon la tv. ca nu stiu nimic. Incercarea de a dona sange a scos in evidenta o situatie trista,  doar marile in marile orase se  poate dona, in cele mici din lipsa de donatori cu spirit civic nu au cele necesare pt. pastrarea sangelui, cazul municipiului Rosiori de Vede, unicul loc din Telorman este doar capitala judetului, Alexandria. Cine are nevoie periodic de sange din judet (anemie cronica severa) ca sa primeasca sange, trebuie sa aduca donatori, care la randul lor sa se deplaseze 30-60 km pana in Alexandria si sa doneze pt. X cetatean, nu mai zic sa ai o grupa rara de sange:))  banuiesc ca situatia este mai apropiata de Africa decat de UE.

Cat despre buna functionare a ministerului de externe iti spun eu din propie observatie ca functioneaza la fel de haotic ca si sistemul sanitar sau educatia, lista de tampenii este lunga, iti mentionez doua cazuri, prin anii 2004-5 pe langa ambasada din Madrid ro. a deschis si un consulat, intr-un cartier de vile central, dar cum mentalitatea celor din functii este sa dipretuiasca pe romanul simplu, tineau romanii afara in strada cu orele la coada, romanii nu aveau acces in curte, consulatul nu avea wc in curte pt. prostime,  cum era un cartier de vile si nu existau cofetarii in apropiere,  romanii urinau pe la colturi, vecinii au dat in judecata consulatul (banuiesc ca prima data s-au plans celor din consulat pana sa dea in judecata) (amintesc ca santierele de constructii din era ceausista din provincie pline de muncitori analfabeti aveau wc iar domnii din ambasada nu pricepeau ca romanii au nevoi,  stirea a sarit in presa, (asta, da imagine) judecatorul a declarat consulatul  deschis intr-un loc nepotrivit, iar autoritatile spaniole din mila, au pus in aplicare tarziu ordinul judecatoresc de inchidere, ca sa nu lase sute de mii de romani fara consulat. Pe atunci spaga era in floare la consulat, plateau romanii la negru 700 de euro ca sa fie casatoriti, 200 sa schimbi pasaportul etc. Cand au deschis noul consulat la orice benzinarie pe atunci costa 20 centi cafeaua la un ap. automat, numai cea din incinta consulatului era 2 euro sic!
Prin anul 2006 ro. a trimis ca ambasador in Madrid pe doamna María Ligor, iar ziaristii i-au luat un interviu la radio national, distinsa ambasadoare vorbea spaniola jalnic, o mai ajuta jurnalistul din cand in cand, inteleg ca ro. sa trimita un ambasador care nu vorbeste nepaleza, dar sa nu gasesti un diplomat care sa vb. rusa in Rusia, germana in Germania si spaniola in Spania, nu mai zic sa fie o fina cunoscatoare a lumii hispanice .
1 plus 0 minusuri
Chestia cu doliu national mi se pare nu exagerata ci exagerat de...exagerata. Nu vreau sa par "bolovan" , dar a fost un stupid si regretabil accident de circulatie nu un atac terorist la nivel national.
Junior (661 puncte)
1 plus 0 minusuri
Înainte de toate trebuie să vă spun că sunt din Curtea de Argeş, una dintre localităţile din care erau 5 dintre cei care şi-au pierdut viaţa în accident, printre care şi ghida, doamna Mateescu.

Unde nu mă uit la televizor, informaţiile de care dispun sunt cele de pe Net, plus cele ale părinţilor mei, cei care urmăresc constant ştirile TV şi care-au ţinut legătura cu foste cunoştinţe din oraş.

Mă văd nevoită să recunosc, nu numai ca un plătitor de taxe în ţara asta, că reacţia autorităţilor române a fost extrem de promptă, dar că s-a făcut un pic mai mult decât trebuia, în sensul că s-a decretat zi de doliu naţional. Nu, nu a fost vorba de-un accident terorist, dar totuşi au murit, total nevinovaţi, 18 oameni! Ce se putea face pentru evitarea tragediei, dar nu s-a făcut, nu mai are nicio relevanţă acum! :(

Acest accident a fost un test, examen promovat cu succes Rayed Arafat şi cei din subordinea lui. Inestimabilă a fost reacţia alpiniştilor şi a autorităţilor muntenegrene.

Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem acum este: "ce pot face eu mai bine, nu ce-au făcut greşit alţii, aflaţi în condiţii în care probabil - Doamne ajută! - eu nu am să fiu niciodată!"
Novice (158 puncte)
...