Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.4k vizualizari
Ma intreb daca are cineva un tratament sau un program ,ca am incercat in fel si chip iar de oameni care spun"te lasi si gata"sunt satul.

Mentionez ca fumez cam de 13 ani.
Novice (249 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
2 0
Nush daca poti sa te lasi doar cu tratamente, daca nu ai pe langa si niste vointa nu o sa poti.  Eu unu mi-am zis ca de la 1 ianuarie nu mai fumez si nu am mai fumat. pot spune ca au trecut 6 luni fara probleme. Chiar imi mai ramasese vreo 8-10 tigari in pachet, care il am si acuma in birou in sertar. Singura problema care a mai ramas e aceea cand mai beau votca, wiskey la o nunta, botez... alcoolul cerand tutun. Le-am spus prietenilor ca oricat le-as cere o tigara sa nu-mi dea ca ziua urmatoare am sa le fiu recunoscator, si asa au si facut. Pe moment ma supar pe ei dar imi trece !

Am mai auzit o metoda. Este aceea sa schimbi mereu pachetul. Azi fumezi kent pana il termini, apoi cumperi alta marca si apoi alta si tot asa. Gusturile diferite iti vor creea un disconfort si te va face sa le raresti pana te lasi.
0 0
Nu știu eu prea multe, că nu sunt fumător, dar voința cred că e cheia. Am două cunoștințe care au zis „de azi mă las” și s-au lăsat. Alții nu se lasă, probabil pentru că mediul înconjurător le aduce aminte de țigară, la fel cum zice Ciprian: „Alcoolul cere tutun.” Ca la orice schimbare, trebuie să îți dai seama de ce fumezi, care e cauza și scopul, apoi să înlocuiești obiceiul cu altceva, sau să renunți de tot. Pur și simplu azi nu pui țigara în gură, mâine la fel... Ce o să se întâmple? Fără voință totuși nu cred că te poate ajuta niciun program, carte, sfat etc. Succes!
P.S. Poate te ajută să știi că toți nefumătorii te înjură când fumezi lângă ei.
0 0
E cumva genul de raspuns pe care as vrea la il vad.Sunt fumator inrait si metoda"de azi ma las"nu da roade(la capitolul vointa sunt zero vis a vis de fumat).
P.S.Amuzant P.S.-ul tau,dar totusi me feresc sa deranjez fumand in preajma oamenilor.
0 0
Lăsatul de fumat nu este pentru oricine. Faptul că acum cauţi o "metodă" pentru a te lăsa de fumat indică faptul că nu te vei lăsa, decât cel mult pentru o perioadă scurtă.

Mi se pare că e un proces similar cu cel al persoanelor care ţin dietă. În loc să aplici cel mai logic comportament (să nu mai mănânci mult ori pur şi simplu să nu mai fumezi), cauţi diete / soluţii miraculoase.
0 0
Sunt curios daca esti fumator.

7 Raspunsuri

1 plus 1 minus
cu e-cigarette e mult mai usor. Testat personal.
Novice (168 puncte)
1 plus 2 minusuri
Eu am reusit cu cartea lui Allen Carr - The Easy Way to Stop Smoking; este disponibila si in limba romana.

M-am lasat de vreo sase luni dupa ce am fumat timp de 5 ani cate un pachet pe zi sau uneori mai mult de atat.

Daca esti hotarat, ia cartea si citeste-o INTR-O SINGURA ZI, cel mai important lucru.

Mie asa mi-a reusit si de atunci imi este mult mai bine.

Succes!
Novice (165 puncte)
0 0
O sa o caut.Multumesc!
1 plus 0 minusuri
Eu am fumat vreo 7-8 ani cele mai "proaste" ţigări posibile (toate-s proaste), gen Carpaţi, Bucegi, Mărăşeşti şi alte penale din acestea, cam un pachet pe zi. M-am lăsat de alţi vreo 10 ani, dar a fost un proces pe care-l continui şi azi într-o oarecare măsură.

Ca să te poţi lăsa trebuie să te accepţi cu bune şi cu rele, să-ţi cunoşti slăbiciunile şi să iei în calcul metode funcţionale pentru tine, cu care să controlezi aceste slăbiciuni. Ambiţia e şi ea necesară, dar nu ajunge decât pe termen scurt, ea trebuie susţinută cu o autoeducare a unori alte obiceiuri, de data asta mai sănătoase.

Cum a fost şi ce am făcut! Ştiam că tentaţia va exista (eram student pe atunci) şi că mediul acela nu are cum să mă ajute prea mult, aşa că am căutat o soluţie care să mă constrângă să nu mai fumez. Cel mai bun a fost mediul sportiv. M-am interesat şi în ziua X am făcut două lucruri: am încetat complet fumatul şi m-am înscris la un club de sport. Condiţionarea a fost interioară, pentru că făcusem mai demult greşeala să fumez şi apoi să merg să fac sport... a fost groaznic!

