Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Religia este considerata o forma de maniplulare si control al populatiei de catre atei,si acestia fac tot posibilul sa se distanteze de aspectele ei negative,fie ca e vorba de ideologii sau de Institutia numita "Biserica". Una dintre problemele adresate este finantarea Bisericii de catre Stat si alte beneficii alte clericilor. Ateii au tot dreptul sa refuze educatia religioasa in scoala, cotizarea la Biserica,participarea la orice activitati bisericesti deoarece din punctul lor de vedere nu au nicio baza in lumea reala si nu le aduce niciun beneficiu,ba din contra.

 In cazul apoliticilor, ce optiuni exista? Daca ei considera ca politica este o forma de manipulare si control si nu sunt de acord cu Institutia numita "Stat" , cu supunerea in fata sa si cu finantarea sa cum se pot opune?
Junior (538 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
1 0
Si religia si politica sunt instrumente de manipulare a populatiei,religia
se impune printr-un control psihic ,depersonalizare...iar politica s-a impus
in special prin forta,crime,razboaie,jaf,teroare,astazi prin control economic.
Amandoua au fost si sunt mana-n mana contribuind din plin la regresul
societatilor.Toate formele de conducere care au existat au fost ticaloase,
obsedate de putere,control,lacomie...
In istoria omenirii grupurile mari de oameni,popoarele formate au preferat
sa fie CONDUSE de niste indivizi perfizi care s-au autointitulat regi,
imparati,faraoni, care au fost intronati de preotii comunitatii.Acesti regi
isi numara SUPUSII NAIVI le impune taxe,dări,munci,sclavie,si chiar ii
trimite la razboaie sa atace grupurile - popoarele vecine care ca si
ceilalti se SUPUN tot unui rege....etc. Acesti regi va trimit pe campul de
lupta zis si campul onoarei,mai sigur ar fi locul ororilor  unde oamenii se
ucid unii pe altii mai ales ca ei nu se INTELEG intre ei deoarece VORBESC
LIMBI diferite,si nu-si dau seama pt ce cauza lupta,de fapt sunt interesele
personale ale regilor.
Cei care au condus si conduc lumea de mii de ani au aplicat o strategie
cu viclenie adica INSTIGA DEZBINA CUCERESTE...razboaie,cruciade,
rasism,indoctrinare religioasa,manipulare,sclavie,bani,dobanda,specula
...au dus la regresul societatilor. Interesul nu este pt a progresa
societatile ci de a le controla economic si psihologic.
Cum se pot opune societatile fata de stat ! SIMPLU ,printr-un BOICOT
general la adresa statului care ne exploateaza si risipeste banul public.
Acest boicot insa necesita UNIRE , renuntarea la CONSUM,adoptarea unui
mod de viata cat mai SIMPLU.
0 0
E clar ca problema ta e cu hotia si coruptia si confuzi organizarea politica cu acestea.
Ateu poti fi apolitic nu poti fi sau e o greseala sa fi  - si am sa-ti spun de ce.
Pentru inceput trebuie sa intelegi ca in orice grup de oameni care traiesc impreuna, muncesc impreuna, locuiesc impreuna trebuie acceptata "legea" minoritatea se supune majoritatii, altfel se creaza haos.
Partidele politice nu sunt altceva decat grupuri de oameni cu aceleasi convingeri. Nu te opreste nimeni sa iti alegi grupul care iti place sau sa iti formezi propriul grup. Singura piedica in formarea propriului grup e gasirea unui numar suficient de oameni care cred acelasi lucru ca si tine, suficient insemnand un numar care sa conteze in comparatie cu numarul de oameni din celelalte grupari pentru ca altfel "vocea" ta nu se aude.
Sa te declari sau sa vrei sa fi apolitic e un non-sens inseamna sa nu vrei nimic, sa nu iti pese de nimic, si probabil ca vrei si sa faca totul altii in locul tau dar sa-l faca asa cum crezi tu ca e bine. Sunt prea multe ca sa incerc sa ti le enumar. Incepand de la o societate pana la o tara sau o uniune de tari ele trebuiesc administrate, gruparile politice nu fac decat sa adune oamenii cu aceleasi convingeri in grupuri compacte si sa actioneze  organizat nu dezorganizat.
Cele mai multe probleme apar atunci cand intr-o tara de exemplu majoritatea oamenilor nu sunt organizati, se declara "apolitici', nu merg la vot si nu adera la nici o grupare. Atunci se intampla fenomenul prin care cei organizati hotarasc in locul lor iar parerea celor multi nu e luata in considerare. In aceste situatii nemultumirile sunt foarte mari fiindca vin din partea celor multi. Nu-i pacat?.
Sfatul meu este sa te inscri intr-un partid politic, o grupare sau sa iti creezi propriul partid/grupare daca vrei ca vocea ta sa conteze. Nu exista alt mod in care ea sa conteze.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
religia este un fenomen istoric si social,  faptul ca religia aduce un beneficiu, nu inseamna ca are origini supranaturale. Mai toate religiile sustin ca celelalte sunt false si inventate, deci, admit ca oamenii sunt capabili sa puna la punct doctrine complexe si false.

Conceptul de apolitic este mai larg, dv. aveti inclinatii spre anarhie, care la randul ei are mai multe curente: individualist, reciproc, anarhie comunista, colectivism etc.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Nu am nicio inclinatie spre anarhie, este pur si simplu un exercitiu de imaginatie,o intrebare din categoria filozofie :) Teoretic vorbind, cred ca exista o solutie la orice problema si as vrea sa stiu cum poate fi abordata aceasta problema, din punctul dvs de vedere.
5 plusuri 0 minusuri

Octavian, hai sa incepem de la Adam si Eva:

- anumite specii din natura "au constatat" (evolutionist) ca este mai eficace sa traiasca in comun decat unul cate unul, pe cont propriu (furnici, albine). Aparand o astfel de "ingramadeala", ca sa nu se transforme in haos, a reiesit necesitatea unui set de reguli si "cineva" care sa urmareasca respectarea lor, plus sa decida pentru ceilalti in problemele de interes comun.  Si gata, a aparut politica ! Iar in decursul timpului au aparut felurite forme ale acestor "reguli" de participare la conducerea cetatii - de la forme autocratice la formule democratice, etc.

