Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
733 vizualizari
Multi au incercat acest business, dar cred ca mai este loc pe piata. Presupunand ca scopul este un numar cat mai mare de adepti, care ar fi preceptele provaduite si care ar fi metodele organizatorice pe care le-ati utiliza ?
Senior (8.7k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
1 1
De ce crezi ca religia este un business?

Metodele  si mesajul fac sa fie de succes sau nu.
Asa e in business. :)Cred ca la asta te-ai referit, si nu ca intai infiintam o religie de mare succes si apoi ma intreb ce mesaj ar fi optim?
Din descriere , mai degraba intrebarea se potriveste la o firma si nu la religie.
1 1
eu as crede ca piata e saturata. Nu cred ca ai putea infiinta o religie de pe urma caruia sa mai si profiti.
Ai putea in schimb sa gasesti adepti la religia infiintata de la cei foarte saraci poate care au nevoie de ajutor si ar face orice pt asta.
0 0
Corect! Si saracii vor tine religia aia exact cat pot sa aiba avantaje. Dupa aceea pa! Au plecat enoriasii cu "ajutoare" cu tot!:)
1 0
Syntax, cu regret, dar n-ai prea inteles. Desi eu am folosit aici "business" la modul ironic, afla ca orice religie are ca promotor o organizatie, iar orice organizatie are nevoie de management si resurse pentru a exista = business. (Intamplator sau nu, in acest domeniu profesez.)
Si unde ai auzit tu de religii in care enoriasii incaseaza ? Ideea este sa cotizeze, altfel, ce-ai facut !?

Ciprian, tu sa fii sanatos, oricand este loc pe piata sa mai infiintezi un cult. Numai in Romania se estimau a exista cel putin 350 de secte, iar in SUA sunt zeci de mii !

Mijloacele mass-media fac din lumea moderna o piata EXCELENTA pentru infiintarea de noi credinte/secte, ai nevoie doar de o idee de succes si de marketing. Desigur, este greu de concurat cu marile religii, dar exista potential.

Aveam de gand sa va destainui planurile mele pentru o religie de tip scientologic utilizand retelele sociale, dar prefer sa tin pentru mine know-how-ul ... :)
0 0
@Truth
Desigur, o religie trebuie sa fie organizata.Ceea ce presupune managment si resurse. Dar ma intrebi unde am auzit  de religii in care enoriasii incaseaza? Cum unde? Pai, cine cotizeaza fara sa incaseze? Chiar ca e ca-n business...
Si enoriasii se asteapta la o "rasplata"!Tot o "incasare" ar fi: iertarea pacatelor anterioare, asigurarea unui loc in rai, a unei slujbe sa-i mearga bine in viata, "afurisirea" dusmanilor, exorcizarile cand e cazul etc etc...
Si bineinteles ca aceste "servicii" costa. In plus,  pe langa cotizatie, esti obligat sa-ti pastrezi si statutul de membru al acelei religii.Daca nu,  esti marginalizat, "expulzat" din "afacere" .
2 0
Salut !

Pentru scepticii care ziceau ca nu mai e loc pe piata - stiti vorba aia: "in fiecare secunda se mai naste un fraier - important este sa-l gasesti !" :)

http://www.hotnews.ro/stiri-international-8637087-video-australienii-alan-john-miller-mary-suzanne-luck-pretind-sunt-iisus-maria-magdalena.htm
1 0
Salut !

Ati fost sceptici fata de ideea mea si ne-au luat-o altii inainte - pacat, faceam si noi un ban ...

http://www.gandul.info/magazin/hillsong-noul-fenomen-religios-care-aduna-sute-de-mii-de-tineri-la-intruniri-care-este-secretul-13264751

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Daca ne-ai invitat sa avem fantezii, pai, asta ar putea fi unele dintre ele:

Am avea mai multe variante: .

Cu bani poti incepe multe grupuri care devin apoi culte sau grupuri spirituale.

1.Am putea propavadui transhumanismul,  atingerea nemuririi trecand constiinta dupa un suport biologic pe unul cibernetic, desi, atingerea scopului tine de evolutia tehnologica a umanitatii nu a unui grup mic sau mediu. Cel putin ar da un sens vietii si ar lipi grupul, membrii laici ar avea un anume profil, in nici un caz babe cu batic.

2. Alta varianta: Daca am avea ceva bani, putem avea o zona in camp langa orase cu un fel de baza cu cabane ieftine, membrii sa aiba siguranta ca in caz de viata ii aduce la ruina, grupul ii ofera pt. ceva timp un adapost si sprijin pana se recupereaza. Membrii sa aibe obligatia morala sa invete pe altii meseria lor, deci, prin rotatie va trebui sa fii ucenic la mai multi sa te invete o meserie. (mecanic, ceasorinicar, lutier, pictor etc)

3. Daca am avea un grup de membrii de unde am primii mici cotizatii in loc sa avem preoti inutili,  am avea diaconi provenind  dintr-un barou de avocati, ceva psihologi si profesori, la fiecare 70 de membrii un diacon care sa-i indrume calificat in tot. Oamenii simplii au nevoie de cineva cu autoritate sa-i indrume in micile lor probleme.

4. Dogma de baza a noului cult ar fi "Daca cineva vrea sa fie un membru implinit, trebuie sa citeasca multe carti, 100-500 , un om instruit poate ajuta mai mult decat unul neinstruit. Nestiinta nu-i nevinovata , avand multa informatie poti sfatui calificat aproapele"

5. daca am avea multi bani am face publicitate ca sa unim intr-un grup exotic, acei putini indivizi sau cupluri din tara cu o personalitate si minte deschisa care ar accepta ca pe langa copii lor biologici1-2, sotia sa mai faca unul cu material genetic de la cei mai eminenti studenti de la matematica,(se poate cumpara cu bani) se stie ca inteligenta este in mare parte genetica, ca sa nu mai spunem ca embrionul sa nu fie al sotiei, ci al unei femei cu un inalt IQ. Exista cupluri unde sotul nu are material suficient , deci oricum apeleaza la o banca specifica pt. un asemenea scop, dar aici diferenta este ca grupul il ajuta sa faca rost de un material exceptional. Un asfel de grup, proportional ca nr. de indivizi, ar fi mult mai util societatii decat orice alt grup religios, oricate fapte bune ar face ei.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Super idei! :)
credeam ca am imaginatie, dar trebuie sa recunosc ca esti foarte bun!
Culmea este ca toate mi se par plauzibile!
As spune totusi ca ai "accentuat" un pic cam mult problema banilor.
Sa nu uitam ca atunci cand apare succesul, banii nu sunt o problema.
De exemplu, daca bill gates este adeptul religiei tale, mai vezi vreo problema legata de bani? :)
Totul este sa ai oameni potriviti!
0 0
Multumesc de raspuns, Marco. O sa fac si eu unele comentarii pe acest subiect, dar acum n-am timpul necesar.
0 0

O noua Utopia?.

...