Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
589 vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse

5 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri

Salve ! Apreciez intrebarea ! Poate facem si de-un program de guvernare, ca astia care s-au perindat prin Palatul Victoria nu par sa fi avut vreunul ferm ...

Lege - Articol unic: "De la data de xx.xx.xxxx, toate evidentele civile si comerciale vor fi informatizate 100%"

Avantaje: accesabilitate, adresabilitate, cresterea vitezei tranzactiior, imbunatatirea impozitarii, scaderea costurilor de operare, si, cel mai important, TRANSPARENTA. Sa vedem cum o sa stam cu coruptia atunci cand "organele abilitate" o sa stie in orice moment ce avere ai, de unde ai cumparat mere, daca ai rude in firmele carora le atribui contracte de stat, daca ai platit impozitele, etc, etc.

Dezavantaje: Aceasta versatilitate aduce cu sine riscul furtului de informatii, ba chiar si de identitate, fenomenul Big-Brother, etc. - presupunem ca se va putea asigura securitatea datelor. Ca cetatean cinstit, as prefera aceasta ipostaza - si cred ca oricum acolo vom ajunge intr-o zi.

Senior (8.7k puncte)
1 plus 1 minus
Fosta lege 18 de pe vremea lui Ceaușescu. Legea 18 ar rezolva toate cazurile de corupție și ar lua la puricat averile „legale” și ilegale.  Sînt unele legi făcute de escroci, ca astfel să se poată îmbogății.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Poate ne si lamuresti ce zicea mai pe scurt legea 18 ...
0 0
Cînd erai luat la puricat pe legea 18, trebuia să justifici prin acte de unde și cum ai făcut avere sau de unde ai avut bani să-ți cumperi o mașină, casă, apartament; ne mai vorbind de palate și vile luxoase.
4 plusuri 0 minusuri

Cu permisiunea dv , As... da mai multe legi :)

Sunt idei brute, dar bine intentionate.

1. As da o lege ca familiile, destramate, alcoolice cu grave probleme sa primeasca un ajutor ca sa nu mai faca mai mult de doi copii.

Acum potrivit legii  primesc ajutorul ca sa faca cat mai multi copii, care au o mare probabilitate sa devina o problema pentru societate.

2. As legaliza prostitutia. Dovezile arata ca este imposibil de oprit fenomenul, chiar si in tarile unde este pedepsita cu moartea exista de o forma sau alta. Este alegerea raului mic.  In afara de faptul ca in ziua de azi este un negot care nu cotizeaza, drept si just ar fi ca toata cheltuiala statului sa se repartizeze intre toti ce care castiga ceva.  O parte din prostituate vor ajunge la batranete fara sa fi cotizat suficient, societatea va trebui sa-i acorde o pensie minima ca ajutor, deci, a doua paguba. Un bordel oficial este un loc unde functionarii sociali pot veni si controla mult mai bine conditiile. Un nou bolnav de hepatita c, HIV , sifilis etc costa scump societatea, tratament si mai putin un muncitor sanatos.

3. Se stie ca un anumit procent dintre barbati nu au material genetic suficient de bun ca sotia sa poata sa ramana insarcinata. Acesti oameni le place sau nu vor apela la o banca specifica pt. o asfel de problema.  Aici statul trebuia sa intervina de mult timp si sa stimuleze cat este necesar ca aceste banci sa aibe material de la cei mai eminenti studenti ai tarii, baieti cu un IQ de peste 140,  daca famillile respective tot au nevoie de material, pai, sa aibe acces la ceva de exceptie. Societatea pe termen lung avea de castigat enorm, isi marea numarul de indivizi cu o genetica exotica.

4. As da o lege prin care persoanele care se dovedesc a fi mari intelectuali ai tarii sa beneficieze (daca vor)  de tratamente si alimentatie de exceptie gratuit . Nu ar fi o lege perfecta aplicata la noi, dar, daca in ultimii100 de ani am fi putut sa prelungim putin viata a unor mari ganditori, am fi avut ceva mai multe opere.