Asta a fost schema logică, la mine a funcţionat, au fost şi vreo două "încălcări" (eram suficient de alcolizat şi .. asta e), dar ce a contat enorm a fost acea autoeducare, doar ea poate susţine astfel de lucruri. Şi acolo a fost nevoie de ambiţie şi de control, până când fumatul nu a mai fost unul din obiceiurile mele şi sunt foarte mulţumit de faptul că am reuşit să ma scap de el. Baftă!
Experimentat (3.1k puncte)
1 plus 0 minusuri
De ce sa te lasi ?!?
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Un răspuns banal ar fi: pentru că probabilitatea de a face cancer este mult mai mare dacă fumezi.
 Asta chiar dacă bunicul tău a fumat şi a trăit până la 90 de ani...
0 0
Pentru ca fug 500 de metri si simt ca o sa imi iasa plamanii pe gura.
0 0
e subiectiva rezistenta la efort.

Fumez de zece ani si am aceasi forma fizica. Nu prea vad o legatura intre ele, si ma limitez doar la sportul pentru amatori.
1 plus 1 minus
Problema ta este urmatoarea:

Ai un prieten foarte "bun" pe care il cunosti de 13 ani!

Probabil cand erai tanar acest prieten te facea sa te simti acceptat de ceilalti tineri din anturajul tau si sa te simti mai "matur".

In plus iti sarea de fiecare data in ajutor cand erai stresat sau cand voiai sa fii "linistit" ,sa gandesti calm. Ti-ai dat seama ca poti conta pe el.

Sigur , ai vazut ca are si parti mai putin bune: pretindea sa fii tot timpul cu el, e posesiv, ca in anumite locuri nu esti binevenit din cauza lui. Si cu toate ca stiai ca in fiecare luna iti "fura" din salariul pe care il castigi cu greu si ca iti dauneaza sanatatii il ierti pentru ca este vechiul tau prieten, probabil SINGURUL adevarat.

Nu-i asa ca ai incercat in ultima vreme sa rupi relatia cu el? :)

N-ai reusit, stiu! Pentru ca nu te lasa sa-l parasesti! Acum el este stapanul si tu sclavul!Nu poti decat sa asculti de el pentru totdeauna!

Asta e situatia in care esti tu acum! E decizia ta ce vei face! Insa pe scurt iti spun povestea mea.

Incepusem sa fumez pentru ca mergeam la diferite petreceri. Intr-o zi nu aveam tigari si am adunat chistoace dintr-o statie de autobuz. Stii ce sunt acelea "penale"? :D Dupa o petrecere am ajuns acasa si m-am trezit ca m-a taram in patru labe cautand chistoace pe sub pat. M-am simtit ca ultimul om si de atunci nu am mai pus niciodata tigara in gura!

Poate ca tu nu vei ajunge in situatii atat de "delicate" dar daca vei ajunge vreodata  o sa-ti aduci aminte aceste cuvinte ale mele! :)
Experimentat (1.5k puncte)
0 plusuri 2 minusuri

Foarte bun raspunsul colegului Syntax.

Eu pot sa incerc o contributie doar referitor la alte conditionari de care eram legat si in care a dat rezultate constientizarea.

Atunci cand am constientizat profund ca prietenul meu din copilarie, "pofta de dulciuri", e de fapt dusmanul meu de temut, cel ce ma baga in diabet, am redobandit "gratia vointei" si astfel fara nici un fel de efort de vointa, am renuntat la dulciuri.

Imi permit sa aduc in discutie si ceva mai putin obisnuit.

Acolo unde nici efortul de vointa si nici constientizarile reusite de mine, nu au fost suficiente, am reusit fara efort, relationand cu "initiatii atipici".

 

Novice (121 puncte)
0 plusuri 1 minus
Salut.Povestea mea si cum am reusit sa ma las de acest  viciu ,,fumatul,,.De obicei cind sint intrebat cum sa scap de acest viciu un factor important este vointa aceea minuscula 1la suta,daca tu ai vointa 1eu ma voi ocupa de celelalte 99 procente,

vointa ta de 1 la suta +99 bunavointa mea de a te ajuta=100 aceasta este formula.Si acum povestea formulii.1.sugestia din exterior,renunta la fumat .2.meditatia,cum sa procedez.3.mai am 10 tigari le fumez si pe urma gata cu ele.4 .interventie benefica apare in locatia respectiva un cetatean.5 conversatie interviu de ce esti asa ingindurat.6 pai as vrea sa ma las de fumat si mai am citeva tigari.7cerere surprinzatoare,da-mi mie tigarile .8 nu am asteptat a doua cerere le-am dat.9 chibrit ai ,da ,l-am dat.10.domnule cind va va chema Domnul la el sa nu ziceti ca eu v-am otravit,Raspuns nu-ti face probleme.A functionat.multumesc
Novice (156 puncte)
...