Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
647 vizualizari
Aş vrea să aflu pareri şi argumente despre folosirea lor ca medicamente .

Care dintre ele este mai util?
Junior (632 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Am citit intr-un site de stiinta ca in cantitati considerabile ambele pot induce o stare de euforie . Insa nu-ti  pot  confirma  aceasta informatie
0 0
Un pahar te binedispune, al doilea sau al treilea te rapune. Si dup-aia bagi o bere:)

4 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus
Folclor. Faptul ca se spune ca ar avea nu stiu ce substante care ar avea nu stiu ce beneficii, din nou, folclor. Cred ca trebuie sa folosim medicamente pe post de medicamente...
Senior (11.9k puncte)
0 0
Ceea ce vrea sa spuna e ca drogurile sintetice nu trebuie confundate cu tot ceea ce e natural din moment ce ne place sa denaturam fiinta umana.
Mai mult sau mai putin nocive bauturile alcoolice din moment ce ne intetoseaza gandirea si perceptia.
3 plusuri 0 minusuri

Alcoolul este o substanta toxica pentru organismul uman. Orice efect posibil pozitiv pe care l-ar avea asupra unor structuri  ale organismului este anulat de efectul toxic.

Desigur, orice medicament are efecte secundare, dar cei de la Organizatia Mondiala a Sanatatii spun ca eventualele efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular nu justifica folosirea alcoolului din cauza efectului toxic. 

Exista dovezi care arata ca un consum moderat de alcool scade riscul bolilor coronariene. (boli care afecteaza arterele coronare - vase de sange ce asigura vascularizatia inimii).

In concluzie: nu se pot folosi pe post de medicamente!

Surse:

1)Rimm EB et al. Moderate alcohol intake and lower risk of coronary heart disease:

meta-analysis of effects on lipids and haemostatic factors. British Medical
Journal, 1999, 319:1523--1528
2)Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases: report of a joint WHO/FAO expert consultation, Geneva, 28 January -- 1 February 2002
Experimentat (2.4k puncte)
1 plus 0 minusuri
Nu sunt in masura sa raspund la intrebare pentru ca nu cunosc indeajuns subiectul. Dar vreau doar sa adaug ceva util:

Daca cumperi bautura din comert, vinul este mai daunator decat berea (vorbesc de berea de buna calitate). In timp ce exista mai multe tipuri de bere care nu contin decat ingrediente naturale, orice vin din comert are adaugati sulfiti, care au mai multe efecte negative asupra organismului. In cazul in care ai acces la vin produs de tine sau de cineva apropiat, atunci ramane la alegerea ta pentru care optezi.
Experimentat (2.6k puncte)
1 plus 0 minusuri
Depinde de organism si de placerea ta de a bea. Daca toata viata nu ai baut deloc si nu simti nevoia, nu trebuie sa te apuci sa bei ca sa te simti mai bine.

Pe partea cealalta sunt persoane care au implinit 100 de ani, si continua sa bea un paharel de rachiu pe zi fara probleme.

Din ce stiu de la doctorul meu e ca un pahar de vin consumat dupa masa ajuta sistemul cardiovascular,  dar cum romanul exagereaza in orice privinta, nu o sa auzi asa recomandari din partea doctorilor.

Legat de bere bauta in cantitati mari aceasta nu ajuta rinichi ci ii suprasolicita  !
Senior (6.9k puncte)
...