5. Bugetul tarii risipeste banii aiurea: contractul cu Bechtel de 10 miliarde,  sute de milioane bisericii si cultelor anual,  promotionarea caloriferului , ultimele fara prea mari beneficii etc.

Eu,  as invita si caza gratuit intr-o statiune: scriitori, poeti, filozofi din toata zona balcanica :romani, bulgari, sarbi, greci etc. Ar fi un fenomen interesant si productiv sa se poata aduna multe minti creatoare in fiecare an.  Cu un milion de euro am putea caza 1000 de persoane de valoare. Si cand te gandesti ca acest milion se duce pe Vanghelioane :)

6. Din cate stiu in ro. avem 2 patente la milionul de locuitori anual, fata de alte tari din vest care au 100 la milion. Nu cred ca statul ar putea schimba radical situatia, dar am putea cel putin incerca cate ceva. Firmele sa isi poata reduce din impozit 1-2 % daca prezinta un produs nou sa macar sa para ca are ceva  inovator. Mai toate sa fie acceptate, dar important este ca in timp se poate schimba mentalitatea, mii de firme, cu zeci de mii de angajati se gandesc sa surprinda seful cu o idee, care sa fie produsul smecherie care sa treaca la fisc drept ala nou ca sa le scada putinel la impozit si anul acesta.

7. As obliga ca toate produsele din tara sa aibe pe eticheta si ambalaj denumirea in engleza :pen, bulb, screws etc 

Nu este foarte costisitor pt. firme, indeplinesc alte zeci de asfel de informatii despre produs. Dar, daca acum 20 de ani am fi avut asfel produsele marcate pana acum mai toti romanii pricepeau engleza. Beneficiile pt. o societate sunt mari, informatie, cultura, tara atractiva turistic, creste autostima cetatenilor, imagine buna, etc.

 

ar mai fi idei, dar ma convertesc in dictator:)

 

Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Marco, ai incalcat legea, aia care zicea sa propui o singura lege ! :))
0 0
Sunt proiecte, inca nu le-am trimis la parlament :)
2 plusuri 0 minusuri
As da o lege referitoare la antrenamentul fizic. (Da, spre disperarea multora!)

Deci: "Lege privind pregatirea fizica si dezvoltarea capacitatii de efort si rezistenta"

Articole din lege:

1) Firmele care demonstreaza ca ofera angajatilor program de pregatire fizica (mentinere) sa aiba impozitul pe profit micsorat cu 1%.

2) Cetatenii care demonstreaza (declara) {se va gasi metoda de proba} ca practica un sport de intretinere cu regulariate sa aiba reducere la asigurarile de sanatate de 60% si cate 1% la toate celalalte asigurari sociale.

3) Orice forma de angajare sa contina o proba fizica la alegere (din cele desemnate) si care sa se puncteze.

4) Se vor promova prin mijloace specifice recreerea si socializarea prin activitati sportive.

Argumente: Persoanele care fac miscare dezvolta rezistenta, vitalitate, debuseaza nervii, devin sangvinici, aceste forme descurajeaza fumatul si drogurile, acestea nefacand casa buna cu conditia fizica, idem consumatorii inveterati de alcool, care daca vor sa se angajeze vor trebui sa munceasca o vara intreaga sa poata sa dea proba de 800 m plat de exemplu. Educarea in acest spirit ar putea macar putin sa ridice calitatea individului de pe strada, care si-ar supraveghea talia, capacitatea pulmonara, nu s-ar transforma intr-un bolnav de la varsta de 30 de ani, etc.
Novice (121 puncte)
1 plus 0 minusuri
Aceea ar fi Constitutia. As introduce separatia puterilor in stat (cea adevarata, atentie). Lipsa separatiei puterilor in stat e samanta tuturor mizeriilor din tara asta si cei care o promoveaza stiu lucrul acesta. Eu una nu o vad introdusa in urmatorul secol decat daca o sa fim ultima tara din lume care face asta, restul fiind toate democratice.
Novice (118 puncte)
...