- de aici se vede ca daca esti cu adevarat apolitic, nu-ti pasa cine este la conducere, nu-ti pasa cum se conduce si cum se planifica - pur si simplu urmaresti strict interesul individual si te adaptezi la situatia curenta. DAR, daca NU ESTI MULTUMIT de modul cum este condusa comunitatea (comuna, orasul, statul, Uniunea Europeana), deja ai o atitudine POLITICA - si in functie de idei si actiuni esti incadrabil la diferite doctrine (de pilda anarhismul este o doctrina POLITICA !)

- acum, ca am demonstrat ca de fapt VREI SA FACI POLITICA, nu-ti ramane decat sa-ti stabilesti doctrina (inevitabil despre modul de conducere a Statului !) si sa incerci sa-ti impui opiniile, de obicei convingand MAJORITATEA, democratic (ai sanse mai mari in epoca WWW !) Mai exista si alte cai, dar n-oi fi tu mai priceput decat politicienii de profesiesmiley !

Astfel, o sa ajungi la Putere si o sa poti desfiinta Statul si Politica. Bafta !

PS: Mai exista un gen de persoane care vor sa "dispara" de sub tutela Statului (fara acte de identitate, fara plata de taxe, fara adresa publica, etc - exista felurite ghiduri pe net ...

Senior (8.7k puncte)
1 0
"necesitatea unui set de reguli si "cineva" care sa urmareasca respectarea lor, plus sa decida pentru ceilalti in problemele de interes comun" --> sunt de acord cu dvs pana la un punct- acestea erau necesare in trecut, cand conditiile de trai si nivelul de educatie erau foarte scazute pentru majoritatea oamenilor,si erau constransi sa accepte orice forma de conducere pentru a le inlesni supravietuirea. In prezent cred ca lucrurile s-au schimbat si exista un potential de bunastare si educatie care ar face un sistem politic sa fie depasit.

Toate beneficiile care revin populatiei din existenta unui aparat statal (autostrazi,spitale,scoli,etc.)sunt de fapt mai competente atunci cand sunt gestionate intr-un mod privatizat, asistenta sociala este un esec, gestionarea banilor publici la fel, deciziile politice pot fi luate de indivizi, (cum ati spus,traim in epoca WWW) nu mai avem nevoie de politicieni(la un anumit nivel aceasta idee este aplicata in Elvetia-(democratie semidirectă sau democrație reprezentativ-directă).

Ce vreau sa spun este ca (intr-o perioada mai lunga de timp)ar putea fi inlocuit intreg sistemul global de conducere de la cap la coada cu o ideologie  "UMANISTA" in care majoritatea oamenilor ar fi preocupati de perpetuarea si dezvoltarea speciei umane in cele mai bune conditii, asta insemnand in primul rand educatie si cercetare.

 Alte schimbari ar trebui facute, precum: controlul populatiei, in mod gradual, sterilizarea Voluntara(!) a persoanelor cu defecte genetice pentru unele beneficii;  Exploatarea sustenabila a resurselor naturale;  Protejarea mediului cu orice pret, indiferent de pierderile economice ale diverselor companii; Garantarea dreptului la viata sa includa si alimentele de baza si apa (directorul Neslé ar vrea sa privatizeze resursele naturale de apa ) ,etc.

Eu vreau sa stiu daca se poate face asa ceva fara a cara pe umeri o armata de oameni lacomi si incompetenti, deci fara Putere Politica, deciziile fiind luate in mod direct de catre cetatenii care vor fi afectati de aceste decizii.

Cred ca ar trebui sa inlocuiesc termenul "apolitic" din intrebare cu "antipolitic".

Acestea fiind zise, nu am nicio inclinatie anarhista :) vreau doar sa vad parerile dvs referitoare la acest subiect.
0 0
Octavian, ma repet, opiniile tale despre schimbarea formei de guvernare (interesante, de altfel) sunt opinii politice, si oricum ai intoarce-o, tot va exista o Putere Politica si un Stat (fie el si mondial) - cel putin pe termen mediu si scurt. Pana si in Elvetia exista partide care sustin idei divergente (fapt curios: femeile au primit drept de vot in Elvetia abia in 1971  - deci exista pete si pe Soare !) Si apoi nu esti singur pe lume, mai exista politica externa, politica comerciala, etc.

Revenind la intrebarea ta - singura varianta pe care o vad ar fi o structura bugetara fixa (sa se stie exact ce procent din taxe merg automat la fiecare ordonator de credite), combinata cu un sistem de democratie directa cu vot electronic pentru orice decizie majora. Dar si atunci, vor fi indivizi care vor pleda pentru o solutie sau alta - deci politica tot se va face, dar macar n-o sa se faca pe banii cetatenilor.
0 0
Octavian, citind comentariul tau cred ca te-ar interesa asta: http://www.proiectulvenus.ro/un-design-social-nou/economie-bazata-pe-resurse.html
 In limba romana informatia este destul de putina dar in engleza sau spaniola acest subiect este tratat cu toata seriozitatea pe o multime de foruri in internet.
0 0
Da, este interesant! Mai ales ca se doreste si eliminarea banilor.
0 0
da...si vor veni cu implanturile de cipuri?
...