Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
22.3k vizualizari
Care sunt conditiile ideale de temperatura, vasul ideal etc. in care trebuie pastrata mierea?

Am cumparat acum in jur de 3 saptamani un litru si jumatate de miere, e zaharisita (inteleg ca e normal sa se intample asta pe timpul iernii), iar acum, pastrata la temperatura camerei, s-a topit, redevenind lichida.

E ok sa o tin la temperatura camerei ori se recomanda altceva?
Senior (8.1k puncte) in categoria Alimentatie

3 Raspunsuri

1 plus 4 minusuri

Datorita compozitiei sale unice și proprietățile chimice, mierea este potrivit pentru depozitarea pe termen lung, și este ușor de asimilat, chiar și după conservare lung. Miere, și obiecte scufundate în miere, au fost conservate timp de decenii și chiar secole [61] [62] Cheia pentru conservare este limitarea accesului la umiditate.. În stare întărită, mierea are un conținut suficient de mare de zahăr pentru a inhiba fermentare. În contact cu aerul umed, proprietățile sale hidrofile va trage umezeala în miere, în cele din urmă se diluează până la punctul în care fermentația poate începe. Miere sigilate in celulele in forma de fagure de albine este considerat de mulți a fi forma ideală de conservare. [Necesită citare]

Miere ar trebui să fie, de asemenea, protejate de degradare oxidativă și temperatură. Aceasta, în general, nu ar trebui să fie păstrate în recipiente metalice, deoarece acizii din miere poate promova oxidare a navei. În mod tradițional, mierea a fost depozitat în recipiente din ceramică sau lemn, cu toate acestea, sticlă și plastic sunt acum materialele preferate. Mierea depozitată în recipiente de lemn se poate decolora sau de a lua pe arome împărtășite de pe navă. De asemenea, mierea depozitată descoperit lângă alte alimente pot absorbi alte mirosuri.

Căldura excesivă poate avea efecte negative asupra valorii nutritive a mierii. Încălzire până la 37 ° C (99 ° F) provoacă pierderi de aproape 200 de componente, dintre care unele sunt antibacteriene. Încălzire până la 40 ° C (104 ° F) distruge invertaza, o enzimă importantă. La 50 ° C (122 ° F), zaharurile miere caramelize. În general, orice fluctuații mari de temperatură provoacă o slăbire.

Indiferent de conservare, miere poate cristaliza în timp. Cristalizarea nu afectează conținutul aroma, calitatea sau nutritivă de miere, chiar dacă aceasta nu afectează culoarea și textura. Rata este o funcție de temperatura de depozitare, disponibilitatea de cristale "sămânță" și se amestecă specifică de zaharuri și compuși urme în miere. Tupelo și mierea de salcâm, de exemplu, sunt extrem de lent pentru a cristaliza, în timp ce splinuta vor cristaliza adesea încă în pieptene. Cele mai multe tipuri de miere cristalizeaza rapid între aproximativ 50 și 70 ° F (10 și 21 ° C). Cristalele pot fi dizolvate prin încălzirea miere.

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Honey tradusa cu google translate :)

Novice (168 puncte)
4 0
Daca tot ati facut un efort, cred ca meritau petrecute inca 2-3 minute la calculator pentru corectarea celor generate de google translate...
1 1
Eu nu aş fi postat aşa ceva, atât din respect faţă de cel care va citi, cât şi faţă de mine.
Dar mă rog, eu sunt eu...
0 0
Eu apreciez efortul de a raspunde.
@Lidia
Respectul de care vorbeai te-ar fi facut sa nu scrii acest comentariu.
Valabil si pentru mine! :)
6 plusuri 0 minusuri
Salut, mierea naturala nu are termen de valabilitate. Mierea cand se zahariseste e semn ca este naturala si poate fi readusa in stare lichida prin scufundarea borcanului in apa calda. Deci nu trebuie sa iti faci griji ca nu este buna. Din contra, daca tii un borcan de miere la rece si nu se zahariseste, inseamna ca mierea respectiva nu este naturala si contine aditivi. Asadar, poti sa o pastrezi la temperatura camerei ca nu se va intampla nimic. Iti spun toate astea fiindca am in familie un apicultor :)

Ca fapt divers, acum multi ani am citit in revista Terra ca o echipa de arheologi, in timp ce faceau cautari intr-o piramida, au gasit un vas cu miere si era comestibila, aceasta pastrandu-se timp de 2-3000 de ani in stare buna.
Junior (1.2k puncte)
0 0
Mai traiesc arheologii care au consumat mierea aceea? :)
0 0
:)) nu au consumat mierea, aceasta a fost supusa unor analize din care a reiesit faptul ca era comestibila.
0 0
Sunt mai linistit! :)
Auzisem ca daca temperatura nu este optima sau daca continutul de apa e prea mare, sau chiar unele drojdii sau bacterii pot altera mierea.
Dar asa este, mierea nu are termen de valabilitate atata timp cat e pastrata corect in conditii optime.
0 plusuri 0 minusuri
Da, e foarte bine sa tii mierea la temepratura camerei, in borcan de sticla, de preferat. Se poate tine si la frigider daca vrei, si in recipiente de plastic si cum iti e mai usor. Daca este naturala, nu se va strica niciodata pentru ca nu exista bacterii care sa o poata invada.
Novice (280 puncte)
0 0
Ati uitat recipientele de inox.